Kodėl verta pasirinkti augalinę mitybą

Kuolakasių biblioteka sukvietė savo skaitytojus į popietę apie visavertę augalinę mitybą, kurią vedė Molėtų viešosios bibliotekos darbuotoja Audra Girijotė, šiuo metu studijuojanti sveikatą ir mitybą Integralios mitybos institute.

Augalinė mityba tai mityba, kurios pagrindą sudaro daržovės, vaisiai, riešutai, sėklos ir kiti augalinės kilmės produktai. Pašnekovė pasakojo, kaip ji susidomėjo augaline mityba, prisitaikė sau, ir taip išsigydė nuo vaikystės ją kamuojančias lygas.

Sužinojome daug naudingos informacijos apie produktus kurių sudėtyje yra gliuteno – taip apibendrintai vadinami kviečių, rugių ir miežių baltymai, kurie gali iššaukti uždegimus organizme, virškinimo sutrikimus ir alergines reakcijas. Visam gyvenimui atsisakyti maisto produktų, kurių sudėtyje yra gliuteno priversti celiakija sergantys žmonės. Į tai galima pažiūrėti ir kitaip – turintys celiakiją ir atsisakę gliuteno žmonės atgauna sveikatą.

Viešnia entuziastingai kalbėjo apie ankštinius augalus, kiek daug sveikų ir skanių patiekalų galima iš jų pasigaminti. Ši paskaita visus labai sudomino, tad sutarėm, kad tai tikrai bus ne paskutinis mūsų toks susitikimas.

Bibliotekininkė Nijolė

Kuolakasių biblioteka

Verified by MonsterInsights