Didžiųjų metų švenčių belaukiant

Asmeninio archyvo nuotrauka

Senjorų klubo „Džiugesio valandos“ nariai gruodžio 15 d. rinkosi jau ne tradicinėje erdvėje, o virtualioje („Zoom“ vaizdo konferencijų ir pokalbių platformoje) ir sudalyvavo edukaciniame užsiėmime „Advento vainikas“. Senjorai  susitiko su floristika besidominčia ir apie šias studijas svajojančia Arūne Narušiene. Viešnia labai nuosekliai papasakojo apie adventinius vainikus, pasidalijo idėjomis, kaip su kuo paprastesnėmis priemonėmis namų sąlygomis pasidaryti puošnų vainiką.

Savo pristatymą viešnia pradėjo nuo pradžių pradžios: pirmiausia reikia pasidaryti apvalų vainiko karkasą, kurį patogiausia pasidaryti iš šieno ar šiaudų. Arunė pasakojo, kad kai jau turime karkasą, tada jį dekoruojame. Ji siūlė tradiciškai dekoruoti spygliuočių šakelėmis (eglės, pušies), o taip pat kitais metais nepatingėti ir pasivaikščioti po parką ar mišką, ten prisirinkti kokių nors įdomesnių  gamtinių medžiagų: sausų žolių ar šakelių, samanų, kankorėžių, gražesnių lapų, kerpių, žievės ar pan., ir iš jų pasigaminti savo unikalų ir nepakartojamą adventinį vainiką. Kaip sakė Arūnė, visos šios medžiagos prie vainiko karkaso tvirtinamos siūlu arba viela, o sunkiau besilaikančias medžiagas – ąžuolo giles, riešutus, smulkius kankorėžius ar pan. geriausia priklijuoti su klijais. Galima su lipalu arba, idealiausia, su karštų klijų pistoletu.

Arūnė pridūrė: jeigu vainiką kabinsite lauke, jį reikės perrišti kaspinėliu ar dekoratyvine virvute, už kurios jį ir pakabinsite. O jeigu vainikas bus dedamas ant stalo, reikės priklijuoti 4 žvakutes. Geriausia naudoti arbatines žvakutes metaliniuose skridinėliuose, nes jos tvirčiau laikosi nei ilgos žvakės. Žvakės priklijuojamos taip, kad būtų horizontalioje padėtyje, nepasvirusios.

Smagu buvo, kad taip greit, taip gražiai ir su didele meile šio virtualaus užsiėmimo metu buvo sukurtas adventinis vainikas.

Kalėdos – puiki proga parodyti savo šeimai ir draugams, kaip juos mylime ir branginame. Tiesiog galima imti ir pardžiuginti artimuosius savo rankų darbo atvirutėmis. Arūnė taip pat vos per keletą minučių pasidalijo idėjomis, kaip sukurti gražius ir mielus atvirukus brangiems žmonėms.

Laikas prabėgo labai greitai, nuoširdžiai dėkojame Arūnei už idėjas, pasiūlymus!

Auksuolė Nazarovienė

Verified by MonsterInsights