Gruodžio naujienos Vaikų skaitykloje

knygos voveriuko metai viršelisSelemonas Paltanavičius

Voveriuko metai

Gamtininkas Selemonas Paltanavičius kviečia į mišką. Ne šiaip sau, o susipažinti su voveriuku ir pagyventi kartu su juo girioje. „Voveriuko metai“ – knyga, pasakojanti vaikams apie miško gyvūnų kasdienybę ir draugystę.
Kuo voveriukas kasdien užsiima gyvendamas didelėje girioje? Kokius darbus jis turi nudirbti, kokius nuotykius patiria? Su kuo jis bičiuliaujasi? Kas gyvena šalia, kaimynystėje ir kaip visiems sekasi įsikurti sau jaukius namus? Kaip gyvūnai randa maisto, ar dėl jo pešasi? Kaip augina vaikus?

knygos viršelisZanna Davidson

Magiškieji vienaragiai, 3 knyga. Vėjo burtai

Laimingoji mergaitė Zoja kartą atrado stebuklingą Vienaragių salą. Dabar ji tęsia kelionę po vienaragių pasaulį knygoje „Magiškieji vienaragiai. Vėjo burtai“ ir patiria vieną nuotykį po kito. Šį kartą Zojai teks gelbėti Vienaragių salą nuo piktų ir galingų vėjų.

 

 

knygos viršelisHolly Webb

Išgelbėta katytė

Šilta ir jauki istorija apie rūpestį, meilę gyvūnams ir vaikišką ryžtą ieškoti teisybės bei kaip nors atsverti ir išpirkti kitų nejautrumą. „Išgelbėta katytė“ – tai istorija apie sergančią rastinukę katytę, kurios gyvybę išgelbsti dvi mergaitės, pasišovusios išsiaiškinti ir kitų kačiukų likimą.

 

 

Philip Pullman

Laikrodžio širdis

Garsaus britų rašytojo Philip Pullman šiuolaikinė pasaka „Laikrodžio širdis“ – įtraukianti ir šiurpoka mažo miestelio laikrodžio istorija. Kai kurios istorijos yra nesustabdomos, tereikia jas kaip laikrodžius prisukti ir tuomet prasideda…

„Laikrodžio širdis“ pasakoja apie tai, kad niekada negalima aukoti žmogiškumo ir tikėtis lengvai, be pastangų pasiekti sėkmę. Už viską tenka mokėti ir kartais ta kaina būna žiauri…

Jocko Willink

Nemokšos Marko dienoraštis. Nuo nevykėlio iki kietuolio

„Nemokšos Marko dienoraštis. Nuo nevykėlio iki kietuolio“ ne tik pralinksmins puikiu humoru ir sudomins pažįstama istorija iš mokyklos, bet ir taps neblogu vadovėliu kiekvienam, norinčiam sustiprėti.
Buvusio Amerikos karinių jūrų pajėgų nario Jocko Wilinko knyga įkvėps tobulėti taip, kaip tai padarė pagrindinis knygos veikėjas Markas!

 

knygos viršelisConnie Glynn

Rouzvudo istorijos. Princesės paslaptis

Intrigų, mistikos, meilės ir juoko kupina istorija apie paauglių troškimą būti ne tuo, kas esi. „Rouzvudo istorijos. Princesės paslaptis“ – debiutinis jaunos britų rašytojos pasakojimas apie dvi mergaites, trokštančias kitokio gyvenimo ir pasiryžusias viena kitai padėti. O kuri iš jų būtum tu?

Lotė Moliūgė yra paprasta keturiolikmetė mergaitė, trokštanti būti princese. Ji iš visų jėgų stengiasi kuo geriau mokytis, kad gautų stipendiją prestižinėje Rouzvudholo mokykloje.

Elė Vulf yra princesė, kuri visuomet norėjo būtų paprasta mergina, leistis į nuotykius, susitikti su draugėmis, eiti apsipirkti. Ji mokosi Rouzvudhole, kad nereikėtų būti princese ir vykdyti savo pareigų Maradovos karalystėje.

 

knygos viršelisViljamas Šekspyras (William Shakespeare)

Romeo ir Džuljeta

Du vardai, tapę meilės istorijos sinonimu – „Romeo ir Džuljeta“ – tragiška, nuostabi, jaunatviška ir laikui nepavaldi Viljamo Šekspyro pjesė, kuri skaitoma, vaidinama, interpretuojama jau ne vieną šimtą metų.

„Romeo ir Džuljeta“ – iškiliausia visų laikų meilės istorija. Viljamo Šekspyro 1595 metais sukurta pjesė pasakoja apie dviejų jaunuolių meilę iš pirmo žvilgsnio ir jų priešiškai nusiteikusių šeimų konfliktą.

 

knygos viršelisBerniukas, meškiukas ir balionas. Pagal Disney filmą “Jonukas”

Šimtamylėje Girioje laikas sustingo, regis, visiems laikams… Tačiau vieną dieną Mikė Pūkuotukas ir jo draugai sulaukia netikėto svečio – juos aplanko… Jonukas. Šis didelis ir suaugęs žmogus turi iš naujo rasti kelią į vaikystę ir susidraugauti su nuostabiausiais draugais.

 

 

knygos viršelisMarius Marcinkevičiaus, Lina Dūdaitė

Sivužas

Ar gali mažytis Paršelis rašyti eiles, o karvė čiuožti pačiūžomis?
Kokios paslaptys slypi juodose ežero gelmėse, kur gyvena pabaisos su didžiuliais nasrais?
Kokia grėsmė tyko karvės ir Paršelio?
O jeigu tos pabaisos bėdoje ir joms reikia pagalbos?
Ar išties pagalbos koją mūsų herojai ir kas nugalės? Drąsa ir draugystė, ar baimė?

Apie visa tai jūs sužinosite perskaitę naują rašytojo Mariaus Marcinkevičiaus pasaką „Sivužas“.

 

knygos viršelisMara Viška, Uldis Daugavinš, Martinš Sirmais

Baltasis lokiukas. Pasakų knyga vaikams apie maisto gaminimą

Baltojo lokiuko kojos netyčia įšąla į ledo lytį ir jis leidžiasi į kvapą gniaužiančią ir seilę varvinti verčiančią kelionę. Virš bedugnių skraido traukiniai, iš dangaus krinta dangiška mana, vandenyno verpete sukasi sala, pasitaiko ir akių ant pagaliukų!
Keliaudamas ir patirdamas neįtikėtinų nuotykių lokiukas išmoksta naujų receptų, o grįžęs į Lokiškes jis tampa baltuoju virėju.

 

 

knygos viršelisMarius Marcinkevičius, Rasa Joni

Atvirkštukai

„Atvirkštukai“ – neeilinė šeimynėlė, kurios smagūs nuotykiai dideliame mieste pradžiugins mažuosius skaitytojus.
Kartą kilusi didelė audra į plačią miesto aikštę atnešė nediduką namelį. Šis pakibo stogu žemyn pačiame miesto centre ir liko taip kyboti ilgam. Keisčiausia, kad namelyje gyveno šeimynėlė, kuri dėl to visiškai nesuko galvos. Jie ir toliau gėrė arbatą kabodami žemyn galva, kad krentantys sumuštiniai nenukristų, prikaldavo juos prie lėkštės ir apskritai, viską darė kitaip. Pavyzdžiui, mama džiūgaudavo dėl ištepliotų sienų! Mums atrodo, kad taip gyventi labai sunku, bet tik ne atvirkštukams – Atvirkštukui tėčiui, Atvirkštukei mamai ir jų mažajai dukrelei Atvirkštukei!

knygos viršelisNetvarkos nykštukas ir netikėtas svečias

„Netvarkos nykštukas ir netikėtas svečias“ – knyga apie garsiosios Kakės Makės serijos herojų Netvarkos nykštuką ir apie jo pastangas išmokti… dalintis.
Kaip smagu turėti savo žaislus! O jei dar gali turėti savo kambarį, savo pieštukus, savo lovą! Tikriausiai labai liūdna, kai viskuo reikia dalintis ir nuolat derėtis, kalbėtis ir tartis, kas, ką ir kada naudos. Taip kartą nutiko ir Netvarkos nykštukui, sulaukusiam labai netikėto svečio.

 

knygos viršelisHeather Alexander

Vaiko pažintis su pasauliu

„Vaiko pažintis su pasauliu“ – tai knyga, padėsianti vaikams pirmą kartą apkeliauti pasaulį, susipažinti su žemynais, šalimis ir pajusti jų skirtumus.
9–12 metų skaitytojams skirtoje knygoje autorė surengė tikrą pasivaikščiojimą po Žemės planetą – nuo Grenlandijos iki Tasmanijos. Čia atsiskleidžia skirtingų vietų, žemynų ypatumai, šalys, valstijos, provincijos, geografija, kultūra ir žmonės.

 

knygos viršelisJessica Martinello

Net monstrai valosi dantis

Pagrindinė knygos „Net monstrai valosi dantis“ veikėja – maža mergaitė, kuri labai nemėgsta valytis dantų. Ji baisiausiai bijo dantų gydytojų ir yra tvirtai įsitikinusi, kad nėra didesnių ir labiau gąsdinančių monstrų nei dantistai.
Tačiau kartą vonioje ji sutinka tikrą monstrą. Mergaitė supranta, kad dantų gydytojai iš tiesų yra herojai! Taip pat monstras mergaitei paaiškina, kodėl taip svarbu valytis dantis. Ir tai toks svarbus dalykas, kad net monstrai tai daro!

 

 

knygos viršelisThierry Robberecht

Vilkas, kuris iškrito iš knygos

Rašytojo ir dainų kūrėjo Thierry Robberecht pasakojimas „Vilkas, kuris iškrito iš knygos“ atskleidžia, kad tikras pasaulis kartais gali būti daug baisesnis nei sukurtas knygose. Ypač, jei pats esi knygos personažas. Istoriją puikiai papildo dailininko Gregoire Mabire iliustracijos.
Kai vieną dieną iš didžiulės ir perkrautos mažos mergaitės bibliotekos lentynos iškrenta knyga, iš jos iškrenta ir aštriadantis juodas vilkas. Jis greitai supranta, kad tikras pasaulis jam nepasiūlys nieko gero, nes vilką iškart ima gainiotis katė. Vilkas yra pelės dydžio, juk jis iškrito iš knygos paveiksliuko, todėl katei būtų visiškai lengva jį sučiupti. Persigandęs vilkas bando grįžti į savo knygą, bet vis nepataiko į reikiamą puslapį.

 

knygos viršelisMary Amato

Maištingieji broliukai 2. Pavojingi pokštininkai

Manėte, atsikratėte Maištingųjų broliukų? Tačiau jie sugrįžta. Pasirengę įžengti į mokyklą ir nustatyti ten naujas taisykles.

NAUJOS MOKYKLOS TAISYKLĖS

  1. Mokytojai, kurie suskels juokelių, gaus priedą prie atlyginimo.
    2. Vaikai, kurie suskels juokelių, gaus šokoladinių keksiukų.
    3. Mokytojai, kurie užduos namų darbų, bus išsiųsti į Aliaską vienais apatiniais.
    Gyvenkite vadovaudamiesi jų posakiais.

 

knygos viršelisJules Verne

Kelionė į Žemės centrą

Vokiečių profesorius Otas Lidenbrokas senovinėje knygoje randa paslaptingą raštelį, kuriame islandų alchemikas kažkada užšifravo istoriją apie savo atrastą perėją, vedančią į Žemės centrą. Otas įkalba paauglį sūnėną Akselį leistis į tokią pačią kelionę ir įminti didžiausią mūsų planetos paslaptį. Taigi profesorius Otas ir jo sūnėnas Akselis patraukia į Islandiją ir, pasitelkę į pagalbą gidą Hansą, leidžiasi į ugnikalnį ieškoti slaptosios perėjos.

 

 

 

knygos viršelisJohn Flanagan

Žvalgo mokinys. Priešistorė 2. Hekemo viržyno mūšis

Kas dėjosi Araluene, kai Holtas su Krauliu buvo dar jauni žvalgai, o apie Vilį niekas nė nežinojo?

Maištaujantis baronas Morgaratas surinko didžiulę kariuomenę žvėriažmogių kalkarų ir kėsinasi užgrobti visą karalystę. O žvalgai, žinoma, ruošiasi lemiamam mūšiui – kai negali nugalėti priešo jėga ir karių skaičiumi, lieka pasikliauti sumanumu ir drąsa.

 

 

 

knygos viršelisViktorija Lederman

Pirmakursė (serija “Paribio istorijos”)

Pagrindinė knygos “Pirmakursė” veikėja Aleksandra pasakoja, kas ją skaudina, žeidžia, trukdo džiaugtis jaunyste ir jaustis laimingai. Tiesa, dažnai ji nesusimąsto, kad dėl nesėkmių būna kalta pati, nes lengvabūdiškai vertina jausmų pasaulį, net kėsinasi į svetimą laimę. Gal dėl to kalti ir jos tikrieji tėvai, ankstyvoje jaunystėje skaudžiai suklydę, ypač mama, pernelyg jausminga, vis dar ieškanti meilės sau, o dukrai veikiau yra tik primityvi pamokslautoja. Gal todėl ir Aleksandra, labai rimtai žiūrinti į mokslą, draugų pasirinkti nemoka, net artimiausių. Nuoširdžiai Aleksandrą pamilę vaikinai jos nedomina, bet bendramokslį Genyčių, mylintį kitą merginą, ji tvirtai pasiryžusi atsikovoti. Jau nekalbant apie jausmus Kirilui, kaip paaiškėjo, tikrajam tėvui. Išgyventi merginai teko tikrai nemažai. Sudėtingas likimas žaloja Aleksandros sielą, versdamas pasijusti visai nereikalingai. Jai labai reikia tvirtos šeimos, tėvo meilės. Tenka susitaikyti su nauja realybe, bandant ją perprasti ir išmokti pačiai teisingai gyventi.

Verified by MonsterInsights