Vasaros naujienos Vaikų skaitykloje/rugpjūtis

vaikai

Tomas Dirgėla

Dingęs gimtadienio tortas

Tomas Dirgėla – vienas mylimiausių lietuvių vaikų rašytojų, kurio knygos leidžiamos pakartotinai ir verčiamos į užsienio kalbas, o vaikai tiesiog eina iš proto dėl jo detektyvinės serijos „Domas ir Tomas“! Autorius dovanoja jau dvidešimt pirmą knygą ir šįkart visą dėmesį nukreipia į mažuosius skaitytojus. Tomas Dirgėla kviečia juos persikelti į laikus, kai vaikų pamėgti detektyvai Domas, Tomas ir Upė buvo dar maži, ir drauge surasti dingusį gimtadienio tortą.

Durims atsivėrus, išeina ir Tomas.
Tik lūpa atvimpa:
– O kur mano… tortas?

Tau nepasigirdo – dingo svarbiausias gimtadienio skanėstas! Atrodo, kad šventė jau sugadinta… Bet kas gi ten aukštai danguje su vėjo plaikstomais apsiaustais? Tai juk mažieji detektyvai Domas, Tomas ir Upė! Nuo šios trijulės torto vagišius tikrai nepasislėps!

katinas kepa tortą

Rob Scotton

Katinėlis Juodis kepa tortą

O ne! Tėvai pasakė Juodžiui: daugiau jokio televizoriaus.
Kaip dabar sužinos Superkatino žygdarbius?
Juodis nė nemano pasiduoti. Jei laimės šauniausio torto konkursą, gaus naują televizorių, kurį tikrai galės žiūrėti.
Dabar tereikia geriausio recepto…

Kuo ši knyga „Katinėlis Juodis kepa tortą“ naudinga:

– Didžiosios raidės bus puiki pagalba pradedantiems mokytis skaityti
– Lengvai skaitomas tekstas, trumpi sakiniai padės lengvai ir maloniai mokytis skaityti pirmuosius žodžius bei įtvirtinti skaitymo įgūdžius
– Šmaikščios iliustracijos ir linksma istorija ugdo humoro jausmą
– Jaukios, detalios iliustracijos, kuriose taip pat slypi dalis istorijos, lavina pastabumą, gebėjimą analizuoti ir daryti išvadas

berniukas miega lovoje su pele

Susanna Isern

Septynios Miegapelės lovelės

Kai Žaliąjį mišką apkabina vakaras, mažoji Miegapelė ima žiovauti.
Vos prašvitus Triušis liuoksi gamintis pusryčių ir… Miegapelė lyg niekur nieko pučia į akį jo morkų dėžėje!
– Atsiprašau, Triuši! Vakar niekaip neužmigau ir nutariau pabandyti kitoje lovelėje, – pramerkusi akį taria ji.
Ir taip kas naktį: Miegapelė buvo užsnūdusi ir Lokio bate, ir Vėžlio akinių dėkle, Pelės laikrodžio su gegute namelyje, Voverės gramofone…
Girios žvėreliai iš pradžių nė neįtaria, kad Miegapelei tiesiog labai baisu miegoti vienai. Laimei, draugai tuo ir ypatingi – jie visada pasiūlys išeitį!

„Septynios Miegapelės lovelės“ – jautri ir subtiliai iliustruota paveikslėlių knyga, tinkama vartyti ir skaityti ne tik prieš miegą. Mažoji Miegapelė nepaliauja stebinti Žaliojo miško gyventojų – kas naktį ši užsnūsta vis kitoje neįprastoje vietoje. Žvėreliai, prašydami Miegapelės daugiau jų negąsdinti ir miegoti savo lovelėje, neįvertina, jog mažylei tokia svarbi jų draugija ir šiluma. Juk gali būti taip baugu miegoti vienai…

žmogus ir šuo

Tomi Kontio

Šuo vardu Katė

Šuo vardu Katė“ – tai jauki, tačiau tuo pačiu ir rimta istorija apie vienišą benamį šunį neįprastu vardu – Katė. Atkeliavusi į miestą, Katė susipažįsta su tokiu pat vienišu benamiu girtuokliu. Netikėta dviejų klajoklių draugystė praturtina ir suteikia laimės ir pilnatvės tiek žmogui, tiek šuniui. Mąsliame, taupiame, meniškai iliustruotame pasakojime vaikui suprantamais žodžiais kalbama apie socialines problemas, vienišumą, atskirtį ir draugystės bei pasitikėjimo svarbą. Paveikslėlių knyga skirta mažiesiems skaitytojams, tačiau sušildys širdį ir suaugusiesiems.

fantastinės būtybės

Giuseppe d’Anna

Didžioji fantastinių būtybių knyga

Tavo rankose – ne tik nuostabiai iliustruota „Didžioji fantastinių būtybių knyga“ apie įspūdingiausias fantastines būtybes, bet ir puikus jų auginimo vadovas. Kai jį perskaitysi, galėsi atpažinti įvairiausius mitinius gyvūnus bei sužinosi, kuo jie minta, kur slepiasi, ką mėgsta veikti ir, žinoma, kaip juos prižiūrėti!

Knygos „Didžioji fantastinių būtybių knyga“ gale rasi trumpą testą – kai jį įveiksi, galėsi vadintis tikrų tikriausiu profesionaliu fantastinių žvėrių augintoju.

Ar tau užteks drąsos įžengti į didingą, paslaptingą ir stebuklingą neregėtų būtybių pasaulį?
Palik visas baimes už durų – tavęs laukia vienaragiai, feniksai, hidros ir chimeros!

raganaitė su katinu

Laura Owen

Vinė nardo

PLIUMPT!
Kas čia buvo?
Ogi raganėlė Vinė neria į nuotykius!
Šauniausia pasaulio ragana nesnaudžia: kartu su mylimu katinu Vilburu ketina nuveikti daugybę smagių dalykų.
Šokime ir mes į linksmybių jūrą!

Pasaulio vaikų pamėgti personažai raganėlė Vinė ir katinas Vilburas ir toliau džiugina Lietuvos skaitytojus. Šioje knygoje „Vinė nardo“ netrūksta burtų ir linksmybių – Vinė ruošia vakarėlį milžinui, kartu su Vilburu stato besmegenius, groja pelių vargonais ir patenka į undinių karalystę. Keturios pašėlusios istorijos padės vaikams linksmai įtvirtinti skaitymo įgūdžius.

mergaitė ir šmėkla

Pamela Butchart

Šmėkla prie mokyklos perėjos!

„Mokyklos detektyvai“ – P. Butchart knygų serija vaikams apie linksmus, išradingus, šmaikščius ketvirtaklasius. Iza ir jos draugai Zakas, Džudė bei Meisė nuolat įsivelia į įvairias istorijas. O ar gali būti kitaip, kai aplinkui vyksta tiek keistų, visiškai nesuprantamų dalykų?

Knygoje „Šmėkla prie mokyklos perėjos!“ detektyvų ketvertukas imasi naujos bylos. Dingo mokyklos perėjos reguliuotojas, virš pašiūrės kybo keistas debesis, o Izos kojos nuolat šąla. Juk net ir žiopliui aišku, kad sutapimų nebūna. Reguliuotojas virto ŠMĖKLA ir grįžo jų SUČIUPTI.

berniuko veidas

Karl Olsberg

Berniukas akligatvyje

Po trilerio „Berniukas baltame kambaryje“, iš karto tapusio bestseleriu, apdovanotu prestižinėmis literatūros premijomis, pasirodė nauji Karlo Olsbergo romanai jaunimui: „Mergaitė keistoje šalyje“ ir „Berniukas akligatvyje“. Intriguojantis distopinis romanas „Berniukas akligatvyje“ kelia amžinąjį žmonijos klausimą – ar galima nugalėti mirtį? Kokiu būdu? Gal įmanomas amžinas gyvenimas kompiuteryje?

Kompiuteriniame žaidime „Team Defence“ Manuelis neįveikiamas. Bet komandos nariai nežino, kad jis savo avatarą valdo tik padedant išmaniajam neįgaliojo vežimėliui Marvinui. Manuelis serga nepagydoma nervų liga, gyventi jam beliko vos keli mėnesiai. Sužinojus apie daug diskusijų keliantį eksperimentą įsižiebia viltis – įmanoma sukurti kompiuterinę vaikino smegenų simuliaciją. Tada jo sąmonė toliau gyvuotų kompiuteryje. Tačiau skenuojant smegenys visiškai suardomos…

„Berniukas akligatvyje“ – tai romanas, kuriame autorius drąsiai kelia klausimus apie žmogiškos būties prasmę: ar tikime sielos nemirtingumu? Ar po mirties siela galėtų tęsti egzistenciją kita forma ar virtualiajame pasaulyje? Ar moralu rinktis eutanaziją, kai jautiesi patekęs į akligatvį? Kas skiria žmogų nuo dirbtinio intelekto?

Drąsi knyga, kurios ilgai nepamirši!

drakonė su mergaite

Stephanie Burgis

Drakonė šokoladine širdimi

Ar daug žinai apie drakonus? Turbūt nemažai.
O štai drakonai toli gražu ne viską išmano apie žmonių pasaulį. Nors skaityti knygas ir mokytis naujų dalykų jiems labai patinka.
Tik drakoniukei Avantiūrinei nerūpėjo nei poezija, nei filosofija, nei žmonių pasaulis… kol vieną kartą ji ėmė ir paragavo ŠOKOLADO.
Tą dieną jos gyvenimas apsivertė aukštyn kojom. Pasikeitė viskas – net ji pati.
Galbūt dėl tokio nuostabaus dalyko kaip šokoladas iš tiesų verta tapti žmogumi ir patirti daugybę nuotykių?

Avantiūrinė – narsiausia ir nuožmiausia drakonė iš visų. Nesvarbu, kad matuojant žmogaus metais jai tik dvylika, bet ji pasiryžusi įrodyti savo šeimai, kad jau yra pakankamai suaugusi ir savimi pasirūpinti, ir netgi sumedžioti patį pavojingiausią padarą – žmogų. Deja, tas žmogus pasirodo esąs burtininkas. Pergudravęs drakonę ir apgaule jai įsiūlęs užburto šokolado, jis paverčia Avantiūrinę žmonių mergaite. Nuo šiol sparnuotos siaubūnės gyvenimas bus visiškai kitoks. Tačiau ji atranda didžiausią savo aistrą – šokoladą, tad saldžiai stebuklingi nuotykiai tik prasideda. Knyga skirta vidutinio mokyklinio amžiaus vaikams, tačiau sudomins visus, kuriems patinka drakonai ir šokoladas.

švyturys

Nicki Thornton

Prakeiktas švyturys

Setas Sepis manė, kad jis tik paprastas virtuvės padėjėjas, teturintis draugę katę. Tačiau gyvenimas ėmė verstis kūliais, kai paaiškėjo, jog pasaulyje išties egzistuoja magija, o jo seniai dingusi mama – tikrų tikriausia juodoji burtininkė. Ir net Seto katė nepaprasta ir kuo puikiausiai moka kalbėti žmonių kalba! Galbūt net jis pats turi šiokį tokį burtininko talentą?

Tačiau nėra kada stebėtis keistais dalykais – Setas ir vėl pakliūna į labai paslaptingą ir pavojingą istoriją. Jo laukia dar vienas magiškas nusikaltimas, kurį žūtbūt reikia ištirti.

Setas Sepis – viešbučio virtuvės padėjėjas ir vienišas našlaitis, svajojantis kada nors tapti tokiu puikiu virėju, koks buvo jo tėtis. Tačiau nuo tada, kai sužinojo, kad magija iš tiesų egzistuoja, berniuko pasaulis apvirto aukštyn kojomis. Dabar jis turi galimybę ir pats mokytis burtų – jei tik paaiškės, kad irgi turi magijos dovaną. Bet užuot praktikavęsis burti Setas įsivelia į dar vieną paslaptingą ir pavojingą detektyvinę istoriją.

šuo

Eric Knight

Lesė grįžta

Eric Knight „Lesė grįžta“ – jau klasika tapusi istorija vaikams apie nepaprastą šuns ištikimybę, narsą ir didžiules kliūtis nugalinčią draugystę.

Knygos „Lesė grįžta“ pagrindinių veikėjų išgyvenimai sušildys kiekvieno skaitytojo širdį. Istorija pasakoja apie Lesę – kolių veislės šunį, kuris labai mylėjo savo šeimininką Džo. Grinel Bridžio miestelio gyventojai sakydavo, kad pagal Lesę galima nusistatyti laikrodžius, mat ji metų metus, kiekvieną dieną, lėkdavo prie mokyklos ir laukdavo Džo. Jos nesustabdydavo jokios kliūtys ar net blogas oras.

Vieną dieną išėjęs pro mokyklos vartus Džo Lesės nerado. Keturis metus ištikimai laukęs šuo tiesiog dingo. Netrukus paaiškėjo, kad Lesė nepateko į nelaimę. Ji buvo parduota! Ne iš gero gyvenimo, nes jos šeimai trūko pinigų net maistui, todėl tėvai, skaudama širdimi, perleido mylimą šunį kitam šeimininkui.

Džo plyšo širdis, jis nenorėjo net girdėti apie kitą šuniuką, tačiau tuo metu Lesė irgi rezgė šunišką planą, kaip pabėgti ir per visą šalį sugrįžti pas mylimą šeimininką. Knygos skaitytojų laukia nepaprasti iššūkiai. Knygos siužete daug nuotykių, kurie kaip mat įtrauks vaikus. Knyga bus įdomi ir suaugusiesiems, nes per Lesės kelionę autorius supažindina su tuometiniu Anglijos socialiniu gyvenimu ir problemomis.

Verified by MonsterInsights