Už saugesnį internetą

Saugesnio interneto savaitės plakatasSaugaus interneto diena (vasario 5 d.) suteikė progą pabendrauti su jaunaisiais interneto vartotojais aktualiais klausimais: ką reikia žinoti skelbiant nuotraukas internete, kaip kuriamas saugus slaptažodis, kokie nauji iššūkiai laukia socialinių tinklų vartotojų.

Inturkės biblioteka mielai pasinaudojo projekto ,,Prisijungusi Lietuva“ metodiniais patarimais: paruošėme pristatymą skaidrėmis, kurį aptarėme drauge su jaunaisiais interneto vartotojais – Inturkės pagrindinės mokyklos 1 – 8 klasių mokiniais.

Interaktyvia veikla vyresnieji prie skalbinių virvės segtukais pritvirtino nuotraukas, kurias:

a) galima skelbti internete,

b) netinka skelbti internete, motyvuodami, kodėl taip nusprendė.

Video siužetas ,,Socialiniai  tinklai be baimės“ ne tik priminė interneto vartotojams populiariausius socialinius tinklus, bet ir pristatė naujai iškylančius iššūkius – besiplečiančią pasiūlą, technikos naujoves, nekantrų, norintį kuo daugiau įspūdžių patirti čia ir dabar vartotoją, dažnai nesusimąstantį apie grėsmes.

VU Komunikacijos fakulteto dekanas prof. R. Laužikas teigia: sustabdyti neįmanoma, galima tik susitarti.  Todėl didesnė tampa tėvų atsakomybė: daugiau bendrauti su savo atžalomis šiais klausimais, žinoti, kokiuose socialiniuose tinkluose lankosi jų vaikai, pasitikrinti, ar teisingai naudojasi privatumo nustatymais, su kuo bendrauja, ar yra saugūs.

Bibliotekininkė Onutė

Inturkės biblioteka

Verified by MonsterInsights