„Lietuvos saugomos teritorijos“

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba skaitytojų dėmesiui pristato naują leidinį – gausiai nuotraukomis iliustruotą informacinį žinyną apie Lietuvos saugomas teritorijas. Knygoje pateikiama išsami informacija apie mūsų krašto nacionalinius ir regioninius parkus, draustinius ir rezervatus. 

Paskaitę sužinosite, kas yra saugomos teritorijos, ar daug jų yra pasaulyje, kam jos steigiamos ir kodėl svarbu ateities kartoms išsaugoti natūralią gamtą bei kraštovaizdį. Leidinyje išsamiai pristatomos saugomose teritorijose esančios gamtos ir kultūros paveldo vertybės. 

Knygoje informacija pateikiama pagal temas: saugomų teritorijų tinklo raida, iš ko susideda saugomų teritorijų sistema, pristatomos svarbiausios Lietuvos saugomos teritorijos. Lietuvoje turime 5 nacionalinius ir 30 regioninių parkų, daugiau kaip 300 draustinių.

Publikuota daugiau kaip 500 gamtos nuotraukų. Čia pamatysi ir retų bei saugomų rūšių, kaip lututę ar kukutį, saulašarę ar gauruotąjį gvazdiką, taip pat unikalių nacionalinių, regioninių parkų, draustinių kraštovaizdžių fiksacijų. 

Leidinio 154-157 puslapiuose supažindinama su Asvejos regioniniu parku. 200-205 puslapiuose rašoma apie Labanoro regioninį parką.

Verified by MonsterInsights