Gerų idėjų sklaida

Įgyvendinant Kvalifikacijų ir profesinio mokymo kompetencijų centro projektą „Suaugusiųjų švietimo sistemos plėtra suteikiant besimokantiems asmenims bendrąsias ir pagrindines kompetencijas“ bibliotekos gobėja Jolanta Čeponaitė 2019 m. kovo 5-8 d. dalyvavo stažuotėje Vokietijoje, Berlyne.

Stažuotės tikslas buvo susipažinti su neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi organizavimo ir įgyvendinimo galimybėmis Berlyno mieste, semiantis patirties ir ugdant dalyvių bendrąsias bei dalykines kompetencijas, reikalingas suaugusiųjų neformaliojo švietimo ir tęstinio mokymosi sistemos Lietuvoje tobulinimui.

Stažuotės metu įgyta patirtimi gegužės 2 d. bibliotekoje globėja pasidalino su Dubingių bendruomenės nariais.

Buvo aplankytos keturios neformalia veikla užsiimančios Berlyno institucijos. Pristatydama Vokietijos patirtį, J. Čeponaitė atkreipė dėmesį į savanorystės principais grįstą veiklą. Tokios veiklos daug atliekama ir mūsų bendruomenėje, bet ji per mažai viešinama, formaliai nėra apibrėžta.

Bibliotekos globėja pasidalino savo įspūdžiais iš kvalifikacijos tobulinimo programos „Humanistinio ugdymo idėjos – kiekvieno vaiko pažangai. Humanistinis ugdymas Sakartvelo mokyklose“. Kelionė po Sakartvelą (anksčiau vadintą Gruzija) suteikė galimybę pažinti unikalią šalį, esančią Europos ir Azijos žemynų sandūroje.

Jolanta supažindino su šalies švietimo sistema, pasakojo apie lankytas švietimo įstaigas, įvairaus tipo mokyklas, pasakojo apie stebėtą ugdymo procesą, kuriuo išgryninamos humanistinio ugdymo idėjos siekiant kiekvieno mokinio pažangos. Kartu su globėja ir mes prisilietėme prie šalies kultūros, tradicijų ir nuostabios gamtos vaizdų.

Bibliotekininkė Vanda

Dubingių biblioteka

Verified by MonsterInsights