Balandis Inturkėje

Šių metų balandis Inturkės bibliotekoje nešykštėjo renginių: Vaikų knygos dieną sutikome skaitydami Kęstučio Kasparavičiaus laišką skaitytojams ,,Knygos ragina neskubėti“. Vaikams šį balandį skyrėme ir renginuką ,,Mūs Velykų pasakaitė“.

Pasiklausę pasakaitės, mažieji prisiminė Velykų papročius, margučių dažymo tradicijas ir sukūrė po Velykoms skirtą atviruką.

Džiaugiamės ir šiais metais bendradarbiavimu su VMI Molėtų skyriumi. Esame dėkingi Angelei Rožanskienei, padėjusiai net 25 Inturkės žmonėms deklaruoti pajamas.

Šis mėnuo subūrė ir 10 bibliotekos lankytojų mokytis skaitmeninių įgūdžių pradmenų mokymams pagal projektą „Prisijungusi Lietuva“.

O Nacionalinė bibliotekų savaitė atėjo atnešdama Inturkės aktorių saviveiklininkų spektakliuko premjerą. Atvelykio sulaukus – į šį renginį kvietė ir spektaklis, ir pavasario mugė, pateikdama gražių staigmenų – įvairiausių darbščiųjų rankų dirbinėlių.

Dėkingi esame už dalyvavimą Neįgaliųjų sąjungos atstovams, Vaidai Chorševienei, Nijolei Grybauskaitei, Vandai Dubauskienei, Birutei Šapolienei už jų išmonę, begalinę kantrybę ir su meile pagamintus dirbinius.

Šurmuliuojant mugei į Inturkės mokyklos salę rinkosi žiūrovai. Po du mėnesiu trukusių repeticijų šaunuoliai inturkiškiai: Nastutė Kildišienė, Danguolė Latvienė, Petras Žička, Jurgis Liokaitis, Petras Vaškevičius, Robertas Kildišius paruošė spektakliuką ,,Dėdė atvažiavo“ pagal K.Būgos ir M. Palionio pjesę, sukurtą 1902 metais.

Laimingi esame, sulaukę žiūrovų dėmesio ir pagyrų. Juk tai dar vienas būdas, kaip biblioteka gali pateikti literatūros kūrinį. O kūrybinė vietos žmonių saviraiška praturtina kiekvieną ir suteikia daug smagių akimirkų.

Bibliotekininkė Onutė

Inturkės biblioteka

 

Verified by MonsterInsights