Gruodis Giedraičių bibliotekoje

Gruodis bibliotekoje prasidėjo „Kalėdų pasakojimų“ garsiniais skaitymais. Išklausę pasakojimo, pakalbėję apie adventą, jo papročius, ką simbolizuoja Advento vainikas ir uždegę pirmąją jo žvakutę, vaikučiai kibo į darbą – iš pušų kankorėžių gamino žaisliukus eglutei.

Kitą dieną jų jau laukė eglutė, kurią reikėjo papuošti pagamintais savo darbo žaisliukais.

Per antrąjį susitikimą uždegę jau dvi adventinio vainiko žvakeles skaitėme „Paslaptingąją pilį“. Aptarę gaminome šventinius atvirukus.

Susitikę trečiąjį kartą, perskaitę „Mažuosius gyvūnų gelbėtojus“ , vaikučiai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėlėse „Kalėdinis žibintas“.

Atėjus ketvirtajam mūsų susitikimui, uždegėme visas keturias žvakeles. Išklausę ketvirtąjį pasakojimą „Pradingęs elnias“ vaikai baigė gaminti žibintus. Padeklamavo gražių eilėraštukų apie žiemą ir Kalėdas.

Prisijungdami prie bendruomenės centro kvietimo papuošti miestelį kalėdinių eglučių alėją kūrybinių dirbtuvių metu kūrėme stilizuotą bibliotekos kalėdinę eglę

Literatūrinėje popietėje „Renkame Metų knygą vaikams“ vaikai susipažino su knygomis, kurios dalyvauja Metų knygos rinkimuose. Šios knygelės jiems buvo pristatytos ir vaikai pakviesti aktyviai balsuoti už labiausiai patikusią. Malonu, kad dauguma vaikų pasirinko šias knygas ir pažadėjo jas perskaityti per atostogas. Vėliau jie minė mįsles, atsakinėjo į įvairius literatūrinius klausimus.

Adventinė popietė „Išsaugokime savyje ramybę ir tylą“ buvo skirta padėkoti bibliotekos skaitytojams, lankytojams, tiems, kurie stropiai sėmėsi žinių mokymuose, padėjo rengiant renginius ir juose dalyvavo, padėjo kurti bibliotekos stilizuotą kalėdinę eglę.

Danutė Imbrasaitė

Giedraičių biblioteka

Verified by MonsterInsights