Mokymai Dubingiuose

Prie stalo ir kompiuterių bibliotekoje sėdi skaitytojai, mokymus veda Janina Vyšniauskienė

Į mokymus Dubingių bibliotekoje susirinko pažengusieji

Balandžio 25 d. Dubingių bibliotekoje vyko projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ mokymai pažengusiems.

Mokymus vedė Molėtų viešosios bibliotekos Vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėja Janina Vyšniauskienė.

Projekto tikslas – padėti gyventojams išmokti efektyviai, saugiai, atsakingai naudotis informacinėmis ir ryšių technologijomis, internetu ir jo teikiamomis galimybėmis.

Planšetė ar telefonas gali tapti vartais į įdomesnį gyvenimą

Janina Vyšniauskienė džiaugiasi, kad naudotis informacinėmis technologijomis  ir taip savo gyvenimą padaryti patogesnį, lengvesnį ir įdomesnį nori ne tik jaunimas – jauniausiam mokymų grupės dalyviui Dubingiuose – 70 metų.

Mokymai ne tik suteikia naujų įgūdžių, bet ir išvaduoja nuo bereikalingo nerimo dėl vis tobulėjančių technologijų. Viena mokymų dalyvė nusprendė įsigyti išmanųjį telefoną, o kaip tik ir Motinos diena artėja, nereiks ilgai galvos sukti vaikams ir anūkams, kuo pradžiuginti.

Lektorės teigimu, dalyviai puikiai įveikė užduotis, net ir sunkumų iš pradžių sukėlusią – kaip išmaniuoju telefonu išsiųsti sveikinimo atviruką. „Man pačiai smagu bendrauti su žingeidžiais žmonėmis. Yra ko iš jų pasimokyti”, – sako Janina Vyšniauskienė.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. 

Devynioliktosios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės, vykstančios balandžio 23-29 d.,  šūkis šiemet yra „Ateik – sužinok ir išmok“.

Mokymų dalyvis Valentinas Višumirskas ir Janina Vyšniauskienė

Bibliotekininkė Vanda

Dubingių biblioteka

Užsiregistruoti į mokymus pažengusiems Molėtų viešojoje bibliotekoje kviečiame adresu inovacijos.rvb@gmail.com, mokymai vyks balandžio 29-30 d. 9.00-12.00.

 

Verified by MonsterInsights