Rudens palydėtuvės Kuolakasiuose

Molėtų r. sav. viešoji biblioteka nuotrauka.
Kuo smagiau palydėsime rudenį, tuo gražesnė bus žiema

Ruduo aplanko žemę, kaskart pasikartojant metų laikams, atnešdamas su savimi rudens gėrybių gausą, paberdamas geltonus lapus po kojomis, aplanko kartais jis ir mūsų širdis, pripildydamas jas liūdesio.

Kad rudens tamsa ir liūdnos mintys mus paliktų, spalio 12 dieną Kuolakasių biblioteka kartu su kaimo bendruomene sukvietė gyventojus į literatūrinę-muzikinę rudens popietę „Po skėčiu“.

Molėtų r. sav. viešoji biblioteka nuotrauka.
moliūgų metai

Šventinė programa prasidėjo eilėmis apie rudens grožį, užburianti savo spalvomis ir ramybe. Bendruomenės pirmininkė Rita Kadonienė pasidžiaugė nuveiktais darbais, įvykdytais ir dar vykdomais projektais. Už nuoširdų bendradarbiavimą ir visokeriopą pagalbą padėkojo į šventę atvykusiems svečiams – seimo nariui Petrui Čimbarui ir Inturkės seniūnei Almutei Navickienei.

Renginio vedėjos Faustos, pamąstymus apie rudenį nulydėjo svečių sveikinimai ir linkėjimai. Savo skambiomis dainomis šventinę nuotaiką kūrė kuolakasiškis atlikėjas Zenonas ir Dranseikų šeimos kapela. Visi liko sužavėti atlikėjų sugebėjimu užgauti širdies stygą kiekvieno žmogaus širdies kampelyje.

Po pasirodymu visi vaišinosi moliūgų sriuba, bendravo prie rudeniškų vaišių stalo, įsiliejo į Dranseikų šeimos edukacinę programą. Šventės dalyviai gėrėjosi suruošta paroda „Sodo ir daržo gėrybės“ bei nuotraukų paroda „Kuolakasiškių rudens šventės“.

Bibliotekininkė Nijolė

Kuolakasių biblioteka

Verified by MonsterInsights