Balandis Balninkuose

Balandžio 25 dieną Balninkuose vyko du renginiai. VšĮ ,,Kaimynystės namų“ keičiamų
ekspozicijų salėje buvo pristatyta molėtiškės Akvilės Stančikaitės fotografijų paroda ,,Literatūriniai tiltai“.

Tai kūrybinis Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektas, sujungiantis
laikotarpius, vietas ir asmenybes, įgyvendintas pagal 2016 m. laimėtą projektą, remiamą Lietuvos kultūros tarybos.

Parodos pristatyme dalyvavo Molėtų r. sav. viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Nijolė Stančikienė, kuri trumpai papasakojo apie projektą.

Vėliau bibliotekoje Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei skirtoje popietėje „Ateik – sužinok ir išmok“ klausėmės paskaitos ,,Visavertė augalinė mityba“, kurią vedė Molėtų viešosios bibliotekos darbuotoja Audra Girijotė, studijavusi sveikatą ir mitybą Integralios mitybos institute JAV.

Audra atvirai dalijosi asmenine patirtimi, kaip pakeitusi mitybą pagerino savo sveikatą. Pasak Audros, dažniausios chroniškų ligų priežastys yra  tarša, stresas (įskaitant ir miego trūkumą) ir netinkama mityba. Mitybos pakeitimas yra lengviausias būdas pasirūpinti savo sveikata, atsikratyti simptomų ligų, kurios dažnai vadinamos lėtinėmis ir neišgydomomis, tokių kaip autoimuniniai susirgimai, sąnarių skausmai, širdies ir kraujotakos ligos, alergijos ir kt.

Valgant augalinį maistą mūsų mityba tikrai gali būti visavertė, daržovėse gausu mikroelementų, vitaminų, ląstelienos, juolab, kad ir gydytojai rekomenduoja valgyti daugiau daržovių.

Bibliotekininkė Rūta

Balninkų biblioteka

Verified by MonsterInsights