Per karantiną molėtiškiai bibliotekoje skolinasi daugiau knygų

Nepaisant šiek tiek sumažėjusio lankytojų skaičiaus Molėtų r. sav. viešoji biblioteka išduoda leidinių tiek pat, kiek pernai tokiu metu – skaitytojai ima daugiau knygų, nei įprastai. Per dvi pirmąsias lapkričio savaites biblioteka, aptarnaujanti daugiausiai Molėtų miesto gyventojus, 372 lankytojams išdavė daugiau nei tūkstantį leidinių.

Bibliotekininkės vos spėja suktis – molėtiškiai nuolatos skambina, tariasi, rašo, užsisako knygas ir ateina jų pasiimti. Aktyviai knygas skaitytojai skolinasi ir kaimų bibliotekose.

„Dėkojame skaitytojams už išskirtinį ryšį su biblioteka, meilę knygai ir skaitymui, – sako Molėtų r. sav. viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Stančikienė. – Džiaugiamės, kad esame reikalingi, suteikdami pagrindinę bibliotekos paslaugą ir skatindami skaitymą.“

Svarbiausia – skaitytojų sveikata ir saugumas

Molėtų viešoji biblioteka tęsia skaitytojų aptarnavimą bekontakčiu būdu – bibliotekininkės perduoda iš anksto telefonu, el. paštu ar elektroniniu katalogu užsakytas knygas ir spaudos leidinius pro bibliotekos duris. Bibliotekos telefonus, el. paštą ir katalogo nuorodą galima rasti čia.

„Daugėja skaitytojų, kurie knygas rezervuoja ir užsisako per elektroninį katalogą LIBIS sistemoje, kai kurie tai daro pirmą kartą ir įsitikina sistemos paprastumu ir patogumu“, – sako Abonemente dirbanti vyresnioji bibliotekininkė Aldona Marčiulionytė.

Užsakius knygą iš namų per katalogą, bibliotekoje suskamba garsinis signalas, aparatas išmuša kvitą, bibliotekininkė surenka knygas. Jas pasiimti skaitytojas gali tą pačią valandą.

Skaitytojų patekimas į bibliotekos vidų karantino metu ribojimas. Toks pasirinkimas padarytas siekiant užtikrinti kuo saugesnį skaitytojams knygų skolinimosi būdą.

Skaitytojai grąžina knygas per grąžinimo dėžę, esančią bibliotekos sienoje. Knygos karantinuojamos 72 valandas. Bibliotekininkės darbo metu visą laiką dėvi kaukes ir mūvi pirštines, knygos skaitytojams išduodamos maišeliuose.

Skaitytojai, gyvenantys Molėtų Senamiesčio ir Žirmūnų seniūnaitijose, bibliotekoje gali pasiimti jiems skirtas kalio jodido tabletes — atėjus reikėtų paskambinti telefonu 8 383 5 16 94, jis parašytas ir prie durų kabančiame skelbime.

Savanoriai padės tiems, kam labiausiai reikia

Bibliotekos darbuotojai/savanoriai nuo lapkričio 23 d. suaktyvina knygnešystės paslaugą.  Ją savanoriškais pagrindais planuojama teikti Molėtų mieste vyresniems nei 70 metų žmonėms, taip pat neįgaliems skaitytojams ar dėl kitų objektyvių priežasčių negalintiems ateiti į biblioteką pasiimti užsakytų knygų.

Iš anksto užsakytų leidinių paketai skaitytojams pageidaujant Molėtų mieste galės būti pristatomi į namus bekontakčiu būdu ketvirtadieniais.

Paketai bus paliekami prie durų ar ant suolelių. Apie pristatymą bus pranešama telefonu, todėl svarbu užsakant knygas nurodyti savo kontaktus ir išreikšti pageidavimą.  

Molėtų bibliotekos info.

Verified by MonsterInsights