Gegužės TOP3

Viena skaitomiausių Molėtų bibliotekoje gegužę buvo žymios latvių rašytojos, devynių poezijos rinkinių ir vienuolikos romanų autorės, išvertusios trisdešimt lietuvių rašytojų į latvių kalbą Dainos Avuotinios (Daina Avotiņa) knyga „Anyta” (latv. k. „Vīramāte”). Knygą vertė Bronė Balčienė, išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla. Rašytoja savo knygą vadina „kasdienišku romanu”, jame vaizduojamas moters likimas XX amžiaus istorinių įvykių fone. Vos išleistas romanas „Anyta” tapo skaitomiausia knyga Latvijoje.

Abonemente dirbanti vyriausioji bibliotekininkė Daiva Šilinskaitė sako, kad latvių rašytojos knyga buvo populiari nuo pat išleidimo 2018 m., lentynose ji neužsiguli, biblioteka turi du knygos egzempliorius, dabar knygos laukia vienas žmogus, o buvo eilėje ir 15.

Apie skausmingus moterų likimus Japonijos okupuotoje Korėjoje pasakoja ir antroji skaitomiausia Mary Lynn Bracht knyga „Baltoji chrizantema“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, vertė Anita Kapočiūtė). Prie jos skaitytojų eilė Molėtų bibliotekoje susidaro jau nebe pirmą mėnesį, knyga gauta prieš metus, buvo, kad jos laukė 20 skaitytojų. Šiuo metu, pasak Daivos Šilinskaitės, knygą yra rezervavę trys žmonės, biblioteka turi tris knygos egzempliorius.

Peter James „Miręs gyventi“ (vertė Bronislovas Bružas, išleido Jotema) — visai kito žanro knyga įtampos ir detektyvų mėgėjams. „Nežinau, kodėl šia knyga skaitytojai taip labai susidomėjo būtent dabar, ją turime nuo 2011-ųjų metų, — šypsosi Daiva Šilinskaitė. — Turime du knygos egzempliorius. Visi Peter James detektyvai yra labai skaitomi“.

Šias ir kitas naujas, populiarias ir vertingas knygas rasite Molėtų bibliotekoje

Verified by MonsterInsights