Vasaris Bijutiškio bibliotekoje

Vasario 8 d. vyko Ignės Zarambaitės knygos „Stebuklingi senelio batai“ garsinis skaitymas ir kūrybinės dirbtuvėlės. Po knygos pristatymo jaunieji skaitytojai gamino senelio stebuklingus batus. Po renginio dar kartą buvo prisimintos vaikų Metų knygos pretendentės. Vaikai balsavo už patikusias Metų knygas. Batų parodėlė puošia biblioteką.

Vasario 10-15 d. Bijutiškio biblioteka prisijungė prie Saugesnio interneto savaitės.

Vasario 11 d. daugelyje pasaulio šalių minima Saugesnio interneto diena.  Iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Saugesnio interneto savaitė 2020 nagrinėja daugybę temų. Nuo patyčių elektroninėje erdvėje iki sekstingo ar socialinių tinklų naudos-žalos analizės. Kiekvienais metais Saugesnio interneto savaite siekiama atkreipti dėmesį į kylančias problemas internete.

Vasario 11d. vyko mokymai suaugusiems „Būkime saugūs internete“. Stebėjome transliaciją internetu „Sukčiai internete: kaip apsisaugoti?“ Sužinojome, kokie dažniausi sukčiavimo būdai ir kaip išsaugoti budrumą. Mokymų dalyviai sprendė testą „Ar esate atsparus sukčių pasiūlymams?“

Vasario 14-osios popietę į biblioteką rinkosi jaunieji lankytojai. Vaikai žaidė žaidimą „Apuoko pamokėlės“ apie grėsmes internete ir jų sprendimo būdus, atliko testą „Ar esi saugus internete“. Už aktyvų dalyvavimą ir puikias žinias jaunieji internautai buvo apdovanoti diplomais.

Bibliotekininkė Saulė Navikienė

Bijutiškio biblioteka

Verified by MonsterInsights