Lietuvių kalbos dienos Inturkėje

Kovo pirmoji savaitė stipriai sujungė Inturkės biblioteką su veiklos partneriais: Inturkės pagrindine mokykla – jaunųjų skaitytojų būriu ir seniūnija bei bendruomenės centru.

Kaip ir kasmet, lietuvių kalbos dienos šiais metais pakvietė visus jaunuosius skaitytojus dalyvauti konkurse ,,Dailyraštis 2019“ bei pasitikrinti garsinio skaitymo greitį.

Labai gražiai belaukiant Kovo 11-osios šventės praėjusį ketvirtadienį įsiterpė inturkiškių susitikimas su Kauno universiteto profesoriumi Liudu Mažyliu, kurį palydėjo Valentinas Stundys. Biblioteka kartu su kitais rūpinosi organizaciniais reikalais, informacijos sklaida. Svečias labai įdomiai papasakojo apie tebesitęsiančias Lietuvos istorinių dokumentų paieškas, apie Vasario 16-osios signatarų asmenybes, jų gyvenimo vingius, likimus.

Tad kovo 8-ąją rašydami Nacionalinį diktantą – Dovilės Filmanavičiūtės tekstą ,,Odė moterystei“ (nors ir negausus rašančiųjų būrelis) jautėmės tikrai šventiškai. Ne veltui šūkis kviečia : Ateik. Rašyk. Išsaugok.

Tad artėjant Knygnešio dienai biblioteka drauge su mokykla susumuos rezultatus ir kuklia atminimo dovanėle paskatins tuos, kurie supranta, kaip svarbu dailiai rašyti be klaidų, kaip gera be įtampos perskaityti, puikiai suvokti ir – svarbiausia – pajausti tekstą.

Bibliotekininkė Onutė

Inturkės biblioteka

Verified by MonsterInsights