K. Umbraso literatūrinės premijos laureate tapo Agnė Šikaitė

Kiek daug gražių ženklų liudijo, kad Molėtų rajono Kazio Umbraso literatūrinė premija bus sėkminga.

Pirmiausia konkursui savo kūrybą pateikė gausus būrelis dalyvių, tarp kurių ir gerai pažįstami rajono literatai, nuolatiniai bibliotekos pagalbininkai – literatūrinių renginių, susitikimų dalyviai: Antanas Pivoras, Laima Pacevičienė, Virginija Žvarėlaitė, Robertas Pikčiūnas, Gitana Žundienė, Agnė Šikaitė.

Konkurse jau antrąjį kartą savo kūrybines jėgas išbandė jaunoji konkurso dalyvė Akvilė Vorobjovaitė, kaip ir Lina Žalytė. Studentei Luknei Kraujelytei ir moksleivei Kristinai Gvozdaitei tai buvo pirmasis kartas, kai savo kūrybą pateikė vertinti kompetentingai komisijai. Konkurse debiutavęs Karolis Sabeckis savo prozos kūrinius pateikė kiek kitaip – su nuotraukomis, kaip įrodymą, kad kūrybai ribų nėra, o Vilės Černiuvienės kūrinys–pasaka – žinia mažiesiems molėtiškiams ir jų tėveliams, kad ir Molėtuose yra pasakų kūrėja.

Pilietiškumu išsiskyrė debiutuojančio Viktoro Jakimavičiaus poezija. Du konkurse debiutavę dalyviai liko nežinomi – jie kūrybą pateikė anonimiškai, pasinaudodami literatūrinės premijos nuostatuose suteikta galimybe.

Taip konkurso organizatoriai ir dalyviai ruošėsi šventei. Kovo 3 d. biblioteka visus rašytojus ir rašytojas pasveikino su Tarptautine rašytojų diena ir pakvietė į literatūrinės premijos laureatų pagerbimo šventę. Tuo metu konkurso komisija plušėjo vertinant literatūrinei premijai pateiktus kūrinius.

Darbo buvo daug. Konkursui 15 dalyvių pateikė 16 įvairaus žanro kūrinių: po 6 poezijos ir prozos kūrinius, 2 autorių proza papildyta eilėmis, 1 literatūros kūrinys – pasaka vaikams. Apimtys skaitymui ir vertinimui buvo didelės, bet komisija jau kovo 4 d. susirinkusi į posėdį, apibendrino konkurso rezultatus ir išrinko nugalėtojus.

Molėtų rajono Kazio Umbraso literatūrinės premijos laureate tapo Agnė Šikaitė, o paskatinamoji premija atiteko Linai Žalytei. Džiaugiamės ir sveikiname nugalėtojas! Dėkojame visiems konkurso dalyviams, kad kuriate, dalinatės su bendruomene savo dvasiniai turtais!

Dėkojame ir komisijai už kantrybę, skatinimą tobulėti!

O šventė, kuri turėjo įvykti kovo 7 dieną – tikrai įvyks! Skaitykime ir laukime susitikimo Kazio Umbraso literatūrinės premijos šventėje. Ramaus, kūrybingo laiko!

Nijolė Stančikienė

Verified by MonsterInsights