Apie visavertę augalinę mitybą Giedraičių bibliotekoje

Giedraičių bibliotekoje vyko popietė apie visavertę augalinę mitybą, kurioje lankėsi Molėtų viešosios bibliotekos darbuotoja Audra Girijotė, aktyviai besidominti augaline mityba, nuotoliniu būdu baigusi integralios mitybos sveikatos gido programą Integralios mitybos institute JAV.

 

prieskoniai ir daržovės

Pasiruošimas popietei

Audra pasakojo, kaip ji susidomėjo augaline mityba, apie maistines medžiagas, kurių yra augaluose, kaip mityba gali būti susijusi su mūsų ligomis. Iš savo patirties pasakojo,
kaip augalinė mityba padėjo jai spręsti iškilusias sveikatos problemas.

Duona visada yra duona, ir iš grikių iškepta

Sužinojome daug naudingos informacijos apie produktus, kurių sudėtyje yra gliuteno.

Celiakija sergantųs žmonės, atsisakę maisto produktų, kurių sudėtyje yra gliuteno, gali gyventi visavertį gyvenimą ir sumažinti dėl celiakijos kilusius kitus sveikatos sutrikimus ar net visai jų atsikratyti. Spėjama, kad celiakija serga 1 iš 100 žmonių, o neceliakinį jautrumą gliutenui, kurio simptomai gali būti tokie patys, kaip celiakijos, turi 6 iš 100.

Morkų, kale kopūstų, salierų, paprikos ir avinžirnių troškinys dar be avinžirnių

Viešnia teigė, jog nepelnytai yra pamirštos daug vertingų maisto medžiagų turinčios šakninės ir ankštinės daržovės, žiemą nereikia pamiršti natūraliai raugintų daržovių, ypač kopūstų.

Audra popietės dalyves vaišino gardžiu daržovių troškiniu bei aromatingu morkų pyragu.

Visavertės augalinės mitybos popietė buvo skirta Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei, kurios šūkis šiemet „Ateik – sužinok ir išmok“.

Bibliotekininkė Danutė

Giedraičių biblioteka

Verified by MonsterInsights