Į biblioteką sugrįžo Filosofijos skaitykla

Prieš kiek mažiau nei metus Lietuvoje prasidėjęs karantinas pakeitė mūsų kasdienybę. Ir tai ne visada yra blogai. Mes, bibliotekos darbuotojai, gavome galimybę pažvelgti į savo veiklą kitu kampu, paieškoti naujų galimybių tęsti veiklą, o dažnai ją net gi ir patobulinti. Vienas iš tuo metu gimusių projektų – Filosofijos skaitykla, suteikusi galimybę ne tik molėtiškiams, bet ir kitiems Lietuvos bei užsienio gyventojams virtualiai susiburti ir gvildenti aktualias/įdomias/nepažintas filosofijos temas.

Skaitytojų pageidavimu vasario mėnesį Filosofijos skaitykla sugrįžo į Molėtų viešąją biblioteką. Ją organizuoja mūsų bibliotekos savanorė Audra Girijotė, kuruoja filosofė dr. Lina Vidauskytė, dalyvauja filosofas prof. Tomas Sodeika bei filosofijos mokytojas Vidas Dusevičius.

Kiekvieną savaitę daugiau nei 30 žmonių iš keturių pasaulio valstybių gauna tekstus, garsinę ir vaizdinę medžiagą, kurių pagrindu yra diskutuojama tam tikromis temomis. Pavyzdžiui, šį sezoną tai buvo N. Gogolio apysaka „Pamišėlio užrašai“, Ozzy Osbourne daina „Diary of a Madman“, Cezary Wodziński knyga „Šv. Idiotas. Apofatinės antropologijos projektas“ ir kt. Susipažinę su pateikta medžiaga, dalyviai pasirengę dalyvauti diskusijoje.

Kaip žinome, kad ta tikrovė, kurią matome, yra tikra? Apsimestinis kvailumas/šventumas vs. tikras kvailumas/šventumas – ką apskritai reiškia tokia ribinė asmenybė, esanti tarp kvailumo ir šventumo? Ar šiandienos pasaulyje dar galime sutikti tokius ribinius asmenius? Kodėl sakoma, kad svarbiausia tai, kas vyksta Jūsų vaizduotėje? Tai tik dalis klausimų, kuriais jau diskutavo Filosofijos skaityklos dalyviai dviejuose paskutiniuose susitikimuose.

Filosofijos skaitykloje kviečiame dalyvauti visus norinčius. Amžius, išsilavinimas ir gyvenamoji vieta nesvarbu. Susitinkame kartą per savaitę, ketvirtadieniais 18 val. Virtualus susitikimas Zoom platformoje trunka valandą. Tai nėra akademinės filosofijos studijos. Filosofija mums rūpi kaip gyvenimo praktika. Jei neturite galimybės prisijungti ketvirtadieniais, skaitykloje galima dalyvauti ir raštu. Labai kviečiame visus, kurie domisi filosofija ir jos taikymu savo gyvenime, taip pat tuos, kurie pavargo nuo izoliacijos ir savo minčių rato.

Jei norėtumėte prisijungti ir gauti savaitės skaitinius bei prisijungimo nuorodą – rašykite el. paštu  audra.girijote@gmail.com

Verified by MonsterInsights