Gerumo iniciatyva „SPALVOTAS PAVASARIS“

Kvietimas megzti kepurėles onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir suaugusiemsTylus, bet su stipria viltimi… Dešimtas pavasariškas žingsnis. Jau dešimtus metus Lietuvoje tęsiasi iniciatyva „Spalvotas pavasaris“, kurios metu siuvame, mezgame, neriame kepurytes onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Rankdarbiautojos iš miestų, miestelių, atokiausių kaimų jau įprato laukti žinios, kada bus duotas startas siųsti savo sukurtas kepurėles kartu su širdimi padiktuotais, atviruke užrašytais linkėjimais mažiesiems kovotojams ir jų artimiesiems. Džiaugiamės ir vėl galėdami paskelbti „Spalvoto pavasario“ pradžią.

Nuolatinių mūsų iniciatyvos dalyvių siūlymu norėtume parūpinti kepurėlių ne tik vaikams, bet onkologijos skyriuose besigydančioms moterims. Papuoškime ir sušildykime mažuosius kovotojus, kurių vaikystę sukaustė pikta liga, apglėbkime dėmesiu suaugusius ir leiskime pajusti, kad kovoje ir kelyje į Viltį – jie ne vieni.

Bibliotekos ir jų kolektyvai pasiruošę būti gerumo tiltu tarp sergančiųjų ir juos palaikančiųjų, jos suteiks jums informaciją apie laukiamas kepuraites, kur ir kada jas atnešti. Net jeigu nemezgate ir nesiuvate prie akcijos galite prisidėti nupirkdami audinio ar siūlų savo siuvančiai kaimynei, mezgančiai močiutei ar kartu su visa šeima jaukiai praleisti popietę rašant palinkėjimus sergantiems.

Gauname klausimų, ar galima megzti ne tik kepuraites, bet ir kojines, riešines? Galima. Besigydantiems chemoterapijų metu dažnai šąla rankos ir kojos, šie aksesuarai taip pat reikalingi.

Jeigu turite apie iniciatyvą jums kylančių klausimų rašykit mums elektroninius laiškus adresu vaikamsakcija@gmail.com arba spalv.pavasaris@gmail.com. Padovanokime visi kartu ne tik būtiną aksesuarą ligos paliestiems, bet ir gražią, kūrybinę tradiciją savo bendruomenėms!

Iniciatyvos pabaiga: 2019 m. gegužės 15 d.

Kviečiame žinia pasidalinti su kūrybingomis draugėmis, kaimynėmis.

AČIŪ UŽ JŪSŲ GERUMĄ

Išsamesnė informacija: tel. 8 614 36405 (Kaunas)

Kepurėles ir kitus mezginius kviečiame atnešti į Molėtų bibliotekos Informacijos skaityklą (I a.) Biblioteka surinktas dovanas perduos organizatoriams.

Verified by MonsterInsights