Ateities pensijos kaupimo naujovės

Rita Golubickienė iš Sodros Informacijos skaitykloje pasakoja apie pensijų kaupimo pertvarką

Rita Golubickienė supažindino su kaupimo tvarkos pasikeitimais

Vasario 12 d., antradienį, Molėtų bibliotekos Informacijos skaitykloje pristatyti pensijų kaupimo tvarkos pasikeitimai.

Sodros Utenos skyriaus Klientų aptarnavimo poskyrio specialistės Rita Golubickienė ir Akvilė Šanteriovaitė papasakojo, kaip pasikeis išskaičiavimo iš atlyginimo būsimai pensijai tvarka.

Pagal formulę 2+2+2 pensiją kaupę žmonės nuo šiol kaupdami mokės nebe 2 proc., o 3 proc.

Valstybė skatina kaupimą prie jo prisidėdama nebe 2 proc., kaip anksčiau, o 1,5 proc. nuo  vidutinio darbo užmokesčio.

Jeigu dirbantis žmogus tik šiemet įsitraukia į pensijų kaupimo sistemą, jo įmokos tarifas pirmaisiais metais bus 1,8 proc.  ir pamažu didės, kol pasieks 3 proc.  Tačiau jei žmogus iškart norėtų mokėti daugiau (tam, kad daugiau sukauptų), apie tai jis turėtų informuoti pensijų kaupimo bendrovę iki 2019 m. liepos mėnesio pabaigos.

Akvilė Šanteriovaitė paaiškino, kas yra „grįžimas į Sodrą“

Dirbantieji bus skatinami įsitraukti į kaupimą, tiek tie, kurie dar nėra įsitraukę, tiek tie, kurie kaupimą yra sustabdę. Tačiau tai nėra prievartinis mechanizmas, nes bet kuris dirbantysis turi teisę atsisakyti kaupti, jeigu to nenori daryti.

Kiekvienas savo asmeninėje Sodros paskyroje prisijungę per el. bankininkystę galime pasižiūrėti, kaip keičiasi situacija asmeniškai mums priklausomai nuo mūsų amžiaus ir dalyvavimo kaupimo sistemoje. Ten gausime ir asmeninius pranešimus.

Daugiau informacijos apie pensijų kaupimo pasikeitimus galima rasti čia https://www.sodra.lt/lt/situacijos/pasikeitimai-nuo-2019-01-01/pensiju-kaupimo-pasikeitimai

Vasario 22 d. kviečiame į dar vieną susitikimą apie pensijų kaupimo naujoves su Swedbank atstovu. Susitikimo valandą patikslinsime netrukus.

 

 

 

 

 

 

Verified by MonsterInsights