Saugesnio interneto savaitė Giedraičių bibliotekoje

Giedraičių biblioteka prisijungė prie Saugesnio interneto savaitės, kurios tikslas – vaikus, jaunimą, suaugusius skatinti saugiai naudotis internetu.

Suaugusieji stebėjo tiesioginę vaizdo transliaciją „Sukčiai internete: kaip apsisaugoti?“. Po transliacijos diskutavome apie socialinius tinklus, pavojus skaitmeninėje erdvėje, savo žinias galėjo pasitikrinti atlikdami testą apie saugų internetą.

Vaikai buvo pakviesti į popietę – viktoriną „Kurkime geresnį internetą kartu“. Bibliotekininkė vaikams papasakojo apie saugų internetą, kaip bendrauti socialiniuose tinkluose, kokią informaciją apie save galima skelbti internete, kad reikia vengti patyčių.

Vaikai pasiskirstė į tris komandas – „Interneto detektyvai“, „Interneto vilkai“ ir „Interneto tyrėjai“. Jie pildė „Pranuko anketą“, dalyvavo edukacinėje veikloje „Apuoko pamokėlės“, turėjo sugalvoti kuo daugiau būdvardžių internetui apibūdinti iš S raidės.

Po atkaklios kovos nugalėtojais tapo „Interneto tyrėjai“, nuo jų labai nedaug atsiliko „Interneto vilkai“. Komandos buvo apdovanotos saldžiais prizais, rašikliais ir bloknotais. Visi vaikai gavo Veiklų dalyvio pažymėjimus.

Bibliotekininkė Danutė Imbrasaitė

Giedraičių biblioteka

Verified by MonsterInsights