Pokalbis apie knygas Dubingiuose

Gražią, saulėtą vasario 22-osios popietę Dubingių bibliotekoje susirinkome pakalbėti apie knygas.

Pokalbis neįprastas, nes į svečius buvo atvykusi bibliotekos globėja Jolanta Čeponaitė, kuri pristatė jos vadovaujamoje Vilniaus „Varpo“ suaugusiųjų gimnazijoje vykusį projektą „100 perskaitytų knygų“.

Šį projektą mokykla skyrė Lietuvos šimtmečiui. Skaitytojai perskaitė 100 knygų, kiekvienas savo perskaitytą knygą pristatė kolegoms, sudarė po puslapį, kuriame patalpino savo nuotrauką, knygos viršelį. Taip išleido knygą.

Globėja sakė, kad kilo mintis tą projektą tęsti toliau, nes skaitytojams labai patiko toks bendravimo būdas.

Po pristatymo susirinkusios moterys pasakojo apie savo perskaitytas knygas. Gema Kuorienė apžvelgė ką tik perskaitytą Edmundo Malūko knygą „Vytauto žemė“, Renata labai jautriai papasakojo apie Violos Shipman knygą „Likimo apyrankė“, Marytė pristatė Laimos Vincės knygą „Tai ne mano dangus“.

Kaip ir visada globėja atvažiuoja su dovanomis bibliotekai, šiuokart bibliotekininkei įteikė 2 knygas, o susirinkusiųjų irgi nepaliko be dovanėlių. Smagu pabūti kartu ir tikslingai praleisti laiką, nes biblioteka yra ta vieta, kur dėmesys ir bibliotekininko veikla turi būti skirti knygai. Draugai, gal aš neteisi? Spręsti jums.

Bibliotekininkė Vanda

Dubingių biblioteka

Verified by MonsterInsights