Skubančio laiko ratu

Molėtų viešosios bibliotekos senjorų klubas „Džiugesio valandos“ lapkričio 12 dieną šventė klubo dešimtmetį.

Į šią šventę susirinko itin gausus senjorų būrys.

Pagerbti ir pasveikinti senjorus atvyko seimo narys Petras Čimbaras, Molėtų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Šanteriovas, artimiausi kaimynai – Kultūras centro direktorė, Molėtų krašto žmonių su negalia sąjungos pirmininkė, Molėtų TAU kuratorė, literatai, linksmoji Molinukė ir dar daug bičiulių ir draugų!

Šventė prasidėjo viso dešimtmečio veiklos pristatymu. Per tuos metus buvo daugybė veiklų, bet buvo pirmas susitikimas, pirmas kavos, arbatos puodelis. Tuomet kilo mintis įkurti senjorų klubą ir dažniau susieiti, susibėgti,susitikti. Tad senjorai noriai rinkosi į akcijas, stebėjo įvairias transliacijas, aktyviai dalyvavo bibliotekos renginiuose.

Kaip klubas gimė

„Labai dažnai pagalvodavau, kad reikėtų bibliotekoje įkurti vyresnių žmonių klubą, tik laukiau tinkamo momento“, — prisimena klubo kuratorė Auksuolė Nazarovienė. Prasidėjus kompiuterinio raštingumo erai ji sako supratusi, kad tinkamiausias laikas yra dabar, nes po pirmų kursų žmonės neskubėjo namo, norėjo bendrauti, pasibūti bibliotekoje.

Laikui bėgant labiau vienas kitą pažįstant atsiskleidė turiningas senjorų pasaulis, paaiškėjo, kad ne vienas turi įdomias kolekcijas ir taip kilo mintis rengti kolekcijų pristatymus, o tarp pristatymų įsipynė ir susitikimai su įdomias, kūrybingais krašto žmonėmis.

Susitikimai su kūrėjais pažadino norą mokytis! Senjorai mokėsi kalbų, meno subtilybi. O kiek švenčių, gimtadienių būta per tuos metus! O kiek keliauta! Pabuvoję savam krašte, panoro pasidairyt plačiau, plaukė kruiziniu laivu.

Neatsilikdami nuo šiandienos senjorai yra matomi, virtualioje erdvėje, turi susikūrę svetainę ir paskyrą feisbuke.

Jauki bendruomeninė erdvė

Kiekviena iniciatyva klube laukiama. Tai patikima bendruomeninė erdvė, kur mielai ir nuoširdžiai bendraujama, visi yra pastebimi, įvertinami, išgirstami,  gali drąsiai išsakyti savo nuomonę, siūlyti veiklas.

„Čia jie savi tarp savų! Toks klubas yra tai, ko reikia vyresnio amžiaus žmonės, o ypač tiems, kurie nemėgsta didelių susiėjimų, susibūrimų“, — sako Auksuolė Nazarovienė. Klubo kuratorės požiūriu, ir Molėtams labai svarbu, kad yra  erdvė molėtiškiams senjorams susitikti, susibėgti, aktyviai veikti, mokytis, kurti, kartu  keliauti, būti aktyviais  visuomenės nariais.

Po pristatymo Seimo narys apdovanojo auksarankes senjores, kurios šventinę erdvę išpuošė savo darbais. Tačiau ir visi senjorai įdėjo savo širdies ir idėjų, kad klubas gyvuotų tiek metų, tad buvo nominuoti prizais-siurprizais. Šventei muziką dovanojo Kultūros centro meno vadovė Justina Medžveprytė-Sabeckienė.

Ir kokia gi šventė be torto! Jį iškepė bibliotekininkė Jolanta.

Sudainavę ilgiausių metų, skubėjome prie vaišių stalo linksminomės, vaišinomės, dalinomės prisiminimais! Renginį padėjo vesti bendrijos „Edeno vaivorykštė“ pirmininkė Rasa Rakauskienė.

Auksuolė Nazarovienė

Daugiau šventės akimirkų galite pamatyti fotografo Algimanto Pečiukaičio albume

Verified by MonsterInsights