Vasaris Žiūrų bibliotekoje

Vasario 7 d. Žiūrų bibliotekoje vyko skaitmeninio raštingumo mokymai pažengusiems „Būk saugus internete“ pagal projektą „Prisijungusi Lietuva“.

Susirinkusieji sužinojo kaip patalpinti skelbimus interneto skelbimų svetainėse, saugiai pirkti elektroninėse parduotuvėse, susipažino su atsiskaitymo galimybėmis.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Mokymus vedė Janina Vyšniauskienė.


Saugesnio interneto savaitė Žiūruose

Vasario 13 d. Žiūrų bibliotekoje svečiavosi Molėtų policijos komisariato pareigūnės, Molėtų socialinės paramos centro atstovės ir Molėtų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai. Susirinkusiems skaitytojams, bendruomenės nariams pristatė socialinių paslaugų teikimą, mokė, kaip apsisaugoti nuo sukčių, kur kreiptis nelaimės atveju, kaip saugiai kūrentis namus, kaip reaguoti į akivaizdžias vagystes. Policijos pareigūnės parodė vaizdinę medžiagą apie vagystes ir kitus sukčiavimo būdus, priešgaisrinės tarnybos pareigūnai pademonstravo praktiškai, kaip veikia dūmų detektoriai. Ačiū bibliotekos bičiuliams už malonų ir prasmingą susitikimą.


Vasario 22 d., Užgavėnės


Žiema, nusibodai! Štiš! Kai iš kiemo ją išvysim, greit pavasaris prašvis! Šeštadienį Žiūrų kaimo bibliotekos, bendruomenės kieme triukšmingai šokant, trypiant žiemą vijome su kapela „Berželis“. Kad būtų jėgų – sočiai prisivalgėm. Blynais iš speltos miltų vaišinomės, atsigaivinom karšta žolelių arbata.

Čia veiklos užteko tiek mažiems, tiek dideliems. Raumenų tvirtumą išbandėm liaudiškų žaidimų rungtyse, įvairiose estafetėse: kova su maišų, virvės traukimo, malkos pjovimo. Kas nepasididžiavo ir atvažiavo kartų Užgavėnių švęsti, to sėkmingi metai laukia!

Aušra Vaitkūnienė

Žiūrų biblioteka

Verified by MonsterInsights