Anželika ir Rimvydas Laužikai „Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“

Anželikos ir Rimvydo Laužikų knyga „Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas” – tai neoficialus kelionių po žemyninę Graikiją ir Kretą vadovas, skirtas norintiems geriau pažinti šią šalį, planuojantiems ją aplankyti.

Ar žinote, kur galima aplankyti pasaulio centrą? Kodėl Graikijoje švenčiama „Ne“ diena? Kuris lietuvis tapo Graikijos garbės piliečiu? Kokio augalo vaisių sultys kadaise buvo aukso vertės? Kur galite pasivaikščioti vienu didžiausių Antikos pasaulio „greitkelių“? Skaitydami knygą, atrasite dar neregėtą Graikiją: nuo graikų mitų, sudėtingų istorijos vingių iki sąsajų su Lietuva.

 Susipažinsite su unikaliais Graikijos kultūros, meno, gamtos paminklais, ypatinga graikų gastronomija. O jei norėsite išmoksite ir pasigaminti tikrų graikiškų valgių pagal autorių pateiktus receptus.

 Knyga jums padės patirti stebuklingą kelionę po dabartinę ir senovės Graikiją, pakvies aplankyti šią nuostabią jūros, kalnų, vynmedžių ir alyvmedžių šalį.

Ar žinote, kad pirmasis lietuvis, apsilankęs Kretoje, buvo LDK didikas Mikalojus Kristupas Radvila Našlaitėlis. Kelionę į Šventąją Žemę iš Nesvyžiaus jis pradėjo 1582 metais ir į Nesvyžių sugrįžo 1584 metais. Kretoje jis lankėsi du kartus. Apie tai rašoma knygos 207, 226 – 228 puslapiuose.

Verified by MonsterInsights