Solidarumo kava Europos dienos proga!

Šį šeštadienį, gegužės 9-tąją, minėdamos Europos dieną rajono bibliotekos kvietė skaitytojus kavos.

“Karantino priemonės pamažu švelnėja, sulėtėjęs gyvenimas vėl įgauna pagreitį. O kas geriau pažadins mus iš karantininio snaudulio ir pripildys energijos veikti, rūpintis savimi, artimaisiais ir draugais, jei ne puodelis kvapnios kavos, kapučino ar macchiato? Todėl kviečiame prisijungti prie Europos dienos solidarumo kavos iniciatyvos koronavirusui atsparioje – virtualioje – erdvėje”, — rašė Europos Parlamento biuro Lietuvoje komanda, pakvietusi prisijungti prie iniciatyvos.

Šeštadieniais dirbančios Molėtų rajono bibliotekos galėjo pakviesti skaitytojus ir tikros kavos, žinoma, laikantis saugaus atstumo tarp žmonių ir kitų karantino taisyklių.

“Europinė kava laukia bibliotekos ,,lauko kavinėje. Štai ir pirmieji lankytojai. Labai skani kava ir pabendravimas saulės spinduliuose,” — įspūdžiais iš susitikimo su skaitytojais dalinosi Girsteitiškio bibliotekininkė Jolanta Andrikonienė, linkėdama visiems šilto ir medumi kvepiančio savaitgalio.

Vizionieriškai Roberto Schumano deklaracijai, padėjusiai pamatus šiandienos Europos Sąjungai, sukako 70 metų. “Per šią pandemiją galėjome įsitikinti, koks svarbus yra šalių solidarumas, tarpusavio bendradarbiavimas ir palaikymas, apie kurį buvo prabilta prieš dešimtmečius”, — rašoma Europos Parlamento biuro Lietuvoje komandos pranešime.

Susitikimas prie kavos puodelio skaitytojams buvo maloni staigmena.

Verified by MonsterInsights