Vasaros naujienos Vaikų skaitykloje/liepa

žvėrys miške

Selemonas Paltanavičius

Pati geriausia uodega

Tai nelaimė nutiko meškiukui – pametė uodegą! Gerai, kad lapė pastebėjo ir įspėjo.

O kaip atrodo meškiuko uodega? Ar ji minkšta ir pūkuota kaip voverės? Didelė ir plika kaip bebro? O gal ilga ir plona kaip pelės? Meškiukas pamiršo, kaip ji atrodė ir kur ją paliko…

Ei, padėk meškiukui rasti savo uodegėlę!

žvėrys miške

Kęstutis Navakas. Marija Smirnovaitė

Žvėreliai mokosi draugauti

Knygelė skirta 2-5 metų vaikučiams. Joje rasite keturias trumpas pasakaites apie draugystę ir bendravimą, knygelė kietu įrišimu.

Geriausios metų knygos mažiausiems skaitytojams premiją pelniusi pasakėlė „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“ bei dar 3 žaismingai iliustruotos alegorinės trumpasakaitės apie gyvūnus. Patrauklūs personažai, neįtikėtini įvykiai ir nesudėtingas, meistriškai parašytas tekstas kviečia pamąstyti bei pasikalbėti apie draugystę, bendravimą, pakantumą kitaip atrodantiems ar besielgiantiems bei mokėjimą būti savimi.

vaikų įvairios veiklos

Man viskas gerai. Veiklos knyga emocijoms pažinti ir atsipalaiduoti

Ši knyga APIE TAVE ir APIE TAI, KAIP TU JAUTIESI.

Joje gausu UŽDUOČIŲ, padėsiančių tau suvokti savo emocijas, patyrinėti svajones ir sutelkti dėmesį į dalykus, kurie leidžia jaustis laimingam ir suteikia pasitikėjimo. Knygoje rasi įkvepiančių CITATŲ ir ISTORIJŲ, smagių KŪRYBINIŲ DARBELIŲ ir KVĖPAVIMO PRATIMŲ – tai puikus būdas atsipalaiduoti ir nusiraminti.

tėtis su sūnumi žvejoja

Linas Jonauskas

Mano didžiausia žuvis. Žvejybos vadovas

Aplinkosaugininko Lino Jonausko knyga „Mano didžiausia žuvis. Žvejybos vadovas“ skirta skaitytojams nuo 7 metų. Iliustruotas vadovėlis padės atsakyti į daugelį klausimų, kylančių pradedantiesiems meškeriotojams.

Atrodo nepaprastai smagu čiupti meškerę, susitepti sumuštinių ir visai dienai traukti į upės pakrantę. Mintyse žuvys kimba taip greitai, kad nespėji nė prisėsti, tačiau realybė truputį sudėtingesnė. Pradedantiesiems žvejams reikia išsiaiškinti, kokią meškerę pasirinkti ir kaip ja naudotis. Kuo vilioti žuvis ir kur jos gyvena?

Lino Jonausko knygoje „Mano didžiausia žuvis. Žvejybos vadovas“ rasite informacijos, kaip atskirti vienas žuvis nuo kitų, kuo skiriasi jų gaudymo būdai, ką jos valgo ir kokiu paros metu geriausia užmesti meškerę.

Autorius paprastai pasakoja apie žvejybos būdus ir meškeriojimo įrangą. Knygoje „Mano didžiausia žuvis. Žvejybos vadovas“ aptariamos dvylika mūsų šalies vandenyse gyvenančių žuvų. Išsamiose iliustracijose vaizduojama jų išvaizda, pristatomas rūšiai būdingas elgesys, gyvenimo būdas, taip pat didžiausi priešai ir žvejybos ypatumai.

Susipažinkite su aukšle, pūgžliu, karosu, ešeriu, lydeka, kuoja, karpiu, unguriu, lynu, šapalu, nuodėguliniu grundalu ir šamu! Kurį iš jų norėtumėte pagauti labiausiai? Sužinokite, kokie užfiksuoti sužvejotų žuvų rekordai.

mergaitė su vienaragiu

Julie Sykes

Vienaragių akademija. Ariana ir Kuždesys

Ariana mėgsta leisti laiką Vienaragių akademijos arklidėse ir rūpintis savo gražiuoju Kuždesiu. Nors į daugelį dalykų jiedu žiūri skirtingai, mergaitė tikisi, kad tai nesukliudys jiems užmegzti tikro ryšio!

Mokykloje vėl kilo bėdų – į jos valdas iš miško ima bėgti gyvūnai. Arianai su Kuždesiu prireiks didžiulės drąsos, kad apsaugotų savo draugus ir grąžintų gyvūnus į jų žaliuosius namus…

karalaitė su gyvūnais

Jolita Zykutė

Kaip karalaitė Karolina pavydėjo ir kas iš to išėjo


Karolina galėtų būti tavo sesuo. Deja, nėra, nors tikrai norėtų. Neturi ji nei brolio, nei sesers, tik geriausią draugą taksiuką Tapj, dvi pamaivas kalytes Fi ir Fifi ir dar Visų reikalų ministrą, kuris mergaitę vadina Jūsų Didenybe. Taip, ji yra tikra karalaitė, bet kitokia nei tavo pažįstamos princesės. Užuot sėdėjusi soste ir valdžiusi karalystę, ji nuolat patiria įvairiausių nuotykių, kurie patiktų ir tau.

Šioje knygoje “Kaip karalaitė Karolina pavydėjo ir kas iš to išėjo” sužinosi, kad kankinama pavydo mergaitė sugalvoja didį planą, kaip pasirodyti geresnei už Visų reikalų ministro dukterėčią Anelę, gaunančią visą jo dėmesį ir netgi Tapio meilę. Tik netrukus sumanymas žlunga, o karalaitė su Fi ir Fifi bei sarginiu šunimi Auviu turi iš „Lokio cirko” išgelbėti Anelės šuniuką Sniegelį ir kitus nelaisvėje įkalintus keturkojus. Kaip gerai, kad jiems padeda vištų detektyvių biuras ir slaptasis agentas Baliukas.

Juk sakiau, kad tokie nuotykiai patiktų ir tau!

vaikai žaidžia su šlykštuku

David Walliams

Šlykštukas

David Walliams (Deividas Valjamsas) – britų rašytojas, dėl kurio juokingų ir įdomių knygų visi Jungtinės Karalystės vaikai eina iš proto. Jis šiuo metu – pats mėgstamiausias vaikų rašytojas pasaulyje!

Jei nori sužinoti kaip, kur ir kada atsirado tie rankose smagiai tįstantys ŠLYKŠTUKAI dėl kurių viso pasaulio vaikai eina iš proto, drąsiai čiupk šią knygą.

Sveiki atvykę į MULČIO SALĄ! Sala nedidelė, bet joje gyvena daugybė bjaurių suaugusiųjų¸ kurie gadina gyvenimą visiems salos vaikams. Mokyklą, parką, žaislų parduotuvę ir net vienintelį saloje ledų furgoną valdo šie siaubūnai. O sala priklauso pačiai blogiausiai – Gretai Gobšei. Ji nekenčia vaikų labiau nei kas kitas, o ypač savo sūnėno Nedo. NEDAS – gudrus ir pašėlęs vienuolikmetis. Jis nuo mažens negali vaikščioti, todėl laksto po visą Mulčio salą vežimėlyje su ratukais. O ši istorija prasideda tuomet, kai savo gimtadienio išvakarėse Nedas netikėtai sukuria milžinišką gleivėtą padarą – ŠLYKŠTUKĄ! Šlykštukas ne tik kalba, bet ir turi galios tapti bet kuo: skraidančia lėkšte, didžiule minkštų ledų porcija, milžinišku kamuoliu, tramplynu, motociklu, jūros pabaisa ar net reaktyvine kuprine… O svarbiausia, jis pažada išpildyti begalę berniuko norų! PAGALIAU Nedas galės atsilyginti ir iškrėsti smagių šunybių salos piktadariams! Ne tik dėl savęs, bet ir dėl visų vaikų!

Išmušė keršto valanda… Tad PIRMYN!

mergaitė ir berniukas

Vanessa Walder

Aš ir nevykėliai 2. Draugystė veža

Vienuolikmetė Enė – sunkus vaikas. Supykusi ji patiria įniršio priepuolius, viską tarsi užlieja raudona spalva. Mergaitė neturi tėvų, nuolat keliauja per globėjų šeimas, todėl yra nepatikli, atsargi, sunkiai bendrauja. Vieną dieną Enė atsiduria prestižinėje internatinėje mokykloje.

Pirmoje trilogijos dalyje „Gyvenimas – skaičiavimo klaida“ Enė iš ten ketino sprukti pirmai progai pasitaikius. Antroje dalyje „Draugystė veža“ Enė supranta, kad mokykloje ne taip jau blogai. Bet tada pasipila nelaimės: nuniokotas kambarys, pavogti daiktai ir kitoks š… O visi įrodymai – ne naujokės naudai! Enei teks nemenkai paplušėti, kad nebūtų išmesta iš mokyklos ir atskleistų visas jos paslaptis.

siela keliauja į dėžutę

Kotryna Zylė

Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos

Kotryna Zylė – vaikų ir jaunimo autorė, savo knygose meistriškai pinanti šiuolaikinį pasaulį su mitologija. Knyga „Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos“ dovanoja dešimt baisių, linksmų ir netikėtų istorijų, skirtų skaitytojams nuo 10 metų.

Trumpame aprašyme Kotryna Zylė teigia, kad šią knygą įkvėpė vaikystėje girdėtos istorijos. Rašytojos tėtis mėgo pasakoti apie įvairius žmogaus susidūrimus su raganomis, baubais ar kitomis mitologinėmis būtybėmis. Autorė šias istorijas įvilko į šiuolaikinį rūbą, tad nusiteikite, kad šiandieniniai siaubūnai gali gyventi po jūsų lova, kaimynystėje ar spintoje. Čia ragana pagrobusi pieną gali užpilti apatinio buto kaimynus, o su dvasiomis susisiekiama telefonu. O kur dar tai, kas slypi sumuštinių dėžutėje!

Knyga „Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos“ skirta visiems, kurie mitologiją nori pažinti nauju būdu. Kotryna Zylė siūlo tradicinio siužeto istoriją įpintą į šiuolaikinį rūbą. O baigusi pasakojimą autorė pasidalina tuo, ką vaikystėje jai sekė tėtis, tai yra tradiciniu mitu. Štai pavyzdžiui, senosios raganos pavogdavo karvės pieną, o naujųjų laikų nelabosios tuština kaimynų šaldytuvuose laikomas pakuotes.

Išlikite ramūs, kad ir su kuo susidurtumėte! „Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos“ įkvepia atidžiau dairytis, juk aprašyti veikėjai gyvena tarp mūsų! Knyga iliustruota autorės piešiniais, kurie sustiprina baugią ir mistišką atmosferą.

kalbasi dvi merginos

Morgan Matson

Kol tavęs nebuvo

„Kol tavęs nebuvo“ – šilta, romantiška ir vasariškai gaivi istorija apie tikrą draugystę ir visus pirmuosius kartus, kurie gyvenimui suteikia skonį.

Ne kas kitas, o Slouna ištraukė Emilę iš kiauto ir nuo tada jos gyvenimas tapo kaip niekada įdomus. Dabar jų laukia legendinė vasara, tačiau Slouna ūmai… dingsta palikusi tik užduočių sąrašą.

Jame – trylika Slounos stiliaus išbandymų, kuriems Emilė įprastai nė už ką nesiryžtų. Tačiau kas, jei sąrašas padės susigrąžinti geriausią draugę?

Eik naktį obuoliauti? Gerai, šitas lengvas.
Šok iki aušros? Žinoma, kodėl gi ne?
Pabučiuok nepažįstamąjį? Hmm…

Atliekant sąrašo užduotis Emilės vasara pakrypsta netikėta linkme, bet į pagalbą dar labiau netikėtai ateina Frenkas Porteris. Kas žino, ką atras Emilė?

Išsimaudyk nuoga? Pala… ką?

Verified by MonsterInsights