Vasaros naujienos Vaikų skaitykloje

 

tigriukasPrzemysław Wechterowicz

Būti tigru

Ša! Tik pažvelkit, ką matom. Jis didelis, dryžuotas, o nasrai pilni sniego baltumo dantų. Jau žinot, kas tai? Taip, tai…
TIGRAS.

O būti tigru – išties nuostabus dalykas. Nori sužinoti, kaip atrodo mano diena? Kuo greičiau atsiversk šią knygelę ir sužinosi, ką veikia, kaip pokštauja ir ką mėgsta tikrų tikriausi TIGRAI!

 

paveikslėlis avelėsLena Hesse, Philipp Winterberg

(NE)suskaičiuotos miego avelės

Dangaus ganyklose gyvena miego avelės. Kas vakarą jas skaičiuoja negalintys užmigti viso pasaulio žmonės. Tik viena maža miego avelė dar niekada nebuvo suskaičiuota. O ji taip troško šokti per tvorą kartu su kitomis!

Pasakysime tik tiek, kad jei ko nors labai labai nori, tai būtinai išsipildo. O kai esi laimingas, lengva rasti būdų, kaip padėti kitiems. Net jei dėl to imtų ir apvirstų aukštyn kojomis įprastas miego avelių gyvenimas.

 

paveikslėlis šuoQuentin Greban

Kai aš užaugsiu…

Kartą mokytoja vaikų paklausė, kuo jie norėtų būti užaugę. Visi Julijos draugai turėjo atsakymą. Gydytoja, paštininku, policininku, šokėja. Net svajoklis Markas išsirinko profesiją! Tik Julija apie tai dar nepagalvojo…

“Kai aš užaugsiu…” – linksma knyga su užuominomis ir atsakymais. Žaismingi piešiniai leidžia įsivaizduoti, kaip veikėjai atrodys užaugę.

 

 

paveikslėlis paukščiukasZane Zusta

 

 

Ūkė Pūkė grįžta namo

Ūkė Pūkė grįžta namo“ – istorija apie tikrus draugus. Skubėdama grįžti namo po atostogų užsienyje, Kristupo šeima pamiršta žaislinę pelėdžiukę. Supratęs, kad jo geriausia draugė nesugrįžo kartu, berniukas organizuoja jos paiešką. Likusi viena Ūkė Pūkė irgi nesėdi rankų sudėjusi. Mažylė ieško kelio namo, tačiau kaip jį surasti, jei esi tokia maža ir nežinai, kur dabar esi ir kur apskritai gyveni?

Perskaitę knygelę „Ūkė Pūkė grįžta namo“ vaikai ne tik išgirs apie Ūkės Pūkės nuotykius, bet ir sužinos, kaip elgtis pasiklydus. O išmokę svarbią pamoką galės pažaisti lėlių teatrą.

paveikslėlis vaikaiIna Schmidt

Mąstome apie pasaulį su Filu ir Sofija

Mąstome apie pasaulį su Filu ir Sofija“ – tai smagi ir įsimintina knyga vaikas apie filosofiją. Du pagrindiniai veikėjai – Filas ir Sofija tyrinėja idėjas apie pasaulio tvarką. Trylikoje trumpų filosofinių istorijų Filas ir Sofija ieško atsakymų į sudėtingiausius klausimus, o jų pokalbiai atskleidžia, kaip mąstė ir mąsto visų laikų svarbiausi filosofai.

Knyga „Mąstome apie pasaulį su Filu ir Sofija“ parašyta lengvai ir aiškiai, čia rasite ne tik smagių istorijų, bet ir puikių iliustracijų, kurios padės vaikams suprasti ir pamilti filosofiją bei priimti ją kaip kasdienio gyvenimo dalį.

 

paveikslėlis vaikai1000 klausimų ir atsakymų

Pagal TV projektą „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ parengta knyga „1000 klausimų ir atsakymų“ bus tikras lobis visiems, mėgstantiems pamankštinti smegenis ir pasivaržyti su draugais savo žiniomis.

Knygoje „1000 klausimų ir atsakymų“ rasite pačius įdomiausius ir išskirtiniausius klausimus iš TV žaidimo, o taip pat begalę detalių, faktų ir įdomybių, kurie netilpo į laidas. Knygoje atsakymai pateikti su paaiškinimais ir įdomiais papildymais, galėsite spręsti logines užduotis ir atsakinėti ne tik į paprastus, bet ir į vaizdo, garso, fotoklausimus.

 

 

paveikslėlis mokytojasPamela Butchart

Mūsų mokyklos direktorius – vampyras

 

Veiksmo ir humoro kupina istorija iš mokyklos gyvenimo „Mūsų mokyklos direktorius – vampyras“.Vaikų vaizduotė gali nunešti toliau nei toli, todėl būtina imties priemonių tuojau pat!
Izė ir jos draugai neria į tikrą pradinės mokyklos beprotybę. Šį kartą vaikai nusprendžia, kad naujasis mokyklos direktorius yra vampyras. Visa tai pagrįsta labai rimtais argumentais – jis yra šiek tiek bauginantis, savo kabinete visada užtraukia naktines užuolaidas, o per pietų pertrauką uždraudė valgyti česnakines duoneles.
Viskas aiškiau negu aišku. Dabar tereikia plano, kaip jį nugalėti.

paveikslėlis berniukaiMargit Auer

 

Magiškų gyvūnų mokykla 3. Gesinkit šviesą!

Trečiojoje serijos dalyje „Magiškų gyvūnų mokykla. Gesinkit šviesą!“ vaikų laukia siaubingi nakties nuotykiai. Niekas nesitikėjo, kad didžioji skaitymų naktis baigsis taip šiurpiai… Vaikai įkalinami rūsyje po mokykla ir jei kas nors dar gali juos išgelbėti, tai tik magiškieji gyvūnai. Ar jiems pavyks?

 

 

paveikslėlis berniukasKazys Saja

Dar ne visos paslaptys. Tiems, kurie jau mokosi mąstyti

Lietuvių literatūros klasiko Kazio Sajos naujoji knyga “Dar ne visos paslaptys” – tai apsakymų rinkinys paaugliams, jaunimui ir ne tik…

Apsakymų herojai – vaikai, paaugliai, jauni žmonės. Rašytojas tarsi sugrįžta į savo vaikystę ir jaunystę, persipina praeitis ir nūdiena, atgaivinama istorinė atmintis, susijusi su dvasiniu visuomenės diagnozavimu. Dramatiški personažų likimai, sudėtingi charakteriai yra įdomūs įvairaus amžiaus skaitytojams.

paveikslėlis varlėPaul van Loon

Tamsta varlius

Visi mokiniai drąsiai patikins – mokytojas Fransas – šauniausias ir linksmiausias mokytojas visoje mokykloje! Bet, pasirodo, jis slepia didžiulę ir neįtikėtiną paslaptį. Paaiškėja, kad mokytojas ne tik šaunus, bet ir išties stebuklingas. Ir kad jam gresia rimtas pavojus. Mokinių pagalba būtų tikrai ne pro šalį!

 

 

 

paveikslėlis žmonėsJerzy A. Wlazlo

Paikas Funius

Ar žinojai, kad šalia gyvena paslaptingi maži padarėliai, kurie labai nori tau padėti? Jie nuolat rūpinasi, kad sumuštiniai kristų sviestu į apačią, užkliudytos vazos sudužtų, o mėgstami žaislai kartais sugestų. Juk žmonėms reikia duoti būtent tai, ko jie tikisi!
Paikas Funius – kaip tik toks padarėlis. Jis irgi labai trokšta būti naudingas. Tik niekaip nesugalvoja, ką galėtų nuveikti.

 

 

paveikslėlis vaiduokliukasOtfried Preusler

 

Vaiduokliukas

Mažasis vaiduokliukas iki šiol dar niekada nematė dienos šviesos. O norėtų! Juk taip smagu būtų vaidentis dieną ir pamatyti medžius, žmones ir namų stogus saulės šviesoje. Bet sakoma, kad norėti reikia atsargiai – norai kartais ima ir išsipildo.

 

 

paveikslėlis namasMartin Widmark

Atgijęs namas

Ar tau kartais būna liūdna, niūru ir sunku, kai atrodo, kad visai nieko nesinori? Senajam Larsonui būna. Jis gyvena vienas dideliame tamsiame name ir yra toks paniurėlis, kad net jo paties katinas nuo jo pabėgo.
Taip Larsonas ir būtų gyvenęs nevėdintuose ir pilnuose dulkių namuose tarp nuvytusių gėlių, jei ne kaimynų berniukas.
Tikrai keista, bet kartais gali užtekti vienos mažos gėlytės, kad atgytų visas namas. Ir galbūt netgi kur kas daugiau nei vien namas.

 

paveikslėlis močiutėKita Mitchell

Pašėlusi močiutė ir sėkmę nešantis šuo

Kai reikalo imasi pašėlusi močiutė, galima tikėtis visko. Ji turi oro balioną, trisdešimt pakelių sausainių ir šunį, turintį stebuklingų galių (bent jau ji taip sako…).

Tačiau močiutei ir Oliui oro balionu besiiriant per debesis, Olis staiga supranta, jog tai ne tik tėčio gelbėjimo misija. Kuo baigsis neįprasta kelionė į Australiją ir kokių dar keistenybių paaiškės apie pašėlusią močiutę?

Pavojus yra jos antras vardas!

 

paveikslėlis monstriukaiJaume Copons. Liliana Fortuny

Agus ir monstriukai 2. Išgelbėkime restoraną!

Iš pirmo žvilgsnio Agus – paprastas berniukas. Jis nemėgsta tvarkytis, yra išdykęs ir vis pamiršta, kas užduota namų darbams. Tačiau netikėtai susipažinus su knygų monstriuku Butinuku, jo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis. Ir kas galėtų pagalvoti, kad vakarais Agus savo noru skaitys vaikų literatūros klasiką ir ja mėgausis? Nepamirštamuose nuotykiuose atsiskleidžia geriausios berniuko savybės – jautrumas, draugiškumas, empatija, smalsumas ir noras padėti kitiems. Ši nuotaikinga, komikso stiliumi parašyta knygų serija jau pavergė 15 šalių skaitytojų širdis, ir jie nekantraudami laukia naujų Agaus ir monstriukų nuotykių.

 

paveikslėlis nevala bertisAlan MacDonald

 Nevala Bertis. Piratas!

Skamba paslaptingai? Tikrai taip! Kaip tik šitaip parašyta ant žemėlapio – ir kaip tik šioje vietoje paslėptas paslaptingas LOBIS. Kas jį atras, jei ne piratai Bertis, Judžinas ir Darenas? ARRR!
O po lobio paieškų… nėra nieko geriau, nei sukimšti Patį Didžiausią Sūrainį.

Knyga priklauso serijai „Aš skaitau!“, kuri padės mažiesiems mokytis skaityti įdomiai ir smagiai.

 

 

paveikslėlis princesėConnie Glynn

 Rouzvudo istorijos 2. Apsimesti princese

Po pirmųjų dramatiškų metų Rouzvudholo mokykloje, jos tikisi bent vieno lengvo ir ramaus semestro. Tačiau ar lemta šiam norui išsipildyti?

Lotė Moliūgė yra paprasta mergaitė, trokštanti būti princese. Ji iš visų jėgų mokėsi, kad gautų stipendiją prestižinėje Rouzvudholo mokykloje.
Elė Vulf yra princesė, kuri visuomet norėjo būtų paprasta mergina, leistis su draugėmis į nuotykius, eiti apsipirkti. Ji mokosi Rouzvudhole, kad nereikėtų būti princese ir vykdyti savo pareigų Maradovos karalystėje.

Mergaitės susitiko Rpuzvudhole ir buvo apgyvendinamos viename bendrabučio kambaryje. Pirmieji mokslo metai draugėms atnešė gausybę netikėtumų, nuotykių ir išgyvenimų. Serijos „Rouzvudo istorijos“ tęsinys „Apsimesti princese“ pasakoja apie antruosius metus mokykloje.

  1. paveikslėlis gulbėB. White

 Gulbės trimitas

Gulbiukas Lujis išsirito gulbių giesmininkių šeimoje. Tačiau jis neturi balso ir negali trimituoti kaip kitos gulbės. Jis negali išreikšti savo emocijų su muzika, kaip likę jo šeimos nariai. Ypač sunku tampa, kai Lujis pamilsta gražiąją gulbę Sereną.

Istorijoje subtiliai perteikiami šilti šeimos santykiai ir parodoma, kad kiekvienas gali įveikti net pačias didžiausias kliūtis.

 

 

paveikslėlis paukštisJean-Claude Mourlevat

 Upė, tekanti atgal

Sakoma, kad yra tokia upė, kurios platūs vandenys teka šimtus kilometrų, kol pradeda sekti, siaurėti ir kilti aukštyn didingo kalno šlaitais, o viršūnėje susitvenkia į baseinėlį didumo sulig puse kriauklės. Tas vanduo yra stebuklingas – jis neleidžia numirti.
Bet kelias į kalną sunkus, dar niekas jo neįveikė.
Mergaitei Hanai reikia stebuklingo vandens, kad pagydytų savo brangiausią turtą – tėvo dovanotą papūgėlę.
Berniukui Tomekui reikia Hanos, nes vos tik ją išvydęs suprato – nuostabesnės niekur nebepamatys.
Kelionė prasideda…

paveikslėlis berniukas krentaVytautas Key

 

Dovis prieš Dovį

Doviui 18 metų. Jo gyvenime tai apsisprendimų ir svarbiausių pasirinkimų laikas. Liko vos keli mėnesiai iki egzaminų ir jis nelabai žino, ką darys toliau. Dovis planavo studijuoti užsienyje drauge su savo mergina Aušra. Tačiau planas žlugo. Ar bent jau reikšminga jo dalis – Dovis nebeturi merginos.
„Dovis prieš Dovį“ – tai netikėtas ir įtraukiantis pasakojimas apie paauglio gyvenimą, ir išgyvenimą. Autentiška jaunimo žargonu pagardinta kalba ir patrauklios šiuolaikiškos iliustracijos padeda išgirsti Dovio balsą visai šalia savęs ir kur kas geriau jį suprasti.

 

paveikslėlis laivasDamijan Šinigoj

Evos beieškant (serija “Paribio istorijos”)

“Evos beieškant” – tai slovėnų autoriaus romanas paaugliams, įnešęs į Slovėnijos paauglių literatūrą tematinio šviežumo, optimizmo ir sąmojingumo. Romaną galime vadinti nuotykių (kelionių) per vasaros atostogas pasakojimu, kurio veiksmas peržengia Slovėnijos ribas ir persikelia į Švediją bei kitas Europos šalis. Švedas Leonas ir slovėnė Eva kelis metus bendrauja virtualiai – skaipu, jų draugystė tik stiprėja, tad jau pribręsta laikas susipažinti gyvai. Leonas trokšta per vasaros atostogas aplankyti Slovėniją ir savo draugę, tačiau tėvų atostogų planai kitokie, tad paaugliams tenka įdėti pastangų, kad įtikintų Leono tėvus keliauti į Slovėniją: jie paruošia Evos gimtosios šalies prezentaciją su nuotraukomis, tačiau paskutinę akimirką planai susijaukia.

paveikslėlis vyrasJulie Kagawa

Geležies išdavikas (serijos “Geležies fėjūnai” 6-oji knyga)

Amerikiečių rašytojos Julie Kagawa sukurta serija „Geležies fėjūnai“ užkariavo daugybės pasaulio paauglių širdis. Šeštoji serijos knyga Geležies išdavikas“ toliau pasakoja apie Meganos Čeis šeimą ir jos brolio Itano Čeiso nuotykius gelbstint tiek žmonių, tiek fėjūnų pasaulius.

Po netikėtos kelionės į Geležies karalystę Itanas Čeisas nori grįžti į normalų savo gyvenimą. Tiesa, normalus gyvenimas ne visai normalus, kai kasdien aplink matai fėjūnus. Tačiau dabar jis turi dėl ko stengtis. Vienišiaus ir blogiuko reputaciją pelnęs Itanas dėl Kenzės pasiryžęs viskam. Nepaisant to, kad jam uždrausta su ja matytis.

 

 

Verified by MonsterInsights