Lietuvą Airijoje populiarina knygos

Rašytoja skaito knygą susirinkusiems

June Molloy ir Virginija Raišienė

Airijos ambasadoriaus Lietuvoje Davido Noonano kvietimu žvarbų gruodžio vakarą praleidau  jaukioje Ambsadoriaus  rezidencijoje Vilniuje, kur vyko naujos June Molloy knygos „Guardian of Giria“ (liet. Girios saugotojas) pristatymas.

June Molloy – airė, ištekėjusi už lietuvio, nepaprastai pamilusi Lietuvą, jos gamtą, žmones bei tradicijas, todėl pasilikusi gyventi čia, gimtajame mylimojo mieste – Tauragėje.

Nuo pat vaikystės knygos, gamta ir maistas June yra tai, kas džiugina labiausiai: su šypsena ji prisimena vėlyvus vakarus, kuomet palindusi po antklode, žibintuvėlio šviesoje skaitydavo įvairiausias istorijas, kuomet kartu su mažais ėriukais lakstė po žydinčias pievas ar gaudė žuvis iš dėdės valties.

Būdama penkerių June gavo pirmąją receptų knygą, įkvėpusią iki šiol visame pasaulyje ieškoti naujų skonių, poskonių bei aromatų.

„Manau, kad maistas yra viena iš priežasčių, kodėl mėgstu keliauti, – prisipažino ji. – Keliaudama galiu išbandyti įvairiausius skirtingus patiekalus. Sukūriau tinklaraštį, kad galėčiau pasidalinti, kokiu maistu mėgavausi kelionės metu. Įkvėpta Lietuvos detaliai aprašiau devynis tradicinius lietuvių patiekalus, jų receptus ir išleidau pirmąją savo knygą „My Food Odyssey – Lithuanian Cooking: nine of my favourite traditional Lithuanian dishes“ (liet. Mano maisto odisėja – Lietuvos virtuvė: devyni mano mėgstamiausi lietuviški valgiai).

Pasak autorės, ši knyga itin populiari Airijoje – žmonės su malonumu gamina kūčiukus, šaltibarščius, cepelinus, kuriuos June mėgsta labiausiai, ypač su spirgučių ir grietinės padažu.

Airės knygoje – odė Lietuvos gamtai

„Guardian of Giria“ – antroji autorės knyga, kurią įkvėpė parašyti meilė gamtai, didingi Lietuvos miškai bei gyvūnija.

Rašytoja skaito knygą susirinkusiems

Rašytoja skaitė savo knygą apie Lietuvą

Gražiausias akimirkas fotoaparatu sustabdyti mėgstanti June vaikštinėdama pamiškėje įamžino nuostabų vaizdą – stirną, apsuptą mažyčių lapiukų, kurie rašytoją neapsakomai sužavėjo. Taip gimė pirmieji knygos skyriai, kuriuose apsigyveno ryškiausi Lietuvos miškų gyvūnai.

Jaukioje aplinkoje rašytoja pristatė knygos kontekstą, jos herojus bei intriguojantį siužetą, pasidalino spalvingomis elnių, stirnų, lapių bei šernų nuotraukomis, perskaitė keletą ištraukų iš knygos.

Susitikimas vyko anglų kalba, klausimų ir malonaus bendravimo netrūko. June Molloy padovanojo knygą Molėtų bibliotekai su geriausiais linkėjimais skaitytojams ir išreiškė didžiulį norą apsilankyti Molėtų krašte, susitikti su žmonėmis, ypač su  moksleiviais ir jų mokytojais.

June Molly tinklaraštyje  https://junemolloy.com/  galima skaityti jos naująją knygą, rasti daug įdomios informacijos, o mokyklos ir bibliotekos gali užsisakyti knygą ir gauti ją iš autorės nemokamai.

Airijos ambasadorius David Noonan ir šįmet, kaip jau įprasta per Knygų Kalėdas,  atvyks į Dubingius su Kalėdinėmis dovanomis bibliotekai!

Virginija Raišienė

Molėtų raj. sav. viešosios bibliotekos direktorė

Verified by MonsterInsights