Rašytoja Daina Opolskaitė Mindūnų bibliotekoje

Rašytoją Dainą Opolskaitę kalbina Molėtų gimnazijos direktorės pavaduotoja Genovaitė Marcinkėnienė

Dalyvaudama iniciatyvoje „Metų knygos rinkimai 2019“ Mindūnų biblioteka gavo suaugusių kategorijai skirtų knygų komplektą ir organizatorių dovaną – galimybę į savo biblioteką pasikviesti rašytoją Dainą Opolskaitę. Rašytojos novelių knyga „Dienų piramidės“ dalyvauja Metų knygos rinkimuose.

Apsiniaukusią sausio 25 d. Mindūnų bibliotekoje buvo gera, šilta ir smagu. Tą šilumą ir gerą nuotaiką dovanojo susitikimas su rašytoja Daina Opolskaite. Salėje viešnios laukė gausiai susirinkę įvairaus amžiaus Mindūnų krašto gyventojai. Dar prieš renginį jie tarpusavy diskutavo apie perskaitytas šios autorės knygas, dalijosi pastebėjimais, mintimis. Rašytojos vizitas suteikė džiaugsmo dar ir dėl to, kad jos knygos visame Molėtų viešajai bibliotekai priklausančiame bibliotekų tinkle mielai skaitomos.

Jau nuo pat pirmų susitikimo akimirkų rašytoja Daina Opolskaitė užbūrė auditoriją gražiu, nuoširdžiu prisistatymu. Rašytoja potraukį skaityti jautė nuo pat vaikystės. Su knyga laikas prabėgdavo labai greitai, todėl vaikystėje būsima rašytoja skaitė daug. Jos manymu, būtent skaitymas ir išugdė jos vaizduotę ir norą rašyti.

Rašytoja skaitytojams žinoma kaip knygų „Drožlė“, „Eksperimentas gyventi“, „Ir vienąkart, Riči“, „Dienų piramidės“ autorė. Knyga „Dienų piramidės“ sulaukė didžiulio skaitytojų susidomėjimo. Susitikimo metu rašytoja D. Opolskaitė prisiminė šios knygos gimimo istoriją, nuoširdžiai atsakinėjo į pateiktus klausimus. Tai buvo šiltas, mielas susitikimas. Nors jis užtruko daugiau nei valandą, tačiau niekas nenorėjo skubėti namo ir dar ilgai bendravo su rašytoja prie kavos puodelio.

Puikus susitikimas, nuoširdus bendravimas su rašytoja Daina Opolskaite paskatino  mindūniškius aktyviau balsuoti Metų knygos rinkimuose.

Stasė Vyšniauskienė

Mindūnų biblioteka

Verified by MonsterInsights