Lapkritis Bekupėje

Vakaronė Bekupėje

Šventė Bekupėje

Lapkričio 10-osios vakarą auksiniais rudens lapų nubarstytais takais bekupečiai ir svečiai skubėjo į Bekupės bendruomenės centrą. Šventės dalyvius pasitiko nuotaikingos ir kūrybingos rudeninės puokštės, dekoracijos, stalai buvo prikrauti įvairių skanių patiekalų.

Rudens atvirukų paroda

Auksinio rudens akimirkos

Smagią nuotaiką susirinkusiems dovanojo Molėtų kultūros centro vadovas G. Ožalinskas, Alionių filialo kaimo kapela „Spalgena“.  Šventėje rovėme „Ropę“, minėme mįsles, žaidėme žaidimus.

Lapkričio 13 d. tamsų antradienio vakarą Bekupės bibliotekoje susirinkome į Šiaurės šalių literatūros savaitės skaitymus „Sutemų valanda“. Skaitėme ištrauką iš islandų rašytojo Einaro Máro Guðmundssono knygos ,,Islandijos karaliai”.

Nuo lapkričio 16 d. paskelbėme iniciatyvą „Knygų kalėdos“.

Bekupės bibliotekoje nuo lapkričio 17 d. vyksta Janinos Krivičienės nuotraukų paroda „Auksinis ruduo Bekupėje“.  Tai paskutinės rudens akimirkos, nes žiema ne už kalnų.

Dailės užsiėmimas, moterys prie stalo kuria ornamentus iš smėlio

Ornamentai iš smėlio

Kaip sukuri meno kūrinį be jokių pradinių investicijų? Daugelis turbūt sakys, kad neįmanoma, nes reikės dažų, drobės, teptukų ir taip toliau. Tačiau lapkričio 22 dieną Bekupės bibliotekoje piešėme  įvairius ornamentus iš smėlio, šią edukacinę pamoką vedė Širvintų raj. sav. Alionių filialo edukatorė Birutė Pekarskienė.

Visi dėkingi Birutei, kuri papasakojo visą pasiruošimo technologiją ir kiekvienas dalyvis galėjo nupieši ornamentus iš smėlio. Paveikslo kūrimo procesas leidžia pasinerti į spalvų ir fantazijų pasaulį. Taip pat didelis ačiū Renatai už padarytas nuotraukas ir visiems dalyvavusiems renginiuose.

Bibliotekininkė  Danutė

Bekupės biblioteka

Verified by MonsterInsights