Adventinės popietės Dubingiuose

Adventui prasidėjus, kaip ir kasmet Dubingių mokykloje ir bibliotekoje vyko adventinės popietės. Pirmojoje su mokyklos vaikučiais ir mokytojomis pynėme adventinius vainikus, aiškinomės jų prasmę, žvakių simboliką, dainavome advento dainas ir žaidėme žaidimus.

Kita popietė vėl paskatino ištiesti ranką draugams iš Molėtų vaikų savarankiško gyvenimo namų. Jau trečius metus iš eilės pas mus atvykę vaikai šiltai bendrauja su moterimis, kurios nori dalintis savo širdžių šiluma.

Kiekvienais metais ką nors nuveikiame drauge. Šiemet visi pasigaminome rankų darbo atvirukų. Bendravome plevenant adventinio vainiko žvakėms ir dalinomės rūpesčiais, praėjusių metų įvykiais ir prisiminimais. Taip miela pabūti kartu, apsikabinti ir pasakyti – „aš tavęs pasiilgau“. Laukiame
tokių susitikimų. Jie sušildo sielą, sujudina širdyje užslėptus jausmus, primena apie adventinį laukimą ir Kalėdinį džiaugsmą užgimsiantį pasauliui. Tokie susitikimai atneša tą Kalėdų pajautimą, kuris jau skleidžiasi lyg švelnus ir gležnas gėlės žiedas.

Lai advento rimtis subrandina tą gerumo, švelnumo ir atjautos pumpurą, kuris išsiskleistų kiekvieno mūsų širdyse. Visiems ramaus adventinio laukimo…

Renata Mažeikytė-Čeponienė

Verified by MonsterInsights