L. Širvydienė: Pavogė fotoaparatą, teko viską nusipiešti

Liepą Molėtų bibliotekos Laiptinės galerijoje ir konferencijų salėje eksponuota „Mano gyvenimo reportažai“ iškeliauja į Balninkus.

Širdingai sveikiname autorę su jubiliejumi, dėkojame už galimybę akimis aplankyti tolimas šalis ir pabuvoti pilnose koncertų salėse laikais, kai kelionės ir susibūrimai ne visada įvyksta.

Laimutė Širvydienė apie save:

Vilnietė. Gimiau 1960 m. Mokiausi Salomėjos Nėries vidurinėje mokykloje. Vilniaus universitete studijavau lietuvių kalbą, ten pat baigiau ir anglų kalbos studijas.

Jau daug metų priklausau 45-metį neseniai atšventusiai studijai „Paletė“. Pradžioje mane žavėjo aliejinė tapyba, kurį laiką – pastelė, bet galų gale apsistojau ties grafika. 2005 m. man suteiktas Meno kūrėjo statusas.

Šį savo darbų formatą (13×19 cm) atradau prieš kelerius metus Indijoje, kur buvau išvykusi studijuoti anglų šnekamosios kalbos. Pavogė fotoaparatą, teko viską nusipiešti. Indijoje sukurti darbai papuošė Seimo rūmų galeriją, buvo eksponuoti Pultusko vyskupų rezidencijoje Lenkijoje, galerijoje „Galiorka“ Vilniuje, Antakalnio ir Pilaitės bibliotekose, Žurnalistų sąjungoje, M. K. Čiurlionio namuose, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje.

Labai mėgstu keliauti. Pastarųjų metų kelionės į Pirėnus Ispanijoje, Korsiką, Kretą, Kiprą, Azorų salas, kruizas po Viduržemio jūrą užfiksuotos mano grafikos darbuose. Dažniausiai pasibaigus kelionei toje šalyje surengiu darbų parodą. Tie labai greiti kelionių reportažai man kaip nuotraukos.

Ilgėliau galiu ir mėgstu piešti koncertų metu. Ypač mėgstu GM Gyvai koncertus, erdves Šv. Kotrynos bažnyčioje, Gariūnų koncertų salėje, Paliesiaus dvare.

Mano darbų yra įsigiję M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Lietuvos nacionalinis muziejus, Rokiškio krašto muziejus.

Kasmet surengiu ne vieną parodą įvairiose galerijose, muziejuose bei netradicinėse erdvėse, supažindindama vis platesnę auditoriją su savo kūryba. Tikiuosi, jog ši paroda įneš naują šviežio oro gūsį į lankytojų mintis ir juos sušildys.

Nuoširdžiai

Laimutė Širvydienė

Verified by MonsterInsights