Mažoji knygų mugė

Nuotrauka Algimanto Pečiukaičio

Vakar Molėtų viešojoje bibliotekoje šurmuliavo ilgai lauktas, po karantino grįžęs tradicinis renginys – Mažoji knygų mugė.

Pastaraisiais metais knyga daug kam tapo stiprybės ir paguodos šaltiniu, leidusiu keliauti žodžių keliais į tolimus kraštus, į negirdėtas pasakas, istorijas, ar naujų žinių aruodus. Džiaugiamės, kad po ilgos pertraukos vėl galime susirinkti ir pasidžiaugti knygomis drauge.

Mugėje dalyvavo is savo knygas molėtiškiams pristatė įvairios leidyklos iš visos Lietuvos: „Baltos lankos“, Andrena“, „Žara“, „Raidynėlis“, „Slinktys“, „Mokslo ir enciklopedijų ir leidybos centras“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, „Žalias kalnas“, „Odilė“, „Debesų ganyklos“, „Charibdė“, „Gelmės“, „Naujoji Romuva“, „Terra Publica“ ir kt.

Mugės renginius pradėjo rašytojo Vainiaus Bako knygos vaikams „Ką manė kamanė“, kuri buvo nominuota „Metų knygos rinkimuose 2020“ vaikų kategorijoje, pristatymas. Autorius ne tik skaitė savo kūrybos eiles vaikams, bet ir papasakojo daugiau apie knygos rašymo procesą, nuostabią Lietuvos gamtą, bei sūnaus smalsumą, tapusį pagrindiniu įkvėpimu šiai knygelei.

Vėliau gausiai susirinkusiam kelionių išsiilgusiam klausytojų būriui Anželika Laužikienė pristatė kartu su vyru Rimvydu parašytą knygą „Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“, bei pasidalino įspūdžiais iš kelionių į savo taip pamiltą Graikiją. Autorė dalinosi tiek įdomių istorijų atsiminimais, tiek įvairiais patarimais svajojantiems nukeliauti į Graikiją, ypač kaip keliauti po šią šalį individualiai, nesivaikant turistinių maršrutų, o bendraujant su vietiniais ir patiriant tikrąją Graikijos ir jos žmonių dvasią.

Dieną vainikavo aktoriaus Andriaus Bialobžeskio programa “Aš pažinau karalių tavyje. V. Mačernis. Eilėraščiai, vizijos, laiškai.”, parengta pagal Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos skaitymo skatinimo projektą, kurį dalinai remia Lietuvos kultūros taryba. Aktorius skaitė Vytauto Mačernio eiles, bei ištraukas iš jo laiškų, dalinosi autoriaus gyvenimo ir biografijos detalėmis, bei pranešė apie naujai rastus V. Mačernio eilėraščius, sugulsiančius į naujai leidžiamą knygą-rinktinę.

Molėtų viešoji biblioteka dėkoja už puikiai pavykusį renginį dalyvavusiems autoriams, leidykloms,  aktyviai dalyvavusiems skaitytojams, draugams, bičiuliams ir informaciniam partneriui Molėtų Vilnis.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Nuotraukos Algimanto Pečiukaičio

Verified by MonsterInsights