Kovo naujienos Vaikų skaitykloje

 

 

 

Asta Gricė

„Bebriukas Benas“

Hm… Bebrai ima auginti braškes?
Varles jogos pratimų moko gandras Gustas?
Dar sklinda gandas apie naują tapymo uodegomis techniką ir baltas lelijas tvenkinyje, kurios vieną dieną išsiskleidžia rausvais žiedais…
Ar taip gali būti? Žinoma!
Užsukite pas bebriuką Beną į Bebraičius ir patys pamatysite. O svarbiausia, sužinosite: brangiausia dovana – draugystė ir nuoširdumas!

 

 

 

Virgis Šidlauskas

„Slaptoji Kornelijaus Van Drebelio misija“

Sveiki,
pasaulio užkariautojų niekada netrūko. Didelė jų dalis nuo pat mažų dienų svajojo užvaldyti kitų širdis, sielas ir protus, pelnyti simpatijas ir pagarbą. O kai kurie net įžūliai tvirtino, kad „pasaulis toks jau daiktas, nori nenori turi jį užkariauti – antraip negalėsi paskui ramiai naktį bluosto sudėti.“
Užtai ne kiekvienam užtenka drąsos tiesiog gyventi pasaulyje nieko iš jo nereikalaujant. Kas stipresnis – noras griauti ar kurti? Noras valdyti ar meilė ir rūpestis? Tą ir mėgins išsiaiškinti paslaptinga trijų rupūžių ir peliuko Redžinaldo Mausmejerio komanda. Ar pavyks slaptoji „Kornelijaus van Drebelio“ misija?
Linkėjimai –
Virgis

 

 

Beatrice Alemagna

„Liūtas Paryžiuje“

Vieną dieną didelis liūtas atvažiavo į Paryžių – traukiniu… Tikėjosi čia rasti darbą, meilę ir laimę. Bet tai juk ne taip paprasta…
Vaikštinėdami kartu su juo, išvysime Prancūzijos sostinę liūto akimis. Nuo Luvro muziejaus, Meno tilto, Senos pakrantės, Monmartro kalvos iki Eifelio bokšto.. Pompidu meno centro stiklinių vamzdžių, didžiausios miesto centro stoties… Galiausiai sužinosime, kurgi ir kodėl jis pasiliko.

 

 

 

Virgis Malčius

„Nepaprasta Mykolo diena“

Mykolą vieną dieną aplanko keisti, išdykę, nenuoramos padariukai, trukdantys atlikti kasdienines berniuko pareigas ar tiesiog gražiai elgtis. Šie neklaužados išlenda netikėčiausiu metu ir apverčia Mykolo dieną aukštyn kojomis. Kojinius paslepia kojines, Peštukas šukuojantis peša berniuko plaukus, Terliukis išteplioja drabužius, Triokšlius laužo žaisliukus, Negirdukas užkemša ausis, kai kviečia mama.
Dienos pabaigoje, supratus savo nelabai gražius poelgius, berniuką pradžiugina linksmasis Valio ir švelnusis Sapnius.

 

 

 

 

 

 

Valerie Thomas

„Raganėlė Vinė reguliuoja eismą“

Linksmosios lenktynės, išdykę baldai, apsimetėlė gydytoja ir burtininkė su čiulpinuku. Pasiruoškite keturiems pašėlusiems nuotykiams!

 

 

 

 

 

 

Martin Widmark

„Pabaisų agentė Nelė Rap 2. Frankenšteinas“

Antroji knygų serijos apie dešimtmetę pabaisų agentę Nelę Rap knyga„Frankenšteinas“ pakvies jaunuosius skaitytojus į keistą ir šiurpoką misiją. Šį kartą Nelei teks užduotis, kuri kels pavojų ne tik jai, bet ir jos brangiausiam augintiniui.

 

 

 

David Walliams

„Blogiausi pasaulio vaikai 3“

David Walliams (Deividas Valjamsas) – britų rašytojas, dėl kurio juokingų ir įdomių knygų visi Jungtinės Karalystės vaikai eina iš proto. Jis šiuo metu – pats mėgstamiausias vaikų rašytojas pasaulyje! Jo knygų veikėjai dažnai nesielgia taip, kaip turėtų, bet kaip tik dėl to mes juos ir mylime – ir kartais jiems netgi pavydime. Jei jau skaitėte pirmas dvi jo knygas apie blogiausius pasaulyje vaikus, jums tikrai bus įdomu susipažinti su nauju blogiukų būriu. Susitikite su siaubingaisiais trynukais, isterike Tende, pagyrūnu Barnabu ir kitais, nuo kurių už galvos griebiasi ir tėvai, ir mokytojai, ir kaimynai!

 

 

 

Selemonas Paltanavičius, Miglė Vaitkevičiūtė

„Kas ir kodėl gamtoje? Apie Lietuvą ir ne tik“

Knyga „Kas ir kodėl gamtoje? Apie Lietuvą ir ne tik“ skirta 6–10 m. vaikams. Tai amžius, kai į mokyklą pradėję eiti mažieji kodėlčiukai sugalvoja vis daugiau klausimų. Iš kur upėse atsiranda vanduo? Ar oras turi svorį? Kodėl prie jūros yra smėlio? Kodėl atšalus orams iš burnos ima virsti garas? Kam briedžiui ragai, o pempei kuodas? Kodėl mėnuliui reikia saulės? Atsakymus į visus šiuos ir dar daugybę kitų sudėtingų ir svarbių klausimų vaikai ras S. Paltanavičiaus ir M. Vaitkevičiūtės parengtoje knygoje. Knyga iliustruota smagiais piešinukais ir nuotraukomis, kurios pagelbės atpažinti augalus, žvėris, gyvūnus ar reiškinius, apie kuriuos kalbama.

 

 

 

 

Andrew McDonald, Ben Wood

 „Tikrieji balandžiai kovoja su nusikalstamumu“

Balandis Naminis ūkyje garsėjo kaip tas, kuriam ne visi namie. Juk jis mėgo persirenginėti! Bet išaušo diena, kai jį surado karvelis Didžiagurklis ir pakvietė prisijungti prie ypatingų balandžių būrio. Jie – stiprūs, lankstūs ir greiti. O svarbiausia – jie gaudo blogiukus ir padeda visiems, kam prireikia pagalbos!

Du jauni amerikiečiai – rašytojas Andrew McDonaldas ir dailininkas Benas Woodas – kviečia nerti į linksmų įvykių balą, iš kurios be juoko ir geros nuotaikos neišlipsite.

 

 

 

Ally Kennen

 „Universalioji mašina“

Vienuolikmetis Olis per klaidą gauna nepaprastą siuntinį. Tai – slapta, magiška mašina – 3D spausdintuvas, kuris turi vardą, gali kalbėti ir gali atspausdinti bet ką, ko tik Olis paprašo. Jis gali atsispausdinti kiečiausią ir naujausi žaislą arba pilną kambarį šokoladinių tortų. Tačiau Olis tenori vieno vienintelio dalyko – tėčio…

Stebuklingai mašinai pakliuvus į Olio, jo brolio Stivio ir vyresniosios sesers Birdės rankas, galima tikėtis bet ko. Jiems teks leistis į pavojingas misijas, patirti begales nuotykių, susidurti su tikra žvalgyba ir net gelbėti žmoniją. Tiesa, nemažai bėdų trijulei pridarys ir sukurtas tėtis… ar bent jau į jį panašus robotas, kuris tik iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip tėtis, o šiaip yra tiesiog visiško chaoso sukėlėjas!

Knyga „Universalioji mašina“ – tai ne tik veiksmo ir nuotykių kupinas pasakojimas, bet ir subtiliu humoru pagardinta istorija apie vaikų draugystę, šeimos ir tėčio ilgesį.

 

 

 

Silvana De Mari

 „Hanija, šviesos riterė“

Knyga „Hanija, šviesos riterė“ – tai pirmoji trilogijos apie Haniją dalis, kuri pradeda pasakojimą apie princesę Hakseną ir jos dukterį – Haniją.
Tamsybių Valdovas nusprendžia prakeikti žmoniją ir pasirenka Hakseną – ji turės pagimdyti Valdovo įpėdinį, kuris pražudys pasaulį. Haksena buvo auklėjama pagal visus riterystės principus, ji kilni ir ryžtinga, tačiau dabar jai teks rinktis – karalystė ar duktė? Negana to, Haksena suvokia, kad vaiko nužudymas tikrai neišgelbės karalystės, net jei tas nužudytas vaikas bus paties blogio – Tamsos Valdovo – duktė.

Kad apsaugotų Haniją, Haksena turi išvykti kuo toliau. Tiesą pasakius, Hanija yra išskirtinis vaikas, turintis tokių galių, kurios neprieinamos jokiam žmogui, tačiau vis tiek ji – blogio dukra. Mergaitė supranta, kad ji kitokia, todėl pati skleidžia pyktį bei panieką. Hakseną ir Haniją persekioja daugybė medžiotojų, kurie trokšta Tamsos Valdovo įpėdinės mirties. Tačiau vieną karį jos turi savo pusėje. Ar užteks Hanijai drąsiosios mamos ir ją įsimylėjusio riterio pagalbos? Ar Hanija iš tiesų atėjo tik tam, kad pražudytų pasaulį?

 

 

 

Cressida Cowell

 „Burtininkų amžius 1. Raganių karalius“

„Burtininkų amžius. Raganių karalius“ – pasakojimas apie nuotykių ir magijos kupiną pasaulį, kuriame veikia paslaptingieji burtininkai, raganos ir kariautojai, kiekvienas iš kurių turi savo kėslų ir norų.

Keliaukime į paslaptingą šalį, kur miškų tankmėje gyvena keisčiausios būtybės. Čia sutiksime blogas raganas ir su jomis nesutariančius geruosius burtininkus, magijos neišmanančius atvykėlius kariautojus… du draugus, kurių laukia beprotiški nuotykiai.

 

 

 

Carry Slee

 „Atsiprašau!“

Nyderlandų rašytojos Carry Slee knyga „Atsiprašau“ pasakoja jautrią ir skaudžią patyčių mokykloje istoriją. Pagal knygą sukurtas filmas daugelyje mokyklų rodomas kaip metodinė medžiaga kalbant apie patyčių žalą.
Jochemas yra nuolatinis patyčių taikinys, ir visi mokykloje tai žino. Jis mokosi septintoje klasėje. Toje pačioje klasėje mokosi ir trys berniukai, kurie nuolat prie jo kabinėjasi. O visi kiti… tiesiog nieko nedaro. Vieni turi savų reikalų, kiti pernelyg stengiasi išlikti neutralūs, kad patys netaptų tokiais, iš kurių šaipomasi. Daugelis mano, kad Jochemas pats prisiprašo tokio elgesio, be to, visiškai nekovoja už save. Jochemo tėvai taip pat jaučia, kad kažkas negerai, bet nežino, kaip jam padėti.

 

 

 

J. K. Rowling

 „Fantastiniai gyvūnai 2. Grindelvaldo piktadarystės“

Hario Poterio autorės J. K. Rowling knyga „Fantastiniai gyvūnai. Grindelvaldo piktadarystės: originalus scenarijus“ – tai antroji pasakojimo apie fantastinius gyvūnus dalis.
Pirmosios dalies „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ pabaigoje galingasis juodasis burtininkas Gelertas Grindelvaldas buvo sugautas. Amerikos Magiškojo Kongreso burtininkai su talentingo burtininko Njuto Miglapūčio pagalba sulaikė piktąjį Grindelvaldą. Tačiau jam pavysta pasprukti!
Gelertas Grindelvaldas siekia vienintelio tikslo – kad pasaulį ir visas gyvas būtybes valdytų tik grynakraujai burtininkai. Ir niekas daugiau. Jis renka šalininkus, kad visi drauge galėtų pasiekti šį niekingą tikslą. Tiesa, ne visi nutuokia, kokie yra juodojo burtininko tikrieji kėslai.

 

 

 

Lois Lowry

„ Mėlyna sruoga“

Garsioje, jau vaikų ir paauglių literatūros klasika vadinamoje knygoje „Siuntėjas“ Lois Lowry sukūrė paslaptingą, techniškai tobulą ir emociškai skurdų ateities pasaulį. Antroji šios serijos knyga „Mėlyna sruoga“ nukelia mus į pasaulį po katastrofos, kur gyventojai turi tik elementariausias ir būtiniausias technologijas, o pyktis, godumas, pavydas ir žiaurumas paprastų žmonių gyvenimą paverčia trumpu ir nelaimingu.

 

 

 

Ali Standish

„Etanas, kuriuo buvau“

Debiutinis amerikiečių rašytojos Ali Standish romanas vaikams ir paaugliams „Etanas, kuriuo buvau“ – tai istorija apie meilę ir praradimą, stebuklus ir nuotykius, o labiausiai – apie viltį.
Anksčiau.
Etanas visada daug juokdavosi. Iš visko. Jis buvo visada pasiryžęs nuotykiams ar dar vienam beisbolo žaidimui su savo vyresniuoju broliu, o ypač, išdaigoms su geriausiu draugu Keisiu.
Tai buvo anksčiau. Prieš tai, kai skaudi nelaimė iš Etano atėmė Keisį. Prieš tai, kai Etano šeima išsikėlė iš Bostono į mažą miestelį Palm Knotą, Džordžijoje.
Dabar.
Etanas nežino, ar sugebės pamiršti įvykį, išplėšusį iš jo viską. Tačiau nors Palm Knotas ir mažas, jame pakankamai vietos galimybėms ir antriems šansams. Jame taip pat gyvena Kerolė – stipraus charakterio mergaitė. Ji būtent tokia draugė, kokios Etanui reikia. Etanas ima tikėti, kad galbūt jis ir vėl galės būti toks, koks buvo anksčiau. Tačiau jis labai klysta manydamas, kad yra vienintelis, kuris turi paslapčių. Kerolė jų turi ne ką mažiau, o tai, ką ji slepia gali kelti pavojų jų abiejų gyvybei…
Įtemptas ir jautrus Ali Standish romanas „Etanas, kuriuo buvau“ – tai įtraukiantis pasakojimas apie draugystę, atleidimą ir tikėjimą, kad vaikystė gali būti šviesi.

 

 

 

Kimberly Brubaker Bredley

„Karas, kurį galiausiai laimėjau“

Ada yra klasikinė herojė – tokia, kaip ir knygų „Mažosios moterys“ ar „Anė iš Žaliastogių“ herojės. Ada yra kovotoja.

Kai šleiva Ados koja pagaliau išoperuojama, ji supranta, kad nėra tokia, kokia ją laikė mama – sugadinta, suluošinta tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Ji net nebe duktė. Tačiau, kas ji dabar?

Antrasis pasaulinis karas tęsiasi. Ada ir jos brolis Džeimis su savo globėja Siuzana persikelia gyventi į kotedžą, kur jau gyvena Ledi Torton bei jos dukra Megė. Gyvenimas namuose su tokia daugybe žmonių gana sudėtingas ir įtemptas. O dar čia apsigyvena Rūta, žydė mergaitė iš Vokietijos. Vokietė? Ar gali būti, kad Rūta yra šnipė?
Atrodo, kad nelaimė artinasi vis sparčiau, o gyvenimas karo metu tampa vis sunkesnis. Ką nuspręs daryti Ada? Kaip jai toliau kovoti? Ir ką jai teks gelbėti?

 

 

Per Nilson

„Saulės princas“

Jaunuolių svajos ir realybė atspindėta taip tiksliai ir jautriai, kad sykiais net užgniaužia kvapą. Meilė, draugystė, pasitikėjimas, nepasitikėjimas, skriauda, persekiojimas, drauge negyvenančių tėvų meilės ir dėmesio trūkumas, savęs ieškojimas. Nors temos panašios į daugelio šiuolaikinių jaunimo knygų, ši išsiskiria be galo savitu, poetišku stiliumi.
„Anksčiau maniau, kad kai kurių dalykų niekada niekam nepasakosiu… Turiu omenyje… Turiu omenyje su manimi pačiu susijusius atsitikimus, kurie įvyko, kuriuos sapnavau arba apie juos galvojau. Maniau, kad taip būna visiems. Nešiojamės viduje savo paslaptis. Kai kurios durys – uždarytos ir užrakintos. Bet dabar noriu papasakoti. Tau, tau ir niekam kitam. Noriu įsileisti tave į kai kuriuos slaptus kambarius.“

 

Verified by MonsterInsights