Šventinis Knygų koncertas

F. Dostojevskis, kava, vanduo, peterburska armonika, muzikantas

Šventiniame Martyno Vingrio Knygų koncerte Molėtų bibliotekoje gruodžio 27 d. sužinojome, kaip veikia #Martynometodas, padedantis skaityti knygas originalo kalba: pasiimate iš bibliotekos knygą originalo kalba ir lietuvišką vertimą, skaitote abi kartu, iš pradžių po pastraipą, paskui — po puslapį, o kai įsivažiuosite, išeis ir po skyrių.

Taip etnologas, muzikantas Martynas Vingrys Fiodoro Dostojevskio “Nusikaltimą ir bausmę” skaitė antrą kartą, lėtai ir atidžiai. “Turėjau gerą užsiėmimą žiemos rytais”, – sako rusų klasiką mėgstantis kraštietis, muzikuojantis grupėje “Smetonos ūsai”.

Užaugo Martynas Kaune. Sako iš vaikystės prisimenantis apsilankymus Vaikų bibliotekoje.

Į naujus namus prie Aluntos tradiciniais instrumentais besidomintį Martyną atvedė peterburskos armonikos, pagal kurių muziką šoko dabartinių molėtiškių seneliai. Dabar tokią armoniką virkdo ir pats Martynas, mokantis daug autentiškų karašto melodijų.

Įrašuose matote jį grojantį kita, mažesne, armonika, kurią paėmęs į rankas jis improvizuoja.

Muzikantas sako, kad jau vien dėl bibliotekos verta kraustytis į Molėtų kraštą. Mes irgi labai džiaugiamės ir laukiam visada! Ačiū už nuostabų Knygų koncertą Martynui, o visiems atėjusiems – už šventinį laiką!

Knygų koncertai yra nuo 2018 m. Molėtų bibliotekoje vykstantys kameriniai renginiai, kurių metu muzikos atlikėjai kalba apie knygas, paveikusias jų gyvenimą ir kūrybą, ir muzikuoja.

2019 m. Knygų koncertus Molėtų bibliotekoje rėmė Lietuvos kultūros taryba. Naujas Knygų koncertas Molėtų bibliotekoje vyks sausio 21 d., antradienį, 17 val., svečias — Kristijonas Ribaitis, maloniai kviečiame, įėjimas laisvas.

Verified by MonsterInsights