Kriaučiūnienė Zita, Povylienė Rasa „Dešimt turistinių maršrutų po želvos kraštą: keliautojo gidas“

Kraštietė Zita Zarembaitė-Kriaučiūnienė kviečia į keliones po Želvos kraštą… „pėsti, važiuoti dviračiais ar automobiliais, pasikvietę gimines, draugus, kaimynus –  pakeliausite ir patirsite, kiek įdomių, dar neatrastų, o gal matytų, bet jau pamirštų vietų mūsų gimtinėje. Tad pirmyn prasmingu tėviškės, kartu ir Lietuvos pažinimo keliu.“

Želvos kraštas yra patrauklus ir įdomus keliautojams. Todėl Zita Kriaučiūnienė drauge su savo dukra Rasa Povyliene, padedančia jai sudarinėti knygas, keliautojams siūlo pasinaudoti jų sudarytais maršrutais. Norintiesiems pažinti Želvos kraštą buvo išleista knyga-gidas „Dešimt turistinių maršrutų po Želvos kraštą“. Joje aprašoma, kaip nukakti iki Bliūdašilio pilkapynų, Kazliškių malūno, Virbalų kaimo, Paželvių, Berzgainių piliakalnių ir kitų objektų, pailsėti Makio ežero pakrantėje.

9-asis maršrutas, esantis knygutės 30-34 puslapiuose siekia ir Molėtų rajoną, tai dviračių žygis „Lietuvos savanorių keliais“. Želvos karių kapinės, mūšių su lenkais vietos: Šiupienių, Bekupės kaimai, Giedraičių karių kapai. A. Jaroševičiaus paminklas savanoriams, Giedraičių gimnazijos muziejus.

Verified by MonsterInsights