Vasaris Joniškyje: kūrybinės dirbtuvės, parodos, protmūšis ir klimatas

Vasario 5 d. Joniškio bibliotekoje buvo skaitoma paskaita „Klimato krizė: kaip ją švelninti ir prisitaikyti?“. Paskaitą skaitė Molėtų viešosios bibliotekos darbuotoja, žurnalistė Audra Girijotė.

Buvo kalbama kodėl Įvairiose pasaulio šalyse vyksta moksleivių protestai „Penktadieniai ateities vardan“, kurių metu penktadieniais užuot ėję į mokyklas vaikai susirenka išreikšti savo nerimo ir pasipiktinimo politikų, verslininkų ir kitų suaugusiųjų vangumu ir nenoru nieko daryti.

Vasario 10 d. bibliotekos skaitykloje įsikūrė kūrybinės dirbtuvėlės, skirtos Vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Vaikai noriai iš spalvoto popieriaus darė darbelius, kurie pražydo trispalvės vėliavos spalvomis ir paliko neišdildomą pėdsaką vaikų širdelėse.

Vaikų darbelių paroda „Aš myliu Lietuvą“ buvo pristatyta Joniškio mokyklos dienos centro renginio metu. Kartu su visais pasidžiaugėme nuostabiais vaikų darbais.

Vasario 12 d. Saugesnio interneto savaitė yra minima daugiau nei 120 šalių. Jos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunimo, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Joniškio bibliotekoje įvyko protų mūšis „Aš ir internetas“. Mūšyje dalyvavo 5-8 klasių mokiniai. Protų mūšį vedė informatikos mokytojas Miroslavas Vitkovski.

Bibliotekininkė Virginija Kalinauskienė

Joniškio biblioteka

Verified by MonsterInsights