Šiaurės šventės Bijutiškyje

Bijutiškio biblioteka tęsia gražią tradiciją ir mielai dalyvauja Šiaurės šalių literatūros savaitėje. Tai didžiausias metuose skaitymo balsu renginys bibliotekose, kai abipus Baltijos jūros vienu metu skaitomos ištraukos iš tų pačių knygų.

Visą savaitę veikė spaudinių paroda „Šiaurės šalių rašytojų knygos vaikams“, kurią skaitytojai galėjo apžiūrėti. Metų tema – „Šventės šiaurės šalyse“.

Kadangi tema šventės, tai žvakių šviesoje buvo skaitoma švedų rašytojos Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“ ištrauka apie tai, kaip Pepė švenčia gimimo dieną.

Vėliau vaikai žaidė žaidimą „Dovanų ratas“ Žaidimas pradedamas visiems šventės dalyviams sustojus ratu.  Vienas žaidėjas įteikia greta stovinčiajam menamą dovanėlę sakydamas: „dovanoju tau šokdynę“.  Gavęs dovaną žaidėjas turi pademonstruoti dovaną, imituodamas šokinėjimą su šokdyne, ir dovanoja kitą dovaną sekančiam žaidėjui. 

Žaidimas pabaigiamas, kai kiekvienas stovintis rate gauna po dovaną.

Vyresni šventės dalyviai atsakinėjo į viktorinos klausimus. Pabaigoje vaikai vaišinosi gimtadienio pyragu, saldumynais, buvo apdovanoti smulkiomis dovanėlėmis.

Saulė Navikienė

Bijutiškio biblioteka

Verified by MonsterInsights