Rudens naujienos Vaikų skaitykloje/rugsėjis

lapė su paspirtuku

Selemonas Paltanavičius

 Paspirtukas

Lapiukas norėtų važiuoti paspirtuku kartu su miško draugais, bet jie nenori dalintis. Ko verti tokie draugai?
Lapiukas pats pavėžins draugus ir išmokys juos dalintis.

Selemonas Paltanavičius- gamtininkas ir daugiau nei 80 knygų autorius! Jis rašo pažintines knygas ir nuostabias pasakas vaikams. Už savo kūrinius pelnė Vaikų literatūros premiją. Kitos puikios jo knygos vaikams: „Tie namai namučiai“ (Skaitau pats, 2 žingsnis), „Šuniuko metai kaime“, „Sniego žmogelių žiema“

mergaitė tarp žydinčių kaktusų

Saulė Paltanavičiūtė

Meksika Marija. Indėnės Mištekės istorija

Marija jaučiasi laimingiausia mergaitė Meksikoje. Kodėl? Nes jos gimtasis miestelis su prinokusių mangų ir vandenyno spalvos nameliais nepaprastai gražus. Nes jos močiutės, abuelitos, karštas šokoladas – pats skaniausias. Nes su geriausiu draugu Pepe visada smagu. Nes pasakojimai apie protėvius indėnus, senoji mištekų kalba – gyvi. Nes pasitreniravusi ji gali tapti drąsiąja princese Itaelce! Jei gyveni tokiame spalvingame pasaulio krašte, apsupta gausios šeimos ir draugų, – kaip nebūsi laiminga?

berniukai smagiai leidžia laisvalaikį

Berniuko knyga. Nerealus vadovas kūrybingiems ir smalsiems berniukams

Daugiau kaip 40 temų: kaip pastatyti namelį, susikurti slaptą kodą, suprasti žemėlapį, atpažinti vabzdžius, nuspėti orą, pasigaminti žaidimų…

Viskas, ko reikia, kad taptum patyrusiu nuotykių ieškotoju!

varlė vandenyje

Anna Lott. Martina Leykamm

Drąsiau mažoji varlyte! Trumpi ir šaunūs pasakojimai apie gyvūnus

Visi tėveliai nori, kad jų vaikai skaitytų knygas. Skiepyti šį poreikį reikia pradėti labai anksti, kai vaikas tik ima gebėti sukaupti dėmesį ir klausytis. Svarbu, kad skaitymo džiaugsmą jis patirtų dar nemokėdamas skaityti. Šie su meile iliustruoti pasakojimai labai tiks skaityti vaikui balsu. Patogiai įsitaisykite ir pradėkite kelionę knygos puslapiais. Juk kam nerūpėtų sužinoti, ar varlytė Finė išdrįs šokti į vandenį? Ką kurmiukas patirs per pirmą pasivaikščiojimą naktį? Ar pavyks triušiams taikiai išsiskirti? Kas labiausiai padės susižeidusiai surikatai?

vaikas miške žaidžia su gyvūnais

Andrea Schutze

Šaunusis miško ketvertukas

Keturi drąsūs, linksmi ir sumanūs žvėreliai visada pasiruošę padėti ir atlikti sunkias užduotis! Pavyzdžiui, nuraminti ir pralinksminti mažąjį Vilių. Mat pirmą dieną vaikų darželyje berniukui liūdna ir neramu. Jis ilgisi mamos ir namų! Tačiau Šaunusis miško ketvertukas skuba jį paguosti.

berniukas gamtoje su draugu Fredu

Werner Holzwarth. Catharina Westphal

Mano draugas Fredas

Fredas – ypatingas draugas. Su juo galima statyti aukščiausius bokštus, Fredas nieko nebijo ir panorėjęs gali nuskristi į Mėnulį.

O įdomiausia tai, kad Fredas nematomas!

vištos važiuoja automobiliu

Cee Neudert. Christiane Hansen

Kaip Henris ir Henrietė vyko atostogauti

Gaidys Henris sugalvojo vykti su šeima atostogų. Ir ne bet kur, o į Paryžių, nes svajojo aplankyti Eifelio bokštą. Bet sugedus traktoriui vištoms pavyko nusigauti tik iki artimiausios kūdros! Nejaugi čia ir baigsis jų puikioji kelionė? O gal tai šaunaus nuotykio pradžia?

mergaitė ant dramblio

Nizrana Farook

Mergaitė, pavogusi dramblį

„Mergaitė, pavogusi dramblį“ – šiurpių nuotykių pilnas pasakojimas apie drąsą, draugystę, mergaitės siekį, kad pasaulis būtų geresnis ir teisingesnis, ir ką dėl to jai teko patirti, iškentėti, bet pagaliau sulaukti teisingo įvertinimo.

Čaja – drąsi ir ryžtinga mergaitė. Ji apiplėšinėja turtinguosius, nes nori padėti skurdžiai gyvenantiems savo kaimelio žmonėms. Paprastai ji išsisuka iš bet kokios padėties, bet karalienės brangenybių vagystė – kas kita… Negana to, per ją nukenčia ir artimiausi žmonės.

Bėgdama nuo persekiotojų, pavagia karaliaus dramblį, tada prie jos prisideda draugai, ir jie, braudamiesi per džiungles, kur tyko įvairiausi pavojai ir bręsta revoliucija, žengia į naują kelią…

Iš kaimo ji pabėgo kaip vagilė, o grįžus viskas ima keistis…

berniukas kovoja su pabaisa

David Walliams

Bakingamo rūmų pabaisa

BRITANIJA 2120-ieji. Karalystė skendi tamsoje ir griuvėsiuose, žmonėms trūksta maisto, o už nepaklusimą karaliui gresia griežtos bausmės… Bakingamo rūmai dabar ne tik karališkosios šeimos namai, bet ir tvirtovė, į kurią niekas negali nei patekti, nei iš jos ištrūkti.

Štai tokią karalystę vieną dieną paveldės dvylikametis PRINCAS ALFREDAS. Ligotas berniukas dar niekada nėra matęs pasaulio už Bakingamo rūmų, jis dienų dienas leidžia savo kambaryje skaitydamas knygas. Tuo tarpu rūmuose dedasi vis keistesni dalykai: vienas po kito dingsta svarbūs asmenys, keistai silpsta karaliaus sveikata, o vieną dieną karalienė paskelbiama išdavike ir įkalinama Londono Taueryje. Jaunasis princas Alfredas supranta, kad privalo sukaupti bent dalį savo pro-pro-pro-pro-pro-pro-pro-pro-pro…prosenio Liūtaširdžio dvasios ir išvaduoti mamą… bei VISĄ ŠALĮ! O priešų daug: karalystę ir visą pasaulį norintis užvaldyti LORDAS PROTEKTORIUS, nuolat aplinkui zujanti VISAREGINTI AKIS, negailestinga karališkoji sargyba ir baisiausias iš visų – mitinis UGNINIS GRIFAS… Tačiau kai į kovą netikėtai stoja Alfredo močiutė su būriu draugių ir povandeniniu laivu, tiesiog NEGALI NEPASISEKTI! Juk niekas nėra per senas ar per jaunas nuotykiams! Atėjo laikas pasitikti savo likimą! Te PERVERSMAS prasideda!

mergaitė su telefonu

Victor Panicello

Influencerė

Ispanų autoriaus Víctor Panicello romanas paaugliams „Influencerė“ yra kelionė į Stebuklų šalį. Tiesa, Stebuklų šalis kiek kitokia ir šiuolaikiškesnė, nei buvo tada, kai joje lankėsi rašytojo Lewis Carroll kūrinio veikėja Alisa. Romanas skirtas jaunimui nuo trylikos metų.

Virtualus pasaulis – visata, kuri veikia pagal savo taisykles. Visai, kaip Alisos Stebuklų šalyje, ar ne? Virtualiame pasaulyje daug kas nėra taip, kaip atrodo, o tamsių kertelių čia gerokai daugiau nei manote. Romano „Influneserė“ siekis yra parodyti netikrą, žvilgantį pasaulį. Socialiniai tinklai gali pasiūlyti daug įdomių teigiamų dalykų, bet dar dažniau jie įtraukia jaunus žmones, iškreipia realybę ir žlugdo.

Šešiolikmetė Nadia mokosi vidurinėje mokykloje ir jos tėvai laukia, kol mergina apsispręs, kokios karjeros nori ateityje. Tačiau pati Nadia nežino, ką nori veikti, o savo dėmesio negaili tik jai įdomiems dalykams, pavyzdžiui, „Instagram“ profiliui. Vieną dieną mergina nusprendžia, kad ateityje bus influensere ir pasiryžta bet kokia kaina padidinti savo sekėjų skaičių. Nadia perka gerbėjus, pradeda užmegzti pirmuosius verslo kontaktus, gauna dovanas ir vis augina ir augina virtualių gerbėjų būrį.

Šiame pasaulyje mergina jaučiasi kaip žuvis vandenyje, tačiau ar pavyks jai išsiskirti iš būrio kitų influenserių ir išlikti konkurencinėje ir nedraugiškoje aplinkoje?

karūna tarp spygliuotų rožių

Marissa Meyer

Beširdė

„Beširdė“ – stulbinanti „Alisos Stebuklų šalyje” priešistorė.

Gerokai prieš tapdama tikra Stebuklų šalies nelaime – liūdnai pagarsėjusia Širdžių Karaliene – ji buvo tiesiog mergina, kuri troško meilės.

Ketrina gali didžiuotis, kad yra viena geidžiamiausių merginų Širdžių Karalystėje, kuriai neabejingas net svajonių jaunikis Širdžių Karalius, tačiau ją domina ir džiugina visai kas kita. Ši puiki konditerė su geriausia drauge svajoja atidaryti nuosavą kepyklėlę. Aišku, jos motina apie tai nenori nė girdėti, dukteriai ji numačiusi kitokį likimą – kelią į karalienės sostą.

Pokylyje Ketė sutinka paslaptingą gražuolį rūmų juokdarį Džestą, jis iškart jai krinta į akį. Rizikuodama užsitraukti karaliaus nemalonę ir supykdyti tėvus, ji pradeda slapta su juo susitikinėti. Užuot paklususi tėvams, Ketė norėtų susieti savo likimą su mylimuoju. Bet šalyje, kurioje klesti stebuklai, kur esama pakvaišėlių ir pabaisų, viskas ne taip paprasta.

Verified by MonsterInsights