Lino Kojalos knygos pristatymas

Gegužės 31 d. vyko Lino Kojalos knygos „Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį“ pristatymas. Liną Kojalą kalbino molėtiškis, VU TSPMI bakalauro programos studentas Justinas Kulys.

Susitikimo pradžioje – trumpa knygos atsiradimo istorija. Toliau sekė įdomūs klausimai ir aiškūs Lino Kojalos atsakymai apie Europos Sąjungos ateitį, Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės ateities perspektyvas ES vadovų taryboje, Breksitą, Amerikos tarptautinius santykius su Kinija ir daug kitų įdomių klausimų.

Linas KOJALA – Rytų Europos studijų centro (RESC) direktorius, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VUTSPMI) doktorantas ir dėstytojas. Gavęs prestižinę Fulbrighto stipendiją mokėsi Harvardo universitete JAV. Prieš įsidarbindamas RESC, L. Kojala dirbo žiniasklaidoje, taip pat Užsienio reikalų ministerijoje, vadovavo įvairiems tarptautiniams projektams. Jis komentuoja tarptautinės politikos aktualijas Lietuvos ir užsienio žiniasklaidoje, yra parengęs tekstų ar komentarų tokiose žiniasklaidos priemonėse kaip CNN, „The Moscow Times”, BBC, Vokietijos, Prancūzijos, Nyderlandų visuomeniniams transliuotojams.

Verified by MonsterInsights