Migloko Knygų koncertas

„Pirmą kartą koncertuosiu bibliotekoje ir tai yra kažkas nepaprasto (wow)“ – šiltai ir nuoširdžiai prisistato įvairiausių žanrų kūrinius dainuojanti unikalaus tembro alikėja Miglė Vilčiauskaitė-Migloko.

Lapkričio 12 d. vakarą Molėtų bibliotekoje ji pakvietė skaitytojus į pirmąjį savo Knygų koncertą. Prieš susitikimą šiek tiek jaudinosi ir nerimavo. Koncertų Migloko yra surengusi daugybę, bet kas yra Knygų koncertas? Dainininkė ruošėsi jam, galvojo apie knygas, paveikusias jos gyvenimą.

„Mano įkvėpėjas – Džonas Lenonas. Man patinka jo pasaulėžiūra, mintys, mąstymas. Daug koncertuoju, tačiau pasirinkau kitokį kelią, ne populiarų (televizija), o netradicinį, be veidmainysčių, nuoširdų ir tikrą. Man patinka įvairūs dalykai, todėl kuriu įvairią muziką,“ — sako Migloko.

Gamta ir knygos

„Informaciją renku miestuose iš knygų, muziejų ir kitų šaltinių, o į kūrinį viskas sugula tylioje gamtoje“, — su susirinkusiais į Knygų koncertą Molėtų bibliotekoje savo kūrybinės virtuvės paslaptimis dalinos dainininkė.

Jos vaikystės knygos sutapo su tomis, kurias šią lapkričio savaitę garsiai skaito vaikai Šiaurės regione, kur vyksta Šiaurės šalių literatūros savaitė: „Užaugau su Astridos Lindgren knygomis, kurias skaitydavo mama, vėliau pati“.

Dainininkė sako šiuo metu daugiausiai skaitanti knygas anglų kalba. Viena jų apie meditaciją – zen budizmą. „Man meditacija ir muzika labai susijusi su kūryba. Meditacija padeda išgryninti save ir aš kurdama galiu geriau perteikti žmonėms savo mintis ir save.“

Dar viena svarbi ir įkvepianti asmenybė Migloko pasaulyje – Jonas Mekas. „Pasakojama, kaip tuo metu sunku buvo gauti knygų ir J. Mekas visu keliavo su savo knygų pilnu lagaminu. Knygas jis laikė vieninteliu ir pačiu didžiausiu žmogaus turtu.“

„Kai bus man kokie septyniasdešimt, galbūt tada parašysiu savo knygą. Dabar jaučiuosi kaupianti patirtį“, — sako Migloko. Susitikimas Molėtų bibliotekoje jai paliko šiltus prisiminimus: „Buvo taip jauku ir smagu. Ačiū, kad pakvietėte!“

Migloko kalbino Daiva Šilinskaitė.

Knygų koncertai yra Molėtų bibliotekoje antrus metus vykstantys kameriniai renginiai, kurių metu populiarūs muzikos atlikėjai dalinasi mintimis apie knygas, paveikusias jų gyvenimą ir kūrybą, ir muzikuoja.

Knygų koncertus Molėtuose remia Lietuvos kultūros taryba.

Lina Leišytė

Nuotraukos Linos Leišytės ir Lauros Balčiūnienės


Verified by MonsterInsights