Pavasario naujienos Vaikų skaitykloje/kovas

mergaitė ir šuo

Lina Žutautė

Kakė Makė ir baisi neteisybė

„Kakė Makė ir baisi neteisybė“– devintoji ypatingai populiarios mergaitės Kakės Makės nuotykių knyga. Veikėją ir jos gyvenimo peripetijas nupiešė iliustratorė Lina Žutautė. Jos personažas sulaukė fenomenalios sėkmės, o kiekviena knygelė sutinkama su didžiuliu džiaugsmu.

Apie ką gi naujausia knygelė „Kakė Makė ir baisi neteisybė“? Apie pavydą. Nors Kakė Makė turi naujutėlaitį blizgantį paspirtuką, ji pavydi savo draugui Tadui jo greituolio, dovanoto brolio. Pavydi ir kitų dalykų, pavyzdžiui, sumuštinio ar senelio, kuris moka sutelkti vaikų dėmesį ir pasakoja įdomiausias istorijas. Baisi neteisybė, kad Tadas turi tiek daug dalykų, kurių nori ir Kakė Makė!

berniukas važiuoja dviračiu

Tomas Dirgėla

Monstras Numeris Du

Dėmesio! Vaikus persekioja monstras, vardu Numeris Du! Jis nori, kad mažieji jo bijotų ir visada būtų tik pirmi – aukščiau už kitus pakiltų sūpynėmis, nugalėtų dviračių lenktynėse, o smėlio dėžėje pastatytų ne šiaip kokią pilį, bet pačią didžiausią! Ar įmanoma šį monstrą įveikti?

Tomas Dirgėla– vienas populiariausių lietuvių vaikų rašytojų, kurio knygos leidžiamos pakartotinai ir verčiamos į užsienio kalbas, o vaikai tiesiog eina iš proto dėl jo detektyvinės serijos „Domas ir Tomas“! Savo skaitytojams Tomas Dirgėla dovanoja jau dvidešimtą knygą ir drauge kviečia nugalėti monstrą, liepiantį visada būti tik geriausiam.

pabaisos ir vaiduokliai

Garsiausios siaubų ir paslapčių istorijos

Knygoje „Garsiausios siaubų ir paslapčių istorijos“ rasite net dvylika pasakų, kurios sukels šiurpuliukus ir norą slėptis po antklode. Italų autorė Stefania Leonardi Hartley perpasakojo ir 5-8 metų vaikams pritaikė garsiausias ir baisiausias pasaulio istorijas, jau tapusias klasika.

„Garsiausios siaubų ir pasaulio istorijos“ mažylius supažindins su vertingais klasikos kūriniais ir žinomais veikėjais. Laukia net dvylika paslaptingų ir šiurpių pasakų. Tačiau labai nebijokite, nes jose persismelkia netikėtas humoras.

Stefania Leonardi Hartley kviečia į pažintį su Frankenšteinu – mokslininku sukūrusiu pabaisą, kuri norėjo mylėti ir draugauti, tačiau buvo nesuprasta ir atstumta aplinkinių, todėl ėmė jiems keršyti. Vaikai išgirs ir apie Doriano Grėjaus portretą, suteikusį jaunystę pačiam Dorianui, tačiau, žinoma, tai turėjo savų pasekmių. O ar girdėjote apie Mumijos prakeiksmą? Šiurpu! O, kur dar „Operos fantomo“ istorija bei „Skraidantis olandas“!

mergaitė

Evelina Daciūtė

Kas pažįsta Šmikį Bilbą?

Ką daryti, kai keistokas klausimas neatstoja ir vis sukasi galvoje? Ieškoti atsakymo! Klausti visų ir visur! Taip ir daro šios knygos smalsuolė mergaitė – ji nepailsta teirautis, kas gi tas Šmikis Bilba. Ar ras atsakymą?
Užuominų, nuorodų apie tą nežinia ką pilna ir smagiose dailininkės Viktorijos Ežiuko iliustracijose. Taigi kas tas Šmikis Bilba, mielieji skaitytojai?

pelėda ir pelėdžiukas

Teresa Heapy

Stebuklingas medis

Pelėdžiukas su mama saldžiai miegojo savo medyje. Tik staiga mažylį kažkas pažadino. „Mama, lapai krenta!“ – išsigando jis. „Nebijok“ – mama švelniai apglėbė jį sparnu. Ir papasakojo stebuklingą istoriją. Šiame medyje užaugo ji pati. Ir jos mama su tėčiu. Jie išskrido jau seniai, bet jų istorijos nedingo. Jas pasakoja medžio rievės ir šaknų pynės. O stiprybės medis semiasi iš saulės ir žemės. Ir jis čia augs visada.

vaikai miško pievoje

Maja Lunde

Lilė ir saulės sergėtoja

Našlaitė Lilė su seneliu gyvena pasaulyje, kuriame niekada nepasirodo saulė. Čia nėra nei dienos, nei nakties, nesikeičia metų laikai, vien tik amžina prieblanda ir be paliovos pliaupia lietus. Senelis kasdien keliauja rūpintis daržovėmis ir vaisiais, kad jų turėtų miestelio gyventojai, o Lilė dienas leidžia klajodama permirkusiomis gatvėmis ir svajodama apie kitokį, geresnį, pasaulį. Visų labiausiai, be to, kad nebūtų našlaitė, ji trokšta pamatyti PAVASARĮ. Kai atrodo, kad tamsa ir sunkumai niekada nesibaigs, staiga viską aukštyn kojom apverčia senelio namie pamirštas lauknešėlis. Skubėdama paskui senelį į šiltadaržį, mergaitė netikėtai aptinka slaptą takelį, vedantį miško tankmėn. Lilė žino, kad miestelio vaikams, šiukštu, draudžiama artintis prie šio baugiais pasakojimais apipinto miško, bet šįkart smalsumas nugali ir ji leidžiasi takeliu tarp tamsių eglių kamienų. Taip prasideda išbandymų, paslapčių ir vilties kupina kelionė. Vilties pamatyti saulę ir pagaliau sulaukti pavasario!

„Lilė ir Saulės sergėtoja“– kerinti istorija, kuri privers patikėti stebuklais ir pripildys širdį pavasario ilgesio.

raganosis

Giedrė Rakauskienė

Paskutinis pasaulyje baltasis raganosis

Tikros paskutinio pasaulyje baltojo raganosio istorijos įkvėpta, ši paveikslėlių knyga “Paskutinis pasaulyje baltasis raganosis” pasakoja apie vienatvę ir draugystę, apie praradimą ir suradimą, apie liūdesį ir džiaugsmą, apie nusivylimą ir viltį.

Vieną dieną aerodrome atsiranda narvas, kuriame – baltas raganosis. Aplink slampinėjantis rainas katinas susidomi svečiu ir bando išsiaiškinti ką gi jis čia veikia. Kadangi raganosis ir pats to nežino, atsakymo ieškoti jiedu patraukia kartu.

Paprasto atsakymo ieškojimas iškelia sudėtingus klausimus: Kur pradingo baltieji raganosiai? Kodėl? Ką galime pakeisti? Ar galime?

plaukai

Marius Marcinkevičius

Miegas

Kartais jį taip sunku prisikviesti. Guli užmerkęs akis, o jis neateina ir tiek. Net jei mintyse priverti avis šokinėti iš vienos pusės į kitą. O kartais vos spėji padėti galvą ant pagalvės ir jau nebeturi jėgų atsimerkti. Vokai tampa sunkūs, o kvėpavimas gilus ir lėtas. Tu grimzti vis gilyn ir gilyn. Jis saldesnis už medų ir lengvesnis už pūką. Taip, tai jis… MIEGAS.

berniukas

Rasa Jančiauskaitė

Ypatingas

“Ypatingas” – tai jautri istorija apie paprastą, bet kartu ir nepaprastą berniuką Juozapą. Kokius jausmus patiria vaikas, kai jaučia, kad yra kitoks? Kaip į tai reaguoja aplinkiniai? Pasakojimas atliepia vaikams aktualią problemą – patyčias. Kas jos, ir kaip su jomis gyventi?

berniukas su drakonu ant peties

Andy Shepherd

Berniukas, kuris gyveno su drakonais

Tomo namuose gyvena ne šuo, ne žiurkėnas ir net ne tarantulas. Jo augintinis yra… drakonas Blyksnis! Keisčiausia, kad drakonas išsirito iš vaisiaus, kurį Tomas parsinešė iš senelio sodo. Kas galėjo pagalvoti, kad taip atsitiks? Niekas! Tačiau tai dar ne viskas! Tas keistas medis senelio sode turėjo ir daugiau vaisių… Tad dabar drakonus augina ir Tomo draugai: Tedas, Ketė ir Kajus. O kai augini drakoną, turi tikėtis staigmenų ir… RŪPESČIŲ! DIDŽIAUSIO KALNO RŪPESČIŲ! Nes auginti drakoną nėra vien žaidimai ir zefyriukų kepimas, tai kur kas rimčiau! Reikia nuolat slėpti jį nuo smalsių akių, sugalvoti, kur paliksi, kai išeini į mokyklą, valyti nesusprogusius kakučius, dangstyti nagų ir ugnies paliktas žymes… O kai dar nagus prikiša nenaudėlis Liemas, užsisuka tikra nesusipratimų ir pašėlusių nuotykių virtinė!

meškiukas

Michael Bond

Meškiukas, vardu Pedingtonas

Knygos veikėjas yra meškiukas našlaitis iš Peru, kurį užaugino teta, išmokiusi kalbėti angliškai ir įskiepijusi meilę marmeladui. Pedingtonas netikėtai atsiduria Braunų šeimoje ir jį nuolat lydi netikėtumai bei chaosas. Kur tik Pedingtonas pasisuka, ten palieka marmelado žymes ir netvarką. Tačiau jis visada geranoriškas, o į netikėtas situacijas patenka iš nuobodulio.

Meškiukas Pedingtonas gyvena britų šeimoje, elgiasi kaip žmogus, tačiau nestokoja vaikiško tyrumo bei gyvenimo džiaugsmo. Michael Bond sukurtas veikėjas neriboja savęs žmonėms būdingomis taisyklėmis, turi savitą požiūrį ir sugeba išsisukti iš netikėčiausių situacijų. Knygos siužetai juokingi ir pozityvūs, juk meškiukas yra amžinas optimistas.

skraidantis drakonas

Meredith Costain. Paula Collins

6 minučių istorijos vaikams

„6 minučių istorijos vaikams“ – tai nepaprastai lakios fantazijos, žaismės, juokų ir absurdiškų situacijų kupinos istorijos tikrai patiks mažiesiems išdykėliams, mėgstantiems pašėlusius nuotykius ir gerai pakvatoti!

Ledus valgantis dinozauras, didelė bjauri smarvė, gyvybes gelbstintis šuo, futbolą žaidžiantys zombiai, vaiduoklis sode, dingę ir vėl surasti augintiniai, vargai su pieniniu dantimi, septyni paslaugūs robotai, riterius žudantis drakonas ir dar daug visko šiame smagių istorijų rinkinyje.

gyvūnai šėlsta

Aaron Blabey

Blogiukai 3. Marmelado kerštas

Ar dar turi jėgų juoktis ir kvatotis iš pačių blogiausių blogiukų nuotykių? Tavo rankose dar viena pašėlusiai nuotabi linksmiausios ir šauniausios knygos apie „Blogiukus“ dalis, kurioje BLOGIUKŲ LAUKIA LABAI LABAI LABAI BLOGA DIENA!

Ponas Vilkas ir jo blogi blogi bičiuliai prasidėjo su ne ta JŪRŲ KIAULYTE.

Ir mažas bjaurus piktadarys MARMELADAS nesustos, kol neatkeršys. Ar Blogiukams pavyks išgyventi? Ar jie taps DIDVYRIAIS? O gal tik pamėgins liautis vieni kitus ėsti?

berniukas rašo

Jerry Craft

Naujokas

Septintokas Džordanas Benksas labai mėgsta piešti komiksus iš savo gyvenimo. Užuot išleidę Džordaną į jo svajonių dailės mokyklą, tėvai jį užrašo į prestižinę privačią mokyklą, garsėjančią akademiniais mokinių laimėjimais. Deja, čia mokosi vos keli ne baltaodžiai vaikai. Kasdien važiuodamas iš savo namų Vašingtono aukštumose į Riverdeilo akademijos dienos mokyklą, Džordanas pasijunta įstrigęs tarp dviejų labai skirtingų pasaulių ir nepritampantis nė prie vieno iš jų. O vidurinėje sunku net jeigu nesi naujokas!

Ar Džordanui pavyks pritapti naujojoje mokykloje, neprarasti senųjų draugų ir išlikti savimi?

paukščio akis

J. R. R. Tolkien

Hobitas

Hobitas – mitinė būtybė, pirmą kartą debiutavo šioje knygoje. Vėliau veikėjus sutiksime kitose autoriaus kūriniuose bei vėlesnėje kitų rašytojų fantastinėje literatūroje. Taigi, pagrindinis herojus hobitas Bilbo gyvena dailiai įrengtoje, patogioje oloje. Jo gyvenimas ramus ir net šiek tiek nuobodus. Bilbo nemėgsta keliauti ir vengia bet kokių nuotykių. Tačiau vieną dieną jį aplanko burtininkas Gendalfas, lydimas nykštukų.

Ši kompanija prašo hobito pagalbos. Nykštukai planuoja žygį į Vienišąjį kalną, kurį kadaise užgrobė slibinas Smogas. Bilbo pasiduoda įkalbinėjimas ir visa marga kompanija iškeliauja. Kelionėje jie sutiks įvairių rašytojo J. R. R. Tolkien sugalvotų mitologinių ir pasakiškų būtybių: elfų, trolių, goblinų. Siužetas yra kupinas nenuspėjamų susitikimų, linksmų pokalbių ir vienas kitą vejančių įvykių. Maginės fantastikos knygos „Hobitas“ pabaigoje, žinoma, laukia nuožmi kova.

medis su karūna

J. R. R. Tolkien

Žiedų valdovas, III dalis. Karaliaus sugrįžimas

„Karaliaus sugrįžimas“ – trečioji „Žiedų valdovo“ trilogijos dalis. Rašytojo J. R. R. Tolkien sukurtas maginės fantastikos kūrinys įvardijamas geriausiu visų laikų žanro atstovu. Puikūs atsiliepimai, apžvalgos, tolkienistų klubai, filmai, žaidimai ir kiti istorijos įkvėpti kūriniai neleidžia abejoti – trilogija verta kiekvieno fantastikos gerbėjo lentynos.

„Karaliaus sugrįžimas“ tęsia knygose „Žiedo brolija“ ir „Dvi tvirtovės“ pradėtą istoriją, kurioje ir vėl susitiksime su pamėgtais veikėjais Frodu, Golumu, Semu, Pipinu ir kitais. Trilogija tęsia J. R. R. Tolkien knygoje „Hobitas“ pradėtą pasakojimą ir nukelia skaitytojus ir magišką Viduržemio pasaulį.

Viskas prasidėjo, kai hobitas Biblo, nugalėjęs slibiną, namo parsinešė Žiedą, kurį per savo gimtadienį perleido giminaičiui Frodui. Paaiškėjus, kad daiktas traukia blogį ir jį būtina sunaikinti, Frodas siunčiamas į Mordorą. Tai vieta, kur kadaise Tamsos Lordas Sauronas jį pagamino. Tik čia įmanoma atsikratyti Žiedo ir išgelbėti pasaulį nuo blogio.

Frodas ir jį lydintys nykštukai, elfai, hobitai ir žmonės patiria daug nuotykių, netekčių ir išdavysčių. Jiems tenka susikauti su įvairiomis maginėmis būtybės ir įveikti nedraugiškas teritorijas. Trečioji serijos dalis „Karaliaus sugrįžimas“ užbaigia ciklą. Kaip ir priklauso, paskutinėje dalyje laukia didžioji gėrio ir blogio kova.

„Karaliaus sugrįžimas“ pasižymi įtraukiančiu siužetu bei, kaip ir visos dalys, detaliu pasauliu, kurį rašytojas J. R. R. Tolkien kūrė daugybę metų. Čia pinasi mitai, pasakos ir vaizduotę kurstantys vaizdingi aprašymai. Visa trilogija paliečia daugiau nei šešis tūkstančius metų istorijos, čia veikia šimtai daugiasluoksnių, iki mažiausios smulkmenos išdirbtų veikėjų.

Verified by MonsterInsights