Naujos užsienio rašytojų knygos/ liepa

aukšta žolė

Lucinda Riley

DINGUSI SESUO.  MEROPĖS ISTORIJA

„Dingusi sesuo. Meropės istorija“ – septintoji garsiosios knygų serijos „Septynios seserys“ dalis. Ilgą laiką buvo manoma, kad knyga užbaigs ciklą. Visgi, autorė Lucinda Riley nudžiugino skaitytojus puikia žinia – laukia dar ir aštuntasis romanas.

Viso pasaulio skaitytojų pamėgta seserų istorija yra įkvėpta žvaigždyno, kuris pavadintas deivės Artemidės palydovių Plejadžių garbei. Dauguma knygų prasidėjo panašiai. Paslaptingas milijonierius kadaise įsivaikino šešias mergaites iš įvairių žemės kampelių. Po tėvo mirties seserys vėl susitinka laidotuvėse ir sužino, kad kiekvienai iš jų paliktas laiškas, paslaptingos koordinatės ir užuominos apie tikrąją kilmę.

Kiekvienas romanas skirtas vis kitai dukrai ir jos istorijai. Siužetai vystosi skirtingose pasaulio šalyse ir atskleidžia įvairias istorines aplinkybes, susijusias su veikėjų kilme. Tačiau Plejadžių žvaigždyne buvo septynios seseris. Todėl visą laiką lieka neatsakytas klausimas: kur yra septintoji mergaitė? Atsakymus rasite romane „Dingusi sesuo. Meropės istorija“.

Kai šeimos advokatas praneša, kad dingusi sesuo greičiausiai yra apsistojusi Naujojoje Zelandijoje, ten keliauti susiruošia Kelė su savo mergina. Jos turi tik vieną užuominą: žvaigždės formos žiedo piešinį. Seserų misija suvienyti savo šeimą skaitytojus nukels ne tik į vaizdingąją salą, bet ir Kanadą, Angliją, Prancūziją ir Airiją, o taip pat ir į praeitį. Sesers paieškos į paviršių iškels meilės, stiprybės ir pasiaukojimo istoriją, prasidėjusią beveik prieš šimtą metų.

kalnuota pieva su žydinčiais medžiais

Santa Montefiore

ČIA IR DABAR

Atmintis išnyksta, bet meilė lieka amžinai.

Marigoldė ir Denis – laiminga pagyvenusių sutuoktinių pora, įkopusi į septintąją dešimtį ir užauginusi dvi dukteris. Jiedu galėtų maloniai leisti gyvenimo rudenį savo jaukiame Anglijos kaime. Bet staiga abi jų dukterys, Deizė ir Siuzė, nusprendžia grįžti po tėvų stogu, ir tėvui su motina tenka kažkaip tvarkytis. Tiesa, netrukus dukterys pastebi, kad jaukiuose šeimos namuose ne viskas yra taip, kaip anksčiau: mama per keletą metų smarkiai pasikeitė. Ji tokia pat geraširdė ir miela kaip visuomet, tačiau sunku nepastebėti tam tikrų pokyčių. Pirmąkart gyvenime Deniui su dukterimis tenka globoti Marigoldę, nors visą gyvenimą buvo priešingai…

Įtaigi, jausminga ir pulsuojanti gyvybe, „Čia ir dabar“ yra labai jaudinanti ir jautri knyga, pasakojanti, ką patiria susirgusieji demencija, su kokiais iššūkiais susiduria jų artimieji.

juoda M raidė  baltame fone

Antonio Scurati

M. ŠIMTMEČIO SŪNUS

Kaip tikras grobuonis jis jautė, kad ateina jo laikas. Pirmojo pasaulinio karo griuvėsiuose, kupinuose kančios ir skausmo, jis užuodė galimybę užvaldyti pervargusių, nepriteklių išsekintų, politinio elito pažadais nusivylusių žmonių sąmones. Kalbėjo tai, ką žmonės norėjo girdėti. Kalbėjo taip, kaip žmonės norėjo, kad su jais būtų kalbama. Jis atmetė tiesą ir padorumą, melavo ir apgaudinėjo, nes žmonės norėjo būti apgauti. Pradėjęs su saujele nusikaltėlių, vagių, apgavikų ir nuotykių ieškotojų, jis ilgainiui tapo vienvaldžiu visos šalies valdovu. Vieninteliu duče.

Benito Mussolini, talentingas žurnalistas, puikus oratorius ir apsukrus politikas, pokario Italijoje sukūrė fašistinę santvarką, tapusią idealu ir siekiamybe įvairių šalių radikaliems politikams. Pasinaudodamas politinio elito susiskaldymu, ekonomine suirute, žmonių baimėmis ir abejingumu, jis stulbinamu greičiu iškilo į viršūnę ir daugiau nei du dešimtmečius kietu kumščiu valdė Italiją, nulemdamas milijonų likimus.

Apie Mussolini rašoma istorijos vadovėliuose, jo veiklą ir asmenybę išsamiai studijavo daugybė mokslininkų, tačiau Antonio Scurati pirmasis ryžosi sukurti istorinį romaną apie įtakingiausią XX amžiaus Italijos žmogų. Romaną, kurio kiekvienas žodis pagrįstas kruopščiai surinktais istoriniais faktais, tačiau jie perteikiami kūrybiškai, pripildomi veikėjų jausmų ir minčių.

Tarptautiniu bestseleriu tapusioje pirmoje trilogijos dalyje „M., šimtmečio sūnus“ autorius atskleidžia Mussolini kelią į valdžią, tarsi iš vidaus skaitytojui parodydamas, kaip nereikšminga fašistinė Pirmojo pasaulinio karo dalyvių organizacija virto galinga ir negailestinga jėga, traiškančia politinius oponentus ir naikinančia visas demokratines laisvės ir teisės idėjas.

apsikabinusi pora

Paolo Giordano

UŽGROBTI DANGŲ

„Užgrobti dangų“ – įspūdingas epinis pasakojimas apie keturis draugus, apie jaunatviška aistra, tikėjimu ir mirtimi paženklintą jų gyvenimo kelią.

Kiekvieną vasarą Tereza kartu su tėčiu keliauja į jo vaikystės namus Apulijos regione, kur kaitrioje pietų saulėje auga šimtamečiai alyvmedžiai ir gyvena tylūs, išdidūs žmonės. Tereza dienas leidžia vartydama močiutės mėgstamus pigius detektyvus ir beviltiškai nuobodžiaudama. Tačiau vieną vasaros naktį ji išvysta baseine plaukiojančius tris nuogus jaunuolius, ir jos gyvenimas pasikeičia.

Nikola, Tomazas ir Bernas gyvena netoliese, paslaptingame ūkyje – maserijoje. Nors yra iš skirtingų šeimų, vaikinai gyvena lyg broliai, siejami sudėtingo, artimo ir, atrodytų, nesutraukomo ryšio. Tereza trokšta geriau pažinti šią trijulę ir pamažu tampa brolijos dalimi. Ateinančios vasaros jai pažeria naujų potyrių ir atradimų, dovanoja tikrumu grindžiamą ryšį su žmonėmis ir žeme.

Vis dėlto net ir tvirčiausi draugystės saitai bejėgiai prieš pavydą ir kartėlį, o tamsios praeities paslaptys, užuot vienijusios broliją, tampa nesantaikos pleištu.

Prestižinės italų Strega premijos laureato, tarptautinio bestselerio „Pirminių skaičių vienatvė“ autoriaus Paolo Giordano romane „Užgrobti dangų“ pasakojama laikui atsparios meilės, ypatingos draugystės, gyvenimo prasmės ir tikslo paieškų istorija. Knygoje meistriškai perteikiami giliausi žmogaus sielos slėpiniai, stojus į akistatą su savimi, su likimu ir gamtos didybe.

kėdė tarp minkštų sienų

Jasper Dewitt

PACIENTAS

Pagrindinis knygos „Pacientas“ veikėjas – jaunas ir savimi pasitikintis psichiatras Parkeris H. Pradėjęs dirbti Naujosios Anglijos ligoninėje jis neria į tipinę sistemos rutiną, reikalaujančią pasišventimo, tačiau per mažai finansuojamą.

Naujame darbe Parkerio laukia iššūkis – pacientas, kurio diagnozės jau metų metus niekas nenustatė. Šešerių į ligoninę patekęs vyras šiandien jau yra keturiasdešimtmetis. Jį gaubia paslaptis ir tamsi šlovė, pelnyta dėl pražūtingo poveikio aplinkiniams. Nusižudė arba išprotėjo visi personalo darbuotojai, su šiuo ligoniu praleidę bent kažkiek daugiau laiko. Ligoninės vadovybė bendravimą su pacientu griežtai riboja. Jie įsitikinę, kad vyro išlaisvinimas taptų katastrofa pasauliui.

Ambicingas Parkeris, nepaisydamas visų įspėjimu, imasi sužinoti, kokios psichologinės ligos vargina ligonį. Jis įsitikinęs, kad puikus medicininis išsilavinimas pranašesnis už pirmtakų, tad galiausiai pavyks diagnozuoti problemą bei išgydyti paslaptingąjį ligonį. Iš pirmo žvilgsnio vyras atrodo racionalus, nuoseklus ir netgi charizmatiškas. Jis teigia, kad yra uždarytas prieš savo valią, o visi bandę padėti mirė. Ar tai tiesa?

Jau nuo pirmo susitikimo viskas pakrypsta nevaldoma linkme ir susidūręs su situacija, viršijančią vaizduotę, psichologas yra priverstas suabejoti viskuo, ką manėsi žinąs.

Romanas „Pacientas“ kuriamas tarsi įrašai internete, kuriuose psichologas Parkeris pasakoja apie savo ankstesnį darbą Naujosios Anglijos ligoninėje. Niūri ligoninė, šiurpūs pacientai ir dar baugesnis personalas kuria tamsią, klampią atmosferą. Tai įtemptas psichologinis trileris, kurio siužetas nenuspėjamas, o atomazga kelia nerimą ir sukrečia.

Moteris einanti levandų taku link pilies prie jūros

Nicky Pellegrino

DALELĖ MANĘS

Populiari rašytoja Nicky Pellegrino grįžta su romanu „Dalelė manęs“, kuriame jautriai ir apgalvotai liečia organų donorystės bei antrojo šanso temas.

Pagrindinė romano veikėja Vivi Palmer, gimusi su širdies yda, žino, ką reiškia gyventi itin atsargiai ir nuolatinėje baimėje. Transplantacija suteikė antrą šansą pagaliau pasidžiaugti gyvenimu, tačiau moteris niekada neišdrįso jo maksimaliai išnaudoti.

Vivi dirba žurnaliste ir kai jos redaktorius sužino apie persodintą širdį, įkalba parašyti straipsnį bei pasidalinti patirtimi. Tai nulemia pažintį su donoro mama Greise, kuri prašo pagalbos, nes nori surasti visus žmones, kurie šiandien turi dalelę jos sūnaus.

Vivi, nenoriai įsitraukusi į šią misiją, išnaudoja žurnalistės savybes ir vieną po kito suranda nedidelę nepažįstamų žmonių grupelę. Kai jų gyvenimai ir istorijos persipina, moteris supranta atsidūrusi naujoje šeimoje, padėsiančioje atrasti nepaprastą jos laukiantį gyvenimą.

Romanas „Dalelė manęs“ sukels daugybę emocijų: prajuokins ir privers verkti, įkvėps vilties ir tikėjimo. Rašytoja Nicky Pellegrino ne tik kuria gražią istoriją apie žmogiškuosius ryšius, tačiau paliečia ir donorystės temas: anonimiškumo užtikrinimo problemas, kaltės jausmą ar nuolatinę baimę dėl sveikatos. Įvairių veikėjų požiūriai leidžia į donorystę pažiūrėti skirtingais kampais bei sukelia daugybę vertingų minčių.

moters akys

Tess Gerritsen, Gary Braver

PASIRINK MANE

Tarina Mur buvo jauna, graži, charizmatiška ir protinga. Tad kodėl ji atėmė sau gyvybę iššokdama iš savo namų balkono? Į šį klausimą atsakymo ieško detektyvė Frenkė Lumis. Tyrėja abejoja ar jaunos studentės mirtis tikrai savižudybė, o jos abejones dar sustiprina žinia, kad Tarina Mur laukėsi.

Anglų literatūros profesorius Džekas Dorianas žavėjosi Torina. Tarsi gaivaus oro gurkšnis ji turėjo viską: proto, žavesio, ugnelės. Torina nepaisė ribų ir, svarbiausia, žavėjosi profesoriumi. Tačiau buvo ir tamsioji pusė, grasinanti ne tik Džeko karjerai bet ir šeimai. Tarinai mirus jų romanas tikrai iškils į viešumą.

Detektyvė įsitraukia į tyrimą, kuris gerokai painesnis, nei atrodė iš pirmo žvilgsnio. Taip, Džekas buvo svetimautojas, apgaudinėjęs žmoną. Tačiau ar jis galėjo nužudyti besilaukiančią merginą?

Tess Gerritsen ir Gary Braver duetas supynė įmantrų siužetą, kuriame kiekvienas veikėjas turi savo paslapčių. Psichologinio trilerio „Pasirink mane“ istorija pasakojama kelių veikėjų lūpomis, o kiekvienas personažas įneša naujų, intriguojančių detalių.

žydinti ir nuvytusi rožė

Alice Hoffman

PRAKTINĖ MAGIJA

Ovensų šeimos moterys nuo seno garsėjo ypatingomis galiomis. Nors jos dažnai buvo kaltinamos dėl visų įmanomų bėdų, sulaukdavo ir paslapčia užsukusių moterų, išgyvenančių beviltiškas meilės kančias.

Kai sesutės Selė ir Džiliana lieka našlaitėmis, jos apsigyvena mažame Masačiusetso miestelyje, ekscentriškų tetų Ovens namuose. Mokykloje mergaitės nepritampa, pravardžiuojamos raganomis, o pajutusios bundančias magiškas galias, pasižada padaryti viską, kad pabėgtų nuo šeimos „dovanos“ ir įsilietų į normalią visuomenę.

Selė ir Džiliana skirtingos lyg diena ir naktis. Džiliana – šviesiaplaukė vilioklė, sudaužiusi kone kiekvieno sutikto vyro širdį. Pirmai progai pasitaikius ji sprunka iš miestelio. Selė išteka, susilaukia dviejų dukryčių, o bandydama atsikratyti raganos reputacijos bei užtikrinti vaikams ramų gyvenimą, išsikrausto į Niujorko priemiestį. Ji bėga nuo burtų, užkalbėjimų ir šnabždesių už nugaros. Abi seserys kiek įmanoma ignoruoja savo prigimtį ir aplink vykstančius keistus reiškinius.

Tačiau vieną dieną Selės namuose pasirodo į bėdą patekusi Džilijana. Ovensų moterys turės ir vėl suvienyti savo jėgas. Ar pavyks joms pabėgti nuo likimo, o gal jis paruošęs ne tik iššūkių, bet ir malonių staigmenų? Kokią kainą esame pasirengę mokėti už meilę? Kaip susitaikyti su savo prigimtimi? Kaip mūsų praeitis veikia dabartį?

„Praktinė magija“ – šilta istorija ir šeimos drama, kurioje autorė Alice Hoffman daug dėmesio skiria seserų ir šeimos tarpusavio ryšiams, moterų padėčiai visuomenėje bei bando atskleisti žmogaus širdies paslaptis. 1998-tais metais romanas buvo ekranizuotas. Pagrindines veikėjas įkūnijo žaviosios Sandra Bullock ir Nicole Kidman.

žmogus bėgantis laiptais

Harlan Coben

VINAS

Daugiau nei prieš dvidešimt metų turtinga paveldėtoja Patricija Lokvud buvo pagrobta ir keliems mėnesiams įkalinta nuošalioje vietoje. Apiplėšimo ir pagrobimo metu jos tėvas buvo nužudytas. Merginai pavyko pabėgti, tačiau pagrobti šeimos turtai niekada nebuvo sugrąžinti, o pagrobėjai liko neišaiškinti.

Iki dabar. Aukštutiniame Vestsaide Niujorke savo prabangiame bute nužudomas atsiskyrėlis. Kartu su jo kūnu aptinkamas iš Lokvudų pavogtas paveikslas ir lagaminas su inicialais VHL3. Pirmą kartą per daugelį metų FTB turi už ko užsikabinti. Ir ne tik Patricijos pagrobimo byloje, bet ir dėl kito neišaiškinto nusikaltimo. Lagaminas ir paveikslas veda juos prie konkretaus įtariamojo.

Vinzoras Hornas Lokvudas Trečiasis nežino, kaip jo lagaminas pateko į nužudyto žmogaus namus. Tačiau jo susidomėjimas auga, ypač po to, kai FTB atskleidžia, kad žmogus, kuris pagrobė jo pusseserę, susijęs ir su teroro aktu. Vinas turi pranašumą prieš valdžios atstovus: ryšius, milžiniškus turtus, neribotus išteklius ir savotišką teisingumo jausmą. Ir jis pradeda savo tyrimą.

gėlė vandenyje

Lisa Jewell

NEMATOMA MERGINA

Jis vienišius, dar niekada neturėjo merginos, gyvena laisvame tetos kambaryje. Ovenas dirbo geografijos mokytoju, tačiau šiuo metu yra nušalintas nuo pareigų ir apkaltintas seksualiniu priekabiavimu, kurį griežtai neigia. Ieškodamas teisinių patarimų internete Ovenas patenka į tamsų forumų pasaulį, kur susipažįsta su charizmatišku ir grėsmingu žmogumi…

Kitoje Oveno Piko namų gatvės pusėje gyvena šeima. Kineziterapiautė mama, vaikų psichologas ir jų paauglė dukra, kuri prisiekinėja, kad vieną naktį ją grįžtančią namo sekė keistuolis iš kaimynystės.

Tuo tarpu jaunoji Seifarė Medoks, kuri trejus metus lankė psichoterapiją pas Oveno kaimyną, terapijai pasibaigus jaučiasi apleista. Seifarė slepiasi šešėliuose ir seka šeimos gyvenimą, norėdama apie juos iššniukštinėti viską, kas įmanoma. Netrukus mergina sužino gerokai daugiau, nei kada nors norėjo. Tobulų šeimų nebūna.

Vieną dieną Seifarė dingsta, o paskutinis ją matęs žmogus – Ovenas Pikas.

Nematomas Ovenas atsiduria dėmesio centre. Ar šis keistuolis ir visuomenės atstumtasis tikrai galėjo pagrobti gražuolę Seifarę?

Trileryje „Nematoma mergina“ – daugybė nerimą keliančių siužeto vingių. Tai tamsi ir emociškai intensyvi istorija, nepaliekanti abejingų. Lisa Jewell ir vėl įrodo savo talentą stebinti ir kapstytis po tamsiausias veikėjų paslaptis.

Verified by MonsterInsights