Knygų Kalėdos sustiprino bibliotekas

Bibliotekininkės ir Prezidentė Prezidentūroje. Aštunta iš dešinės – Bijutiškio bibliotekininkė Saulė Navikienė

Knygų Kalėdų pabaigtuvės Prezidentūroje. Aštunta iš dešinės – Molėtų rajono Bijutiškio bibliotekininkė Saulė Navikienė

Antradienį, sausio 15d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su iniciatyvos „Knygų Kalėdos“ partneriais ir bičiuliais, padėkojo jiems už bendrą, net aštuonerius metus trukusį darbą, padėjusį suvienyti jėgas stiprinant mūsų šalies bibliotekas.

Prezidentė rezultatus aptarė su partneriais, kurie užtikrino, kad akcija vyktų sklandžiai visoje šalyje: su Lietuvos bibliotekininkų draugijos, Lietuvos leidėjų asociacijos, Spaustuvininkų asociacijos, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, Ugdymo plėtotės centro, knygynų, leidyklų, nacionalinio transliuotojo LRT ir naujienų portalų „15min“ atstovais, aktyviausiai prisidėjusiais viešųjų ir mokyklų bibliotekų darbuotojais ir bibliotekininkais.

Per aštuonerius metus susiformavo įprotis dovanoti knygas bibliotekoms. Iniciatyvos padrąsinti bibliotekininkai patys įgavo naujų įgūdžių, rado partnerių.

Bibliotekininkai pabrėžė, kad naujų knygų poreikis išlieka didelis, ypač regionuose. Ten populiarias knygas, kurių gaunama vos po kelis egzempliorius, norima perskaityti tuo pačiu metu. Todėl „Knygų Kalėdos“ kvietė bibliotekoms dovanoti laukiamiausių knygų. Prisijungdamos prie iniciatyvos, bibliotekos sudarė knygų, kurių laukiama labiausiai, sąrašą, ir atkreipė dėmesį į savo skaitytojų poreikius.

Pasak bibliotekininkų, iniciatyva labai prisidėjo prie to, kad skaitytojai jau džiaugiasi prašytomis ir lauktomis knygomis.

Iniciatyvos ir dovanojusiųjų dėka Molėtų viešosios bibliotekos ir rajono bibliotekų fondai smarkiai pasipildė – gavome 783 knygas. Molėtuose Abonemente dabar rasite daugiau nei šimtą naujų knygų, dalį jų galite pamatyti Knygų Kalėdų parodoje. Didžioji dauguma knygų padovanotos rajono bibliotekoms, kai kurių lentynos pasipildė smarkiai: Bijutiškio biblioteka gavo 85 knygas, Videniškių biblioteka – 71 knygą, Bekupė – 56 knygas, Dubingiai – 55 knygas, Girsteitiškio biblioteka – 46 knygas.

Labai džiaugiuosi, kad šiame renginyje Prezidentūroje dalyvavau ir aš. Noriu nuoširdžiai padėkoti Molėtų viešosios bibliotekos direktorei Virginijai už suteiktą galimybę.

Saulė Navikienė

Bijutiškio biblioteka

 

Verified by MonsterInsights