Molėtų mažieji žino, kad atliekos – ne šiukšlės

Spėkite, kas Molėtuose ne tik uoliai rūšiuoja atliekas, bet ir labai domisi, kur jos keliauja iš konteinerių?

Molinukė susitiko su gamtos bičiuliais iš „Vyturėlio“ lopšelio-darželio. Pasirodo, kaip ir Molinukė, dauguma vaikų namuose kruopščiai rūšiuoja.

Kadangi dažnai yra šeimoje vikriausi, būtent jie turi subėgioti iki reikiamo konteinerio ir tinkamai išmesti plastiko pakuotes ir kitas rūšiuojamas atliekas. Kalbėjome apie tai, kodėl verta dėti pastangas, nors kartais truputį tingisi.

Komiksas apie Molinukę ir atliekų rūšiavimą

Ant stebuklingo pasakų kilimo šį rytą skaitėme knygą, padedančią nesuklysti rūšiuojant. Kalbėjome apie tai, kodėl svarbu atliekas rūšiuoti – išrūšiuotos jos gali būti perdirbamos, iš jų gali būti gaminami nauji daiktai, jos nemetamos į sąvartynus. Žiedinėje ekonomikoje šiukšlių nėra, atliekos yra suprantamos kaip žaliava.

Apžiūrėjome naujas rūšiavimo dėžes, kurios nuo šiol skaitytojų ir darbuotojų patogumui stovi kiekviename Molėtų bibliotekos aukšte.

Molėtų bibliotekos siekis – kad atliekų būtų nulis. To negalime pasiekti per vieną dieną, bet dėdami pastangas artėsime prie tikslo.

Vaikai labai daug žino, ne tik ką kur mesti, bet ir apie plastiko mikrodaleles, kurios patenka į vandenį, yra girdėję ir apie tai, kad kartais atliekų tvarkytojai jas tvarko ne visai sąžiningai. Vaikai stebi viską!

Atsisveikindama Molinukė savo bičiuliams padovanojo knygą apie rūšiavimą.

Molėtų bibliotekos info.

Verified by MonsterInsights