Molėtų kraštas skaitė ir ėjo į pasimatymus

Gegužės 7-ąją, minėdami Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, kvietėme skaitytojus atsigręžti į lietuvių literatūros klasikus.

Molėtų krašto bibliotekos prisijungė ir prie iniciatyvos „Lietuva skaito!“, į kurią kvietė visi Lietuvos kūrėjai, leidėjai, bibliotekininkai, spaustuvininkai ir knygynų darbuotojai.

Negalėjusiems skaityti tą dieną skaitėme mes. Skirtingus Molėtų krašto kampelius sujungusiam skaitymui pasirinkome trumpą Jurgio Kunčino apsakymą „Pratybos“.Kviečiame visus gegužės 7 d. 12 val. visą Lietuvą burtis ir skaityti kartu!

Šį įrašą pasidedame į archyvus — galbūt po dešimties ar daugiau metų bus įdomu prisiminti, kaip atrodė bibliotekininkių uniforma karantino vasarą!

Galimybę skaityti lietuviškai mums suteikė užsispyrę žmonės, gyvenę XIX a. ir XX a. pradžioje. Esame jiems dėkingi! Taip pat esame dėkingi visiems autoriams, leidėjams, spaustuvininkams, visiems, kurie dalyvauja knygų kūrimo procese, ir skaitytojams, dėl kurių ši kalbos ir knygos versmė lieka gyva.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną — pasimatymai

Giedraičių bibliotekininkė Danutė Imbrasaitė ir Dubingių bibliotekininkė Vanda Vaikutienė pakvietė skaitytojus pasidalinti fotografijomis, kuriose jie užfiksuoti skaitantys naują knygą. Apžiūrėti virtualią parodą galite Giedraičių ir Dubingių bibliotekų feisbuko puslapiuose.

Molėtų krašto bibliotekos prisidėjo ir prie iniciatyvos „Atrask klasikus!“

Šis skaitytojos Leonidos pasimatymas galėtų būti pavadinas Radau Radauską!”

Molėtų bibliotekoje ir rajono bibliotekose šią dieną vyko aklas pasimatymas su klasikais — užsukę knygų skaitytojams buvo siūloma paimti į namus ir papildomą lietuvių literatūros klasiko knygą.

Tradicine tapusioje Molėtų bibliotekos Filosofijos skaitykloje taip pat kalbėjome apie klasikus.

Skaitytojas Robertas namo keliauja su netikėtai sutikta Jono Strielkūno knyga

Kartu su filosofe Lina Vidauskyte ir filosofu profesoriumi Tomu Sodeika skaitėme ir aptarėme stoiką Seneką, į lietuvių kalbą jį vertė Dalia Dilytė.

Šiemet skaitymas įgavo dar vieną prasmę — kaip terapija, pagalba sau, kai aplink daug nerimo ir neaiškumo.

Tikimės, jog bibliotekose sukaupti išminties ir kultūrinės patirties lobiai pravers mūsų skaitytojams sustiprinti savo dvasią ir mintį, pakelti nuotaiką, o galbūt atrasti išeitį iš sudėtingų situacijų.

Molėtų bibliotekos info.

Verified by MonsterInsights