Tūkstantinis molėtiškių Skaitymo iššūkio derlius

Molėtų biblioteka ir 24 jos filialai sėkmingai užbaigė vasaros Skaitymo iššūkį. Aktyviai iššūkin įsitraukę dalyviai rinkosi Šiaurės rašytojų knygas, knygas apie draugystę ir gamtą, eiliuotas knygas bei knygas, kurių pavadinime yra skaičius. Jei sudėtume visus Skaitymo iššūkio skaitinius, susidarytų įspūdinga stirta — daugiau nei tūkstantis knygų.

Molėtų krašte 231 skaitytojas pareiškė norą dalyvauti iššūkyje, trys ketvirtadaliai užsiregistravusiųjų jį įveikė.

Iš viso Skaitymo iššūkio dalyviai Molėtų rajone perskaitė 1 014 knygų pagal organizatorių pateiktas penkias užduotis*.

Atrodo, kad lengviausia buvo rasti knygą, kurios pavadinime yra skaičius — jų perskaityta net 210. Sunkesnė pasirodė užduotis skaityti eiliuotą knygą, jų skaitytojai užregistravo perskaitę 196.

Bibliotekininkės, kurių dauguma — aktyvios skaitytojos, iššūkyje dalyvauti negalėjo.

Skaitymas kaip varžytuvės

Nors kelių Skaitymo iššūkio nugalėtojų laukia vertingi prizai, skaitymo konkursas nėra lenktynės tikrąja to žodžio prasme — pralaimėjusių čia nebūna. Laimi visi — vieni atradę naujas įdomias knygas, kurių gal nebūtų ieškoję, jei ne iššūkis, kiti — pajutę džiaugsmą dėl įvykdytos užduoties.

Konkursas praturtina bendravimą naujais pokalbiais apie knygas tarp skaitytojų, o daliai jų tampa paskatinimu vakare atsiversti knygą, užuot vėl ir vėl tikrinus naujienas internete.

Aktyviausiai Molėtų krašte Skaitymo iššūkyje dalyvavo Molėtų bibliotekos skaitytojai, čia perskaityta 220 Skaitymo iššūkio knygų. Tai nenuostabu — skaitytojų būrys Molėtų bibliotekoje gausiausias.

Trys aktyviausios rajono bibliotekos — Suginčių (125 knygos), Giedraičių (121 knyga) bei Mindūnų (101 knyga).

O kas toliau?

Dėkojame visiems skaitytojams, dalyvavusiems Skaitymo iššūkyje! Nugalėtojai skelbiami svetainėje vasarasuknyga.lt

Skaitymo iššūkio dalyviams įteiksime diplomus bei skatinamuosius prizus.

Projektą  „Vasara su knyga“ jau penkerius metus organizuoja Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių viešosios bibliotekos ir Lietuvos aklųjų biblioteka. Projektu siekiama skatinti visuomenę domėtis literatūra, skaitymu.

Jei turėtumėte idėjų, kaip praturtinti skaitymo patirtis rudenį ir žiemą — parašykite austeja.biblioteka@gmail.com

*1014 knygų – tik Skaitymo iššūkio kategorijose registruotų, o bendras vasarą Molėtų ir rajono bibliotekose perskaitytų knygų skaičius žymiai didesnis!

Molėtų bibliotekos info.

Verified by MonsterInsights