Rudens naujienos Vaikų skaitykloje

Juozas Erlickas

BIJAU VARLĖS

Geriausi Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Juozo Erlicko eilėraščiai, atrinkti paties autoriaus. Įvairaus amžiaus skaitytojų (ir vaikų, ir suaugusiųjų) mėgstamose eilėse – satyriškas ir drauge romantiškas požiūris į vaikystę, gamtą, praeitį.

Dainius Gintalas

Duokit kelią Begemotui!

Pirmoji žinomo poeto Dainiaus Gintalo eilėraščių knyga vaikams – smagus literatūrinis nuotykis, kuriame susijungia netikėti siužetai, profesionalus žodžio valdymas, poetinių klišių laužymas ir žaismingas stilius. Kai kurie eilėraščiai primena šmaikščias pasakaites, kurių herojai nenuobodūs, o jų gyvenimo įvykiai pilni vaizduotės šėlsmo, lengvo absurdo ir komiškų paradoksų.

Gina Viliūnė

Smiltės ir Vėjaus kelionė po Baltijos jūrą

Rašytoja Gina Viliūnė, lietuvių skaitytojams pažįstama kaip istorinių romanų autorė, šįkart debiutuoja su vaikams skirta knyga Smiltės ir Vėjaus kelionė po Baltijos jūrą“.

Susipažinkite su Smilte ir Vėjumi – tai ruoniukai, užaugę kiek kitomis sąlygomis nei jų bičiuliai. Jūrų muziejuje gimę mažyliai tik paūgėję buvo paleisti į Baltijos jūrą. Jie – dar vaikai, tad dažnai neklauso mamos, krečia eibes, o vieną kartą, kai pasiklysta, turi įveikti ilgą kelią, kad vėl surastų savo šeimą.

Andy Griffiths

26-ių aukštų namelis medyje

„26-ių aukštų namelis medyje“ – antroji vaikų rašytojo Andy Griffiths ir iliustratoriaus Terry Denton knyga apie nutrūktgalviškus dviejų draugų nuotykius milžiniškame namelyje medyje.

Endis ir Teris laiko veltui neleidžia – kai paskutinį kartą leidotės su jais į nuotykius, jų namelis buvo kuklių trylikos aukštų. Šiandien jis – tikras dangoraižis. Namelį papildė dar trylika aukštų ir dabar jų jau dvidešimt šeši!

Karen Young

Ei, šaunuoli. Knyga vaikams apie nerimą ir drąsą

„Ei, šaunuoli“ knyga apie drąsą, apie tai, kaip įveikti nerimą ir surasti savyje stebuklingų narsumo galių.

Knygos „Ei, šaunuoli“ nebūtina skaityti nuosekliai. Pradėti galima atsivertus bet kurį puslapį. Viską sprendžia pats skaitytojas – puslapis po puslapio jis ieškos savyje stebuklingų galių – drąsos, pasitikėjimo savimi ir kitų nepaprastų dalykų.

Kita Mitchell

Pašėlusi močiutė ir dingęs kiaušinis

Dingus Olio tėčiui, reikalą imasi aiškintis pašėlusi močiutė! Ji turi karšto oro balioną, trisdešimt pakelių sausainių ir stebuklingą (bent jau pati taip sako) ciucį.
Tačiau skriejant padange Olis supranta, kad jie vykdo ne tik gelbėjimo operaciją…
…MOČIUTĖ SPRUNKA!

Holly Webb

Pasislėpusi stirnaitė

Stirnos buvo tokios baikščios, jos slėpėsi Lolos sodo šešėliuose…

Persikėlusi į naujus namus Lola ilgisi senosios mokyklos ir draugių. Bet jos gyvenime atsiranda ir smagių dalykų. Jai patinka namas su didžiuliu apleistu sodu, ji džiaugiasi stirnomis, kurios retsykiais užklysta pro plyšį tvoroje.

Vieną dieną Lola po gervuogių krūmu užtinka stirnaitę, likusią be mamos. Ji pasiryžusi padaryti viską, kad padėtų išsigandusiai mažylei, bet ar pavyks išgelbėti stirnaitę? Ir kas ateis Lolai į pagalbą?

Tosca Menten

Mumija Dumis ir Sebek-Ra kaukė

Dumis yra ne paprastas nuo galvos iki kojų aptvarstytas berniukas, o tikrų tikriausia atgijusi senovės mumija! Tačiau tą žino tik jį į savo šeimą priėmę Gosas ir jo tėtis. O visi kiti mato tai, ką nori matyti – tiesiog išdykusį berniuką, nuolat įsipainiojantį į keisčiausius nuotykius. Šįkart Dumio laukia itin didelis pavojus būti atpažintam. Juk tikrai nesinorėtų būti gyvam uždarytam į muziejų!

Alex T. Smith

Ponas Pingvinas ir prarastasis lobis

Ponas Pingvinas kaip tik sėdi ir nuobodžiauja, kai suskamba skambutis. Pasirodo, Keistų daiktų muziejus baigia sugriūti ir jį išgelbėti galima tik suradus proproprosenelio lobį. Bet tam reikės lįsti į slaptus tunelius, keliauti po džiungles, kovoti su laukiniais žvėrimis ir net ne visada bus laiko sukrimsti sumuštinį su žuvų piršteliais… Ar ponas Pingvinas norėtų padėti surasti lobį? Aišku, kad norėtų!

O ar tu norėtum leistis ieškoti lobio drauge?

M. G. Leonard

Vabalų mūšis. Trečia knyga

Paskutinioji trilogijos dalis Vabalų mūšis“ – įtraukiantis trileris, skirtas 8-12 metų vaikams. Darkus ir jo ištikimiausi bičiuliai ruošiasi kovai – ji nulems viską!

Paskutinė „Vabalų“ trilogijos dalis – „Vabalų mūšis“ – ne tik įtemptas nuotykis, bet ir pasakojimas apie nepaprastą nematomą gyvūnų pasaulį. Tai knyga, kuri moko atsakingai žiūrėti į mus supančią aplinką ir ją saugoti.

Cressida Cowell

Burtininkų amžius 2. Kerų plėšikai

Žymiosios serijos „Kaip prisijaukinti slibiną“ autorė Cressida Cowell pristato naują magijos kupinų knygų seriją „Burtininkų amžius“, kurioje – daugybė burtininkų, milžinų, kariautojų ir elfų. 

Kadaise tai buvo istorija apie burtininkų berniuką Zarą ir jauną kariautojų mergaitę Norę, kurie nuo gimimo buvo mokomi nekęsti vienas kito.

Jiems susitikus viskas pasikeitė. Pražūtingoje girioje jie savo akimis matė baisius dalykus. Zarui ir Norei teks pamiršti nesutarimus, susivienyti jėgas ir sujungti galias. Nes blogio jėgos išsilaisvino. O suvaldyti jas gali tik juodu. Tai reiškia, kad vėl teks brautis į pavojingą teritoriją.

 Sheila Kanani

Nepaprastas gyvenimas. Mišelė Obama

Tai pasakojimas apie moterį, iš kurios galime semtis įkvėpimo.

MIŠELĖ OBAMA
Gimė Čikagoje ir pradėjo kovoti už lygias žmonių teises daug anksčiau, nei tapo pirmąja Jungtinių Amerikos Valstijų dama.
Mišelė įkvėpė žmones pokyčiams, jos balsas drąsiai skambėjo Baltuosiuose rūmuose, ji ir toliau, pasitelkusi savo įtaką, stengiasi keisti pasaulį.


Stuart Gibbs

Šnipų mokykla

Ar gali niekuo neišsiskiriantis dvylikametis vidurinės mokyklos mokinys staiga tapti geidžiamu slaptuoju agentu? Atsakymas: ne, negali. Bet Benui Ripliui pasiseka – jis patenka į šnipų mokyklą! O slaptosios tarnybos turi dar ir savų tikslų…

Marcel Ayme

Katinėlio Murklio pasakos. Antroji knyga

Pasakėlių herojės – dvi sesutės – Delfina ir Marinetė, gyvenančios vienoje Prancūzijos sodyboje su savo tėvais ir gausybe įvairiausių gyvūnų: gyvulių, paukščių, netgi kartais pas juos užklystančių žvėrių. Visi šie personažai patiria daugybę nuotykių. Ir visi jie kalba – taip, visi gyvūnai kalba žmonių kalba, jiems nesvetimos visos žmogiškosios savybės. Vieni labai supratingi, geraširdžiai, kiti pritingintys, klastingi. Jų pokalbiai gyvi, trykštantys humoru. Pasakojimas kupinas žavesio ir paslapties, žodžių žaismo, spalvų, garsų. Jie byloja apie amžiną pasakų grožį. Jaunuosius skaitytojus džiugins gyvulių gudrybės, šelmiškas mergaičių elgesys. Ir, žinoma, ne tik linksmins, bet ir mokys išminties, skatins mąstyti.

Zanna Davidson

Magiškieji vienaragiai, 5 knyga. Šalčio mugė

Mergaitė Zoja – laimingiausia iš visų. Ji žino, kaip nukeliauti į magiškųjų vienaragių salą. O ten jos laukia geriausia draugė Astra – gražuolė balta vienaragė su spindinčiomis žvaigždėmis ant kailiuko. Nėra nieko geriau, kaip būti su Astra Vienaragių saloje! O dar geriau, kai jų laukia Šalčio mugė: skanumynai, čiuožykla ir ledo skulptūros! Tačiau kas tai? Mugės linksmybes sugriauna magiškos snaigės: prisilietusios jos vienaragius paverčia ledu. Ledo statula pavirto net Astros mama. Žinoma, dėl visko kaltas piktasis Šešėlis… Ir Zojai su Astra reikia kuo greičiau leistis į kelionę – šįkart jos turi sugauti kometą, galinčią išsklaidyti šalčio burtu.



Verified by MonsterInsights